Pyrintö oli sunnuntaina uudessa tilanteessa tällä kaudella, kun kuume tiputti joukkueen ykköspistemiehen BJ Raymondin sivuun. Uudessakaupungissa ei lopulta ollut epäselvyyttä kumpi joukkueista ansaitsi sarjapisteet, kun pirteästi esiintynyt kotijoukkue tyrmäsi tamperelaiset lukemin 98 – 75.

Keskiviikon tapaan Pyrinnölle ottelun alku oli erittäin nihkeä. Heitot eivät tuntuneet hyökkäyksessä putoavan kellään muulla kuin Nick Kelloggilla ja joukkue sortui helppoihin menetyksiin. Puolustuksessa Pyrintö oli ongelmissa etenkin Richaud Packin puolustamisen kanssa, Pack iskikin tauluun kovat 19 pistettä ensimmäisen 20-minuuttisen aikana. Ottelun ensimmäisestä puolikkaasta muotoutuikin lopulta kahden miehen show, kun Kellogg pisti Packin 19 pisteestä vielä paremmaksi upottaen huimat 24 pistettä. (pelitilanneheitot 8/10). Jos oli Kellogg tulessa, niin muilla oli huomattavasti vaikeampaa, kun muu joukkue upotti pelitilanne heitot 7/24. Parhaiten tulitukea antoi kapteeni Antero Lehto 7 pisteellä. Lopulta ensimmäinen puolikas kirjattiin isännille 48 – 41.

Puoliajalla Khalil Small oli pukukopissa päättänyt aloittaa oman henkilökohtaisen ryhtiliikkeensä. Small iski Pyrinnön 6 ensimmäistä pistettä kolmannella jaksolla. Vahva pelaaminen ei kuitenkaan aivan tarttunut muun joukkueen tekemiseen puolustuspäässä, vaan Korihait jatkoi hyvää hyökkäystään Trey Zieglerin kovien suoritusten myötä. Pyrintö sai kolmannen jakson lopussa Korihaiden hyökkäystä sekoitettua paikkapuolustuksella, mutta Vesa Heinosen onnistunut kolmonen aivan jakson viime sekunneilla kasvatti Korihaiden johdon jo 12 pisteeseen. Neljännen jakson alkuun vahvaa toista puoliaikaa pelannut Ray Nixon sai viidennen virheensä ja Pyrintö joutui pelaamaan lähes koko viimeisen kympin ilman häntä. Tuon virheen jälkeen Korihait painoi lopullisesti kaasua pohjaan, eikä Pyrintö päässyt enää voitosta lopussa pelaamaan. Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen otti tappion raskaasti ja täysin omalle kontolleen:

”Päävalmentaja oli tänään paska. Jos hän ei saa valmistettua pelaajia ja taottua heille kahdessa päivässä, kuinka kaverin pelaajat hyökkäävät, niin ei voi kuin peiliin katsoa.”

Pyrintö palaa parketille ensi viikon keskiviikkona, kun vieraaksi Pyynikille saapuu Ura Basket eGameStars Kaarinasta.

Pyrintö – Korihait: 98 – 75

Antero Lehto 7/2/5, Khalil Small 8/4, Lassi Kilpinen 4/1, Osku Heinonen 6/4, Ville Haapoja 0/1, Ray Nixon 11/2, Nick Kellogg 29/1, Panu Peltokangas 2/3, Petri Heinonen 2/3, Jonne Saarinen 0/1, Justus Kilpinen 4/1, Eero Lehtonen 2/2

Artikkelikuva: Antti Harju