Pyrintö matkusti toistaiseksi kotonaan voittamattoman Helsinki Seagullsin vieraaksi keskiviikkona Töölön kisahalliin. Sarjakärki Seagulls ei vieläkään suostunut taipumaan kotihallissaan, kun Pyrintö oli vastaantulija lukemin 104 – 72.

Seagulls sai otteluun hyvän alun, kun joukkue otti heti alkuun 10 – 2 runin ja Pyrintö oli pakotettu aikalisälle. Aikalisä ei kuitenkaan tuonut vieraiden peliin toivottua ryhdistystä vaan Seagulls jatkoi Shawn Huffin johdolla vakuuttavaa menoaan. Pyrintö ei omassa hyökkäyksessään tuntunut saavan koria läheltä eikä kaukaa ja vastustaja painoi vapaita heittoja yksi toisensa jälkeen sisään. Huff johti joukkojaan viidellä onnistuneella kolmosella, saaden laajalti tulitukea. Parhaiten Susijengi-kapteenia tukivat Timo Heinonen ja Elijah Stewart. Pyrintö jäi lopulta avauspuolikkaalla 31 pisteeseen, eikä kukaan vielä ensimmäisen puolikkaan jälkeen suuresti erottunut joukosta. Seagulls oli puoliajalla johdossa lukemin 54 – 31 ja voittajasta ei tässä kohtaa tuntunut olevan epäselvyyttä.

Toiselle puolikkaalle Pyrintö lähti taistelu ja kasvojen pesu mielessään. Seagullsin rytmiä pyrittiin häiritsemään erilaisilla mies- ja paikkaprässeillä. Sarjakärki ei kuitenkaan suostunut päästämään hurmoksestaan irti vaan jatkoi tehokasta hyökkäämistään. Hyökkäyksessä Pyrintö pääsi ajoittain paremmille paikoille ja heittokin alkoi osalla pelaajista pudota. Kapteeni Antero Lehto, sekä kisahallin illasta puhtaimmilla papereilla selvinnyt Lassi Kilpinen olivat parhaiten esillä. Suomalaistakamiesten lisäksi Khalil Small kasasi itselleen tupla-tuplan. Pyrinnön ykkösmiehenä koko kauden häärännyt BJ Raymond jäi Tuukka Kotin käsittelyssä vain 11 pisteeseen ja teki ensimmäiset pisteensäkin vasta kolmannella jaksolla.

”Hieno nähdä kuinka hyvin korista voi pelata, kun se on vapautunutta ja helppoa. Meidän tavoitteena oli olla aktiivinen ja aggressiivinen, mutta ei päästy sille tasolle. Pyrintö ei tänään ollut sillä tasolla, johon pystymme. En tiedä olisiko tänään unelmapelikään riittänyt Seagullsin pysäyttämiseen.”, coach Toiviainen mietti ottelun jälkeen ja antoi kehuja illan vastustajalle.

Pyrintö jää nyt 2 viikon mittaiselle maaottelutauolle, joka varmasti tulee pelaajille ja valmentajille tarpeeseen ennen kuin aloitetaan viimeinen rypistys kohti kevättä ja pudotuspelejä. Seuraavan kerran Pyrintö pelaa keskiviikkona 26.2. kotona Pyynikillä, kun vieraaksi saapuu Lapuan Kobrat.

Seagulls – Pyrintö: 104 – 72

Antero Lehto 16/5, BJ Raymond 11/8, Khalil Small 14/12, Lassi Kilpinen 12/2, Ray Nixon 10/6, Nick Kellogg 9/2, Panu Peltokangas 0/2, Justus Kilpinen 0/3.

Artikkelikuva: Antti Harju