Lauantaina Pyynikillä nähtiin mielenkiintoinen ja vaiherikas Suomen cupin ottelun, kun Pyrintö ja Salon Vilpas kohtasivat viime kauden cupin finaalin uusinnassa. Viime vuoden tapaan Vilpas oli lopulta parempi ja varmisti paikkansa Helsinki Seagullsin seurana cupin finaalissa tällä kaudella.

Molempien joukkueiden ensimmäistä puoliaikaa varjosti hieman huolimaton hyökkäyspeli ja menetykset, sekä verrattain heikko heittopeli. Kumpikaan joukkueista ei tuntunut osuvan kolmen pisteen kaaren takaa mistään paikasta ja tällä kaudella suurikorisia otteluita pelanneet joukkueet olivat melko pienissä pistemäärissä puoliajalle mentäessä (41 – 39). Pyrinnöltä avauspuolikkaan hahmoja olivat Khalil Small, BJ Raymond sekä Ray Nixon. Vierailijoiden näkyvimpinä pelaajina häärivät Henri Kantonen ja DJ Laster.

Kolmannen jakson Vilpas aloitti vahvasti ja nappasi nopeasti johtoaseman itselleen. Pyrintö kuitenkin pienen takkuilun jälkeen sai pelistä jälleen kiinni ja nousi takaisin rinnalle. Neljännellä jaksolla johtoasema vaihteli puolin ja toisin. Pyrintö onnistui lopussa nykäisemään jo 5 pisteen kaulan, mutta Vilpas taisteli itsensä takaisin pisteen päähän. Chris Flemmings upotti lay upin noin minuutti ennen loppua nostaen Vilppaan pisteen johtoon. Nick Kellogg nosti Vilppaan takaisin johtoon 9 sekuntia ennen loppua, mutta aikalisän jälkeen Flemmings löysi jälleen väylän korille ja viimeisteli 2 pistettä. Pyrinnölle jäi kelloon 4 sekuntia aikaan, mutta aikalisältä pelattu kuvio päättyi menetykseen ja Tim Coleman pääsi vapaaheittoviivalta kaunistelemaan loppulukemat 95 – 97.

Pyrinnölle kertyi ottelussa 20 menetystä, joka on noin puolet enemmän kuin tämän kauden otteluissa, joten se oli varmasti yksi iso syy ottelun loppulukemiin. Vilppaan aggressiivinen puolustus aiheutti ajoittain etenkin ensimmäisellä puolikkaalla isännille ongelmia ja lopun johdon kadottaminen harmitti päävalmentaja Toiviaista. Kaikille paikalle saapuneille oli kuitenkin varmasti mukava nähdä kentällä kaksi joukkuetta, jotka molemmat halusivat selvästi finaaliin. Tällä kertaa pallo pomppi Vilppaalle suotuisasti.

Pyrintö pelaa seuraavan kerran ensi viikon keskiviikkona, kun Pyynikille saapuu aiemmat tämän kauden kohtaamiset vienyt Kouvolan Kouvot. Suomen cupin ottelulipulla saat kyseiseen otteluun kaksi lippua yhteishintaan 13€.

Artikkelikuva: Antti Harju