Pyynikin kotiyleisön ei tarvinnut keskiviikkona pettyä kauden toisessa Pirkanmaan derbyssä. Kotijoukkue Pyrintö ei suostunut koko ottelun aikana BC Nokian hätyyttelystä huolimatta luopumaan johtoasemasta vaan piti paikalliskilpailijan selkänsä takana lopulta selvin numeroin 110 – 90.

Pyrintö sai viime ottelujen tapaan hyvän alun iltaansa ja takoikin huimat 36 pistettä ensimmäisen 10-minuuttisen aikana. Ajoittain hieman vuotanut puolustuskin tuntui olevan keskiviikkoiltana hyvässä kuosissa ja kotijoukkue piti Nokian ensimmäisellä puoliajalla 35 pisteessä. Toisella jaksolla Pyrinnön pistetehtailu hieman laantui, mutta taukolukemien ollessa muodossa 60 – 35 näytti jo hieman siltä, että peli olisi selvä.

Kolmannet jaksot ovat pitkään olleet vaikeita Pyrinnölle ja niin se oli tälläkin kertaa. Nokia nosti energia- ja aktiivisuustasoaan molemmissa päissä ja sai Pyrintöä hieman raiteiltaan. Vierailijat kirivätkin 25 pisteen johdon alle puoleen muotoon 77 – 65 ja ottelu oli jälleen avonainen suuntaan, jos toiseenkin. Neljännellä jaksolla ero kutistui jo pienimmillään 4 pisteeseen, mutta lopulta Pyrintö onnistui painamaan jalkaa kaasulle ja karkasi selvään 20 pisteen kotivoittoon.

”Kolmansissa jaksoissa on asioita, jotka näkyvät kyllä. Vastustajat parantavat ja yksinkertaistavat peliään, johon meillä on hieman vaikeuksia vastata. Taktisesti pitäisi ehkä pystyä vähän muovaamaan viisikoita jakson aikana, tätä pitää hieman nyt pohtia, mutta uskon noiden kolmansien jaksojen parantuvan, kun meidän joukkuepuolustus paranee.”, päävalmentaja Toiviainen kommentoi kolmansien jaksojen ongelmia.

”20 pisteen voitto on kuitenkin erinomainen ja kyllä tästä varmasti perjantaita ajatellen hyötyä oli, ettei toinen puoliaika mennyt vain pelailuksi. Tämä oli kuitenkin vain yksi peli, hyvä voitto myös sarjataulukonkin kannalta, mutta tässä on vähän aikaa seuraavaan otteluun, joten tämä analysoidaan kokonaisuutena paremmin sitten myöhemmin.”, Toiviainen jatkoi.

Pyrinnöltä BJ Raymond oli etenkin ensimmäisellä puolikkaalla lähes pitelemätön ja loppusaldo miehellä olikin komea 28 pistettä. Toisella puolikkaalla suurimmin esiin nousivat Ray Nixon (18/11) ja loistavan debyyttipelin pelannut Nick Kellogg, joka upotti 7 pelitilanneheitostaan 6, kasaten yhteensä 15 pistettä ja siihen päälle 5 koriin johtanutta syöttöä. Kotimaisesta osastosta parhaiten esiin nousi Justus Kilpinen 13 pisteellään. Vierailija Nokian parhaat syömähampaat olivat Ladarius Tabb (21/10), Demarcus Holland (17/4/8 syöttöä) sekä Tyler Flack (16/3).

”Pelasimme hyvän ensimmäisen puolikkaan ja Nokia tuli sitten hyvällä 3. jaksolla mukaan vielä peliin. Hienoa, että taistelimme voiton ja sain ensimmäisen pelin vyölle täällä. Tuntuu hyvältä olla Suomessa. Nautin ajastani Lapualla ja hienoa olla nyt Tampereella.”, Kellogg kommentoi debyyttinsä jälkeen.

Pyrintö pelaa vielä kertaalleen ennen joulua, kun perjantaina bussi suuntaa kohti Saloa.

Pyrintö – BC Nokia: 110 – 90

Antero Lehto 6/3, BJ Raymond 28/1, Khalil Small 17/5, Lassi Kilpinen 6/1, Osku Heinonen 3/2, Ray Nixon 18/11, Nick Kellogg 15/1, Panu Peltokangas 4/2, Justus Kilpinen 13/2.

Artikkelikuva: Antti Harju