Pyrinnön miehet jatkavat vielä valmistavia harjoitusotteluitaan Länsi-naapurissa Ruotsissa. Joukkue lähti torstaina matkaan kohti Uumajaa, jossa se kohtaa perjantaina Jämtland Basketin ja lauantaina isäntäjoukkue Umeå Basketin.

Pyrintö on nyt preseasonillaan pelannut kaksi ottelua, molemmat kotihallissaan Pyynikillä. Molemmissa otteluissa on toistunut melko samanlainen kaava. Pyrinnöllä on ollut hieman käynnistymisvaikeuksia otteluiden alussa, mutta molemmissa otteluissa toinen jakso on ollut Pyrinnöltä erittäin väkevä etenkin puolustuspäässä. Vastaavasti kolmannet jaksot ovat olleet vaikeita ja vastustajat ovat päässeet hieman jopa kuskin paikalle otteluissa. Ruotsista näihin asioihin peilaten hakusessa on varmasti tasaisuutta otteisiin neljännesten sisällä.

Viikonlopun vastustajista molemmat joukkueet ovat vierailleet Suomessa pelaamassa harjoitusotteluissa Korisliiga-joukkueita vastaan. Perjantain vastustaja Jämtland kävi valmistautumassa kauteensa Kauhajoella järjestetyssä harjoitusturnauksessa. Hallitseva Suomen mestari Karhu Basket oli ruotsalaisia väkevämpi lukemin 94 – 75. Turnauksen toisessa ottelussa Jämtland kaatoi Pyrinnön paikallisvastustaja BC Nokian kori-ilottelussa 102 – 91.

Umeå Basket kävi myös vierailulla Pohjanmaalla, mutta tuo ottelu pelattiin suljetuin ovin, joten tietoja ottelusta ei ole. Tiedotuksen hätiin saapui kuitenkin scouttauksen mestari Juri Heinämäki, joka on myös Umeån päävalmentaja Jesper Gustavssonin Facebook-kaveri. Umeån rosterista esiin nousevat ruotsalaiset Nathan Dawit, joka on pelannut Ruotsin nuorisomaajoukkueissa, Heinämäen ”Ruotsin Petri Heinoseksi” kuvailema Andre Nilsson, sekä parimetrinen hyvänä heittäjänä tunnettu Egal Saleman. Molemmat joukkueet tulevat varmasti tarjoilemaan hyvät valmistavat ottelut tamperelaisille. Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviaiselle suunnitelma viikonlopun kamppailuihin on selkeä:

”Kaksi peliä kahteen päivään. Meidän viimeiset pelimme ennen sarjan alkua, joten edelleen kaikki keskittyminen omassa tekemisessä.”

”Hyökkäyspäässä tavoitteena helppo pallon liike ja saada erilaiset viisikot toimimaan yhdessä. Puolustuksellisesti kokeillaan erilaisia vaihtoehtoja, jotta löydetään meille se oikea tapa, jolla voimme aiheuttaa hankaluuksia sarjassa”, Toiviainen valottaa pelillisiä tavoitteita viikonlopulle.