Tampereen Pyrintö jatkoi laadukkaita esityksiään Korisliigassa eilen keskiviikkona, kun se voitti kotikentällään Helsinki Seagullsin selkeällä tavalla. Jälleen kerran erinomaisesti hyökkäyspäässä esiintynyt Pyrintö takoi taululle alkukauden ennätyspisteensä ja otti kaksi sarjapistettä itselleen lopulta lukemin 112-90 (50-39).

Kuten sanottua, Pyrinnön hyökkäyspään suorittaminen oli eilen jälleen kerran huippuluokkaa. Joukkuehyökkäyksen pallonliike on tällä hetkellä hyvällä tasolla ja itseluottamus omaan tekemiseen sekä pelikonseptiin huokuu otteista kaiken aikaa. Pelaajat hakevat epäitsekkäästi parasta mahdollista ratkaisua joukkueelle ja kun vapaat heitot uppoavat kovalla prosentilla, niin tuloksena on eilenkin nähdyn kaltaista ilotulitusta. Kun ottelussa joukkueen kahden pisteen heittoprosentti on 69%, kolmen pisteet heitot 62%, vapaaheitot 89% sekä yhteensä 29 koriin johtanutta syöttöä, niin voidaan sanoa hyökkäyspään suorituksen olleen jälleen kerran erinomainen.

Puolustuksessa Pyrintö esiintyi eilen niin ikään tasapainoisesti. Seagullsin laituri Wayne Blackshearin loukkaantumisen vuoksi kotijoukkueen pääpaino oli eilen eritoten vierasjoukkueen jenkkikaksikko Andre Spightin ja Christopher Ortizin pysäyttämisessä, jossa se onnistui etenkin ensimmäisellä puoliajalla hyvin. Sen sijaan toisella puoliajalla muutamien hienojen hyökkäyspään suoritusten jälkeen puolustuksessa tuli pari merkkausvirhettä ja varsinkin kovana heittäjänä tunnettu Spight pääsi upottamaan leipäheittojaan sisään. Yhteensä 31 pistettä eilisessä ottelussa tehnyt Spight teki toisella puoliajalla näistä pisteistään peräti 24.

Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen oli ottelun jälkeen pääosin tyytyväinen joukkueen esitykseen.

-Meidän hyökkäyksessä on tällä hetkellä paljon hyviä asioita, en muista onko minun joukkueella koskaan ollut 29 syöttöä pelissä. Totta kai pitää olla tyytyväinen kun pystytään tekemään hyökkäyksessä illasta toiseen näin paljon koreja.

-Puolustuspäässä meillä oli ajoittain hyviä juttuja, mutta sitten kun tuli vähän eroa ja hyökkäyksessä hienoja suorituksia, niin unohtui puolustaminen kokonaan. Lisäksi jouduin antamaan kovaa palautetta meidän pallonmenetyksistä ja Seagullsin hyökkäyslevypalloista – 19 menetystä ja 14 hyökkäyslevypalloa vastustajalle on pitkässä juoksussa ihan liikaa, Toiviainen kommentoi.

Tilastot:

Pyrintö – Jaylon Tate 12/1/10, Kenneth Manigault 9/2/3/2r/2t, Antero Lehto 6/1/2, Lassi Kilpinen 15/2/1/3r, Osku Heinonen 14/1/4, Eron Harris 27/2/2r, Petri Heinonen 4/1/2, Justus Kilpinen 8/6/3, Kevin Johnson Jr. 14/7/3, Joonas Cavén 3/3/1

Seagulls – Tyler Thornton 10/2/3, Alex Vaenerberg 2/2/6/2r, Andre Spight 31/2/2/2r, Erik Waxlax 0/0, Timo Heinonen 8/3/1, Tuukka Kotti 23/6/4/2r, Christopher Ortiz 2/5, Sakari Laakso 3/4/1/3r, Jesper Granlund 6/1, Ricky Waxlax 5/0/1/2r

Yleisöä: 750

Pyrinnön seuraava ottelu on huomenna perjantaina 2.11., kun se pelaa Suomen Cupin 1. kierroksen ottelun Pälkäneen Kostia-areenassa divisioona A:ssa pelaavaa LoKoKo Bisonsia vastaan. Ottelu alkaa klo 18.30.