Tampereen Pyrintö juhlisti 50. Korisliiga-kauttaan juhlavasti. Ennen peliä nostettiin Pyynikin hallin kattoon legendaaristen Jarmo Laitisen, Ismo Niemen ja Antti Nikkilän pelipaidat. Itse pelissä juhlat jäivät toiselle puoliajalle, sillä Korihait oli 20 min jälkeen melkein tasoissa (41-38). Toisen puoliskon Pyrintö veikin ylivoimaisesti ja voitti peräti 112-75. 

Mihin ottelu ratkesi?
Pyrinnön pelaajien lataus katosi ilmeisesti juhlallisuuksissa, sillä pyrintöläisillä oli vaikeuksia niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa. Kaikki kunnia Korihaille, se oli juuri niin nälkäinen kuin uudestisyntymisen eteen taistelevan joukkueen pitääkin. Ukilaiset voittivat kaksinkamppailuja oli sitten kyse levypallosta, 1 vs 1 pelaamisesta, screen-puolustuksesta tai pallottoman pelaajan liikkeestä.
Pyrintö pysyi pelissä mukana ja jopa pienessä johdossa vain siksi että on pelaajamateriaalin leveydeltään niin paljon parempi.
Tuo ero alkoi näkyä heti toisen puoliajan alusta lähtien. Pyrintö painosti pallollista kovempaa, peitti syöttölinjoja ja osallistui jälleen koko joukkueena myös roskapalloista pelaamiseen. Onni suosii ahkeraa, ja kas, Pyrintö sai läjän pallonriistoja, joista se pääsi juoksemaan kenttää sekä donkkailemaan itsensä karkumatkalle.
Pelin vapauduttua Pyrinnön peli oli näyttävää ja välillä jopa upeiden syöttöketjujen jälkeen se rynni toisella puoliajalla peräti 71 pistettä Korihaitten sukkaan. Pyrinnölle tilastoitiin ottelusta peräti 29 (!) koriin johtavaa syöttöä.

 

Ottelun hahmot
Pyrintö oli tänäänkin hyvin yhtenäinen. Niin alkupuoliskon sähläilyssä kuin lopun huikentelevaisessa showssa. Tässäkin ottelussa, muuten jo 4. ottelu peräjälkeen, Pyrinnön kaikki pelaajat tekivät pisteitä ja nimenomaan tässä ottelussa kaikille pelaajille kirjattiin lisäksi vähintään yksi koriin johtava syöttö.

Lassi Kilpinen (8/1/3 syöttöä) ja Kenneth Manigault (11/5/7 syöttöä) pelasivat jälleen hyvin ja loivat puolustuspäässä painetta Korihaitten pallon liikutteluun.
Pyrinnöstä peräti 7 pelaaja teki kaksinumeroiset pisteet. Eniten niitä keräsi Brian Asbury (23/10) jonka tilastorivissä enemmän ihmetyttää kuitenkin kova pelitilanneheittojen prosentti 91,67 (11/12).
Topias Palmin (14/3/3 syöttöä) löydettyä itseluottamuksen heittoonsa, Pyrintö on saanut Osku Heinosen (10/3/1) rinnalle toisen tarkkakätisen laiturin. Kaukoheittojen myötä Pyrintö saa levitettyä vastustajan puolustusta ja se on arvokas asia taitaville sisäpelaajille joille jää paremmin tilaa. Tänään Pyrintö tykitti kolmoset 9/16.

Korihaitten tarkkakätisin oli Juan Pattillo (25/11/3) joka jaksoi tuuletella onnistuneita heittojaan vielä toisella puoliajallakin, vaikka ero oli venynyt jo 30 pisteeseen.

Topias Palmi, Pyrintö:
Loppu hyvin, kaikki hyvin. Pelasimme ensimmäisen puoliajan niin, ettei toivottavasti enää kertaakaan tällä kaudella. Lähdimme täysin Korihaiden tahtiin ja annoimme heidän määrätä pelissä. Puoliajalla otimme itseämme kiinni, aloimme puolustaa ja juosta.

Kenney Funderburg, Korihait:
Tulimme peliin taistellen, mutta Pyrintö oli todella kova. Kaikki tekivät parhaansa ja toisesta puoliajasta huolimatta pelissämme oli myös positiivisia asioita. Nyt vaan takaisin hallille ja harjoittelun kautta eteenpäin.

Sami Toiviainen, Pyrinnön päävalmentaja:
Voitosta tietenkin hyvä fiilis, mutta ensimmäisestä puoliajasta ei. Kapteeni piti puoliajalla palopuheen eikä minun tarvinnut siihen lisätä kuin pari taktista asiaa. Vaihdoimme pallo-screen puolustusta vähän aggressiivisemmaksi ja saimme sen myötä pallonriistoja, joista pääsimme juoksemaan monta helppoa koria.

Damion Dantzler, Korihaiden päävalmentaja:
Ensimmäinen puoliaika oli meiltä melko hyvä. Emme ole ehtineet vielä paljon harjoitella yhdessä, mutta pelaajat ovat keskittyneet hyvin ja toteuttivat niitä asioita, joita olen ehtinyt opettaa. Toiselle puoliajalle Pyrintö tuli uudella asenteella ja karkasi voittoon.

Pyrinnön kotiottelujen sarja jatkuu ensi keskiviikkona, kun Pyynikille saapuu Espoo United.

Pyrintö- Espoo United keskiviikkona 10.1. klo 18.30 Pyynikin palloiluhallissa

Liput ennakkoon tiketti.fi/pyrinto
ja Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H.

Kuvat: MJ Pitkänen