Kahdesta viimeisestä ottelusta tappion kärsinyt Pyrintö palasi perjantai-iltana kotiyleisön iloksi takaisin voittokantaan, kun joukkue kaatoi lopulta selvin lukemin Kobrat Lapualta. Loppulukemat kirjattiin Pyynikillä muotoon 105 – 88.

”Jos peli lähti Kobrilta nopeasti väärään suuntaan, niin kyllähän se meillä lähti heti oikeaan suuntaan. Olimme valmistautuneet niin hyvin kuin tällä aikataululla oli mahdollista ja kokonaisuutena meiltä ihan hyvä peli”, Pyrinnön kapteeni Antero Lehto (14/5) veisteli ottelun jälkeen.

Kuten Lehto sanoi, Pyrintö sai heti ottelun alkuun hyvän draivin päälle ja repi nopeasti eron jo yli kymmeneen pisteeseen. Kotijoukkueen puolustus toimi hyvin, eikä Kobrat päässyt kunnolla pelaamaan vahvuuksillaan, vaan joukkue joutui tyytymään vaikeisiin ratkaisuihin. Pyrintö puolestaan liikutti hyökkäyksessä palloa hyvin ja pisteitä ropisi laariin laajalla rintamalla. Hyökkäyksen hahmoiksi ensimmäisellä puolikkaalla nousivat eniten Khalil Small (20/2) ja Ray Nixon (11/2). Lopulta puoliajalle mentiin selvässä kotijoukkueen 58 – 34 johdossa ja peli vaikutti suurelta osin olevan ohi.

”Me onnistuimme ensimmäisellä puoliajalla tänään monessa asiassa. Hieno nähdä, että lyhyt valmistautuminen ja jätkät olivat tänään valmiita.”, päävalmentaja Sami Toiviainen kommentoi ottelun jälkeen.

Toisella puolikkaalla ei suuria hädän hetkiä Pyrinnön osalta nähty, vaan joukkue teki tarvittavan työn pitääkseen johtoaseman parissa kymmenessä pisteessä. Toiviainen sai peluuttaa miehistöään tasaisesti ja jokaiselta pelaajalta nähtiin hyvä peli. Nuorisokaarti Eero Lehtonen (4/5), Jonne Saarinen (7/2) ja Tuomas Flinck (3/1) onnistuivat kaikki mukavasti ja saivat hyvin myös vastuuta. Kolmannella jaksolla myös takamies LJ Rose (16/7/7) osoitti, kuinka hyvä mies on myös korin tekijänä. Pyynikin kotiyleisö sai siis nautiskella onnistumisista ja kori-ilottelusta perjantai-illan ratoksi.

”89 pistettä kolmeen jaksoon on yleensä sellainen määrä, jolla pelejä voitetaan. Onnistuimme tänään myös Antto Nikkarisen pysäyttämisessä niissä tilanteissa, joissa hän on erinomainen. On varmasti asioita, joita voimme parantaa, mutta jos johtaa puoliajalla 25 pisteellä, niin toinen puoliaika ei välttämättä jatku samalla tavalla ja se on inhimillistä. Hyvä peli ja suunta on oikea, tämä oli varmasti näyte siitä mitä tuleman pitää.”, Toiviainen kehui omiensa peliä.

Pyrintö jatkaa otteluitaan ensi viikolla keskiviikkona, kun joukkue matkaa tällä hetkellä edelleen voitoitta kulkevan Uudenkaupungin Korihaiden vieraaksi. Kotisalissaan Pyrintö esiintyy seuraavan kerran lauantaina 16.11., kun se hakee revanssia Helsinki Seagullsista.

Pyrintö – Kobrat 103 – 88:

Antero Lehto 14/5, LJ Rose 16/7/7, BJ Raymond 18/8, Khalil Small 20/2, Osku Heinonen 7/5, Ray Nixon 11/2, Panu Peltokangas 5/6, Tuomas Flinck 3/1, Jonne Saarinen 7/2, Eero Lehtonen 4/5.

Artikkelikuva: Antti Harju