Pyrintö avasi kautensa hieman nihkeän ja vaikean ottelun jälkeen voitolla Uudenkaupungin Korihaista lukemin 87 – 78.

Nuori ja energinen Korihait tuli otteluun haluten pitää temmon korkeana ja juosten kenttää aina kun mahdollista. Pirteästi esiintynyt Lassi Kilpinen (13/2) myönsikin, että Korihait pääsi yllättämään, vaikka tempoon ja vauhtiin oli valmistauduttu:

”Korihait yllätti meidät aggressiivisuudellaan hyökkäyspäässä ja hävittiin paljon 1 vs 1-tilanteita kaarelta. Hienoa kuitenkin, että saatiin taisteltua lopulta voitto.”

Pyrintö kone tuntui kulkevan lähes koko ottelun ajan hieman käsijarru päällä, eikä joukkue tuntunut löytävän haluttua rytmiä peliinsä. Tästä huolimatta kotijoukkue oli ottelussa kuitenkin kuskin paikalla lukemien puolesta koko ensimmäisen puoliajan. Etenkin 20. kautensa Korisliigassa aloittanut ikinuori kapteeni Antero Lehto (19/3) oli hyvällä pelipäällä ensimmäisellä puoliajalla. Korihait roikkui kuitenkin koko ajan iskuetäisyydellä, eikä päästänyt isäntiä karkuun. Puoliajalle mentiinkin Pyrinnön 40 – 34 johdossa.

Jälleen kerran ottelun kolmas neljännes oli Pyrinnölle vaikea ja Korihait kampesi itseään vielä vahvemmin peliin ja sai sitä kautta taas lisää virtaa peliinsä. Vesa Heinosen (17/4) ja Casey Bensonin (16/8) johdolla haiparvi uiskenteli ensin rinnalle ja lopulta jopa hieman ohi. Viimeiselle tauolle mentiin Korihaiden johdossa 59 – 60. Viimeisellä jaksolla edettiin pitkään kori-korista tahtiin, kunnes lopulta kokeneiden BJ Raymondin (15/5) sekä Ray Nixonin (13/6) ja lopulta Lassi Kilpisen upottaman kovan kolmosen johdolla Pyrintö eteni 8 pisteen kotivoittoon ja nappasi mieluisat sarjapisteet kauden avauksesta.

Pyrinnön päävalmentaja oli sarjapisteisiin tyytyväinen, mutta myönsi ettei ottelu ollut täysin sitä mitä haluttiin:

”Korihait pelasi hyvän pelin ja pisti meidät ahtaalle. Ekalla puoliajalle saatiin 10 kolmen pisteen heittoa, joista yhdeksän oli täysin vapaita heittoja ja niistä yksi sisään. Toisella puoliajalla sama trendi jatkui ja kun pallot eivät menneet koriin muuttui peli enemmän korvien välissä pelattavaksi. Hieno kuitenkin nähdä, että pystyttiin nousemaan voittoon, mutta varmasti pystytään harjoittelun kautta parantamaan.”

Khalil Smallin tulo Suomeen on Toiviaiselle mieluinen asia, mutta se asettaa myös omat haasteensa:

”Saadaan yksi korintekijä ja pallonkäsittelijä sekä pallollisen puolustaja lisää. Maanantaina kuitenkin aloitetaan opettamaan hänelle meidän pelitapaa ja onhan se henkisesti kuluttavaa, kun asioita joudutaan jälleen aloittamaan alusta. Tässä on kuitenkin vielä aika pitkä aika ennen kuin meidän täytyy olla ihan primessä, joten tuodaan häntä myös pikkuhiljaa mukaan.”

Pyrintö jatkaa otteluitaan keskiviikkona vieraskentällä Turussa Kaarinan Ura Basket eGameStarsin vieraana. Seuraavan kerran Pyynikillä pelataan lauantaina 5.10. klo 18, kun vastaan saapuu viime kauden puolivälierävastus Kouvolan Kouvot.

Pyrintö – Korihait: 87 – 78

Antero Lehto  19/3, LJ Rose 14/8/6 syöttöä, BJ Raymond 15/5, Lassi Kilpinen 13/2, Ville Haapoja 2/1, Ray Nixon 13/6, Panu Peltokangas 7/3, Tuomas Flinck 0/1, Justus Kilpinen 4/3, Eero Lehtonen 0/1