Pyrinnön pelit jatkuvat 2 ottelua viikossa rytmillä. Pudotuspelipaikkansa kanssa tuskaileva Kobrat isännöi Pyrintöä keskiviikkona Lapualla. Perjantaina Pyynikille saapuu KTP.

Lähtökohdat:

Wikipedian mukaan monet käärmeet joita kutsutaan kobriksi, eivät nimestään huolimatta ole kobria. Sen sijaan lapualaisessa koripallossa ovat kobrat tällä kaudella kuuluneet hyvin vahvasti samaan sukuun, sillä joukkueessa melkein kaikki kotimaiset pelaajat ovat omia kasvatteja. Ja kun tamperelaisilla ovat tunnetusti kaikki kotimaiset pelaajat Pyrinnön omia kasvatteja, on keskiviikon ottelussa vahva kylien välisen ottelun henki.

Kobrilla on ollut vaikea kausi ja viimeistään nyt sen on muutettava rajusti kurssia, jos se haluaa mukaan pudotuspeleihin. Joukkueen saldo on 4 voittoa – 17 tappiota ja sijoitus sarjassa on 10. Tällä hetkellä viimeisellä pudotuspelipaikalla kahdeksantena olevalla Espoo Unitedilla on jo 7 voittoa enemmän.
Todennäköisemmin Lapualla seurataankin tarkemmin jo Korihaitten otteita, sillä sarjan perää pitävä Uusikaupunki on vain voiton päässä Kobrista. Sarjan viimeinen, 11. joukkue, joutuu keväällä karsimaan 1A-divarin toiseksi sijoittunutta vastaan.

No, tämä spekulointi on ennenaikaista, mutta selvää on, että Kobrat panostaa erityisesti kotiotteluihin eikä Pyrintökään pääse keskiviikkona helpolla. Pyrintö lähtee Kobrat otteluun samanlaisesta tilanteesta kuin syksyllä, paikallisottelun voitto vyöllään. Silloin tyytyväisyys näkyi latauksen puutteena ja huonosti kävi. Toivottavasti syksystä on opittu eikä tammikuun pakkassäähän lähdetä takki auki.
Seuraa näitä:

Lapuan pisterohmuja ovat olleet laituri Maurice Creek 20,9 pisteen sekä sentteri Christopher Ortiz 16,1 pisteen keskiarvoillaan. Terence Jennings otti Pyrinnön viime vierailulla lokakuun alussa korinalustan hallintaansa. Lapuan yleisöä villitsee tehokkaimmin oma poika Jussi Turja, joka saattaa Creekin kanssa tykittää montakin kaukoheittoa sisään ja olla sytyke kotijoukkueen hurmokseen.

Pyrintöläisittäin mielenkiintoista nähdä säilyykö Antero Lehdon ja Devonne Gilesin hyvä vire. Topias Palmi on parantanut viime aikoina hienosti otteitaan niin puolustuksessa, kuin hyökkäyksessä, joten häneltäkin voidaan odottaa isoa roolia.

Sami Toiviainen, päävalmentaja, Tampereen Pyrintö
Voittaaksemme Lapualla meidän on saatava kotijoukkue pelaamaan mahdollisimman paljon hidasta 5vs5-pelaamista, pärjättävä korien alla ja liikutettava palloa omassa hyökkäyksessä järkevästi. Jos näihin pystymme, niin sillä saatamme saada hurmoksellisen kotiyleisön hiljenemään ja voiton mahdollisuutemme kasvavat.
Kokoonpano: Green, Manigault, Lehto, Kilpinen, O.Heinonen, Giles, P.Heinonen, Palmi, Asbury

Kobrien valmentajan Lars Ekströmin ennakkolausunnon voit käydä myöhemmin lukemassa Korisliiga.fi -sivustolla.

Pyrinnön seuraava kotiottelu on perjantaina 19.1., jolloin Pyynikille saapuu legendaarinen KTP. Foodcorner isäntänä Kauppahallin Pyörykkäbaari.

Liput ennakkoon tiketti.fi/pyrinto
ja Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H.

Kuva: Antti Harju