Tampereen Pyrintö jatkaa kahden pelin viikkoaan huomenna perjantaina kotiottelulla Lapuan Kobria vastaan. Yhteistyössä Liikkuvan koulun ja Tampereen kaupungin kanssa järjestetty peli alkaa klo 18.30 ja se on ilmainen kaikille katsojille.

Pyrintö ja Kobrat ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti ja voitot ovat menneet toistaiseksi 2-1 tamperelaisille. Pyrintö voitti kauden kaksi ensimmäistä kohtaamista, mutta Kobrat olivat viimeisimmässä tammikuun pelissä parempia lukemin 75-69.

Kobrien peli on perustunut tällä kaudella ennen kaikkea joukkueen jenkkivahvistusnelikon varaan – voidaan helposti sanoa että lapualaisilla on tällä hetkellä yksi sarjan parhaista vahvistusnelikoista. Kobrien jenkkinelikolta löytyy sopivassa määrin korintekotaitoa sekä kokoa ja urheilullisuutta kumpaankin päähän kenttää.

Perjantain ottelu on tärkeä kummallekin joukkueelle: Pyrintö yrittää vielä nousta Kauhajoen edelle sarjataulukon toiselle sijalle ja toisaalta Kobrat taistelee edelleen tiukasti pudotuspelipaikasta ollen sarjataulukossa tällä hetkellä kahdeksannella sijalla.

”Lapua on erinomainen siirtymä- ja 1v1 –joukkue – siinä meidän puolustuksen isoimmat haasteet”

Pyrintö lähtee huomiseen otteluun pienimuotoisten kysymysmerkkien saattelemana. Alla on vajaamiehisellä kokoonpanolla hieno vierasvoitto Ura Basketista, mutta keskiviikon ottelu toi joukkueelle lisää jobin postia, kun Kapteeni Lehto joutui jättämään pelin kesken jalkavamman vuoksi.

Lehdon lisäksi Pyrinnön kokoonpanosta on huomenna sivussa Lassi Kilpinen ja Petri Heinonen sairastumisen vuoksi. Sen sijaan Jaylon Tate ja Joonas Cáven ovat tällä hetkellä GTD 75% statuksella, joten heidän pelaamisensa huomenna on todennäköistä.

Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviaisen kommentit huomisesta Kobrat-ottelusta:

-Pyrimme jatkamaan huomenna Lapuaa vastaan samalla intensiteetillä ja tempolla kuin keskiviikon ottelun Ura Basketia vastaan päätimme.

-Kobrat on erinomainen siirtymä- ja 1v1-joukkue, joten siinä on varmasti meidän puolustukselle isoimmat haasteet. Lisäksi levypallopelaaminen on huomenna isossa roolissa, jotta pääsemme itse juoksemaan eikä tarvitsisi vajaalla miehistöllä kuluttaa liikaa aikaa pallon ylöstuomiseen.

Perjantain ottelussa järjestetään ilmaispelin lisäksi Heitä pallo peliin –hyväntekeväisyystempaus. Kun Pyrintö tekee ottelussa kymmenennen pisteensä, niin ottelu keskeytetään ja yleisöllä on mahdollisuus heittää kentälle peliin tuomansa pallo. Kaikki pallot lahjoitetaan yhteistyössä Liikkuvan koulun ja Tampereen kaupungin kanssa tamperelaisten lasten välituntiliikuntaan.

Korisliiga-ottelu Pyrintö-Kobrat perjantaina 8.3. klo 18.30 Pyynikin palloiluhallilla!