Tampereen Pyrinnön pelit Korisliigassa jatkuvat tänään lauantaina vierasottelulla Lapuan Kobria vastaan klo 17.00.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella sarjassa kaksi kertaa – molemmilla kerroilla Pyrintö on voittanut Kobrat. Lokakuussa Lapualla pelatussa ottelussa Pyrintö oli parempi lukemin 90-108 ja marraskuun kotiottelussaan lukemin 95-87.

Lapualaisten joukkueeseen on viime viikkojen aikana tullut yllättäviä muutoksia. Viimeiset 1,5 kautta Kobria valmentaneen Lars Ekströmin ja seuran tiet erosivat, jonka jälkeen päävalmentajan paikan otti pelaajana aiemmin toiminut Ville Turja.

Lisäksi Kobrien pelaajamiehistössä on tapahtunut pieniä muutoksia: Ville Turjan siirtyminen pelaajasta penkin päähän toi yhden miehen vajauksen ja myös alkukaudesta 14 ottelussa keskimäärin 3,4 pistettä, 2,6 levypalloa ja 1,6 syöttöä tilastoinut Robert Juvonen päätti yllättäen lopettaa pelaajauransa.

Vaikeuksista huolimatta Kobrat ovat parantaneet viime peleissä selkeästi peli-ilmettään. Turjan johdolla joukkue on pelannut kolme ottelua, joista tuloksena on yksi voitto ja kaksi tappiota. Lapualaiset kaatoivat reilu viikko sitten Ura Basketin lukemin 104-94, jonka lisäksi heille on tullut tappiot Katajaa ja Korihaita vastaan.

Pyrintö peliin viiden ottelun voittoputkessa – Kapteeni Lehto palaa sairastuvalta kokoonpanoon

Pyrintö lähtee tulevaan kamppailuun viiden ottelun voittoputkessa ja muutenkin positiivisella fiiliksellä. Peliesitykset ovat olleet vuoden vaihteen jälkeen jälleen yhtä lennokkaita kuin alkukaudesta ja pitkään murheelliselta näyttänyt loukkaantumistilannekin on pikku hiljaa paranemassa, kun kaksi kuukautta jalkavamman vuoksi sivussa ollut Antero Lehto palaa kokoonpanoon.

-Olemme nyt pitkästä aikaa tilanteessa, jossa saamme potilasosastolta yhden pelaajan mukaan kokoonpanoon. Kapteeni Lehto on nyt harjoitellut pari päivää joukkueen kanssa ja on valmis pukemaan jälleen Pyrinnön punaisen päälle, päävalmentaja Sami Toiviainen kommentoi.

Päävalmentaja odottaa lauantailta vaikeaa ottelua ja peli-ilmettään parantaneesta Kobrista hankalaa vastusta.

-Meidän on voittaaksemme saatava Kobrien salamannopeat pelin avaamiset ja siitä tulevat helpot pisteet mahdollisimman vähälle. Lisäksi meidän on pärjättävä yksi vastaan yksi puolustuksessa sekä omassa hyökkäyksessä uskoa siihen pallon liikuttamiseen missä olemme olleet alkukaudesta niin hyviä, Toiviainen kommentoi mahdollisen voiton avaintekijöitä.

Kobrat vs. Pyrintö vieraskentällä lauantaina 19.1. klo 17.00!