Tampereen Pyrintö lähtee katkaisemaan orastavaa kahden ottelun mittaista tappioputkeaan lauantaina Lahteen, kun vastaan asettuu sarjanousija Lahti Basketball. Kotijoukkue Lahdella on menossa viiden ottelun mittainen tappioputki, joten joukkue mielii varmasti lyödä sen poikki. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Pyynikillä Lahti pisti Pyrinnön tiukoille ja punapaidat tarvitsivatkin jatkoajan mustavalkoisen ryhmän kaatamiseen. Ensimmäisestä kohtaamisesta voitto kirjattiin lopulta Pyrinnölle lukemin 115 – 104. Päävalmentaja Sami Toiviaisella Lahdesta on hyviä muistoja, nostelihan mies Pantteri-patsasta keväällä 2009 Lahden päävalmentajana:

”Siitä on jokunen vuosi, kun olen vieraillut Lahdessa virallisen ottelun merkeissä. On ollut hienoa seurata Lahti Basketballin matkaa divari A:sta Korisliigaan. Joukkueen taustalla on minulle paljon tuttuja herrasmiehiä tekemässä Lahdesta taas vahvaa koriskaupunkia ja joukkueessa sekä valmennuksessa myös niitä, joita olen itse aikanani Lahdessa valmentanut.”

Pyrintö oli maanantaina vahvasti kiinni voitossa kotiottelussaan Kataja Basketia vastaan johtaen parhaimmillaan 22 pisteellä. Joensuulaiset kuitenkin osoittivat sitkeytensä ja nousivat takaa ohi voittoon lukemin 99 – 102. Pyrinnöllä on ollut haasteita puolustuksensa kanssa ja viimeisessä kahdessa ottelussa vastustaja on laittanut yli 100 pistettä tamperelaisten laariin. Osku Heinonen myönsikin Pyrinnön puutteellisuuden etenkin pallonskriinipuolustamisessa Kataja-ottelun jälkeen. Hyökkäyksessä Pyrintö on ollut väkevä ja joukkuevertailussa ollaankin sarjan toiseksi paras. BJ Raymond pelaa väkevää kautta ja häntä parhaiten ovat tukeneet Antero Lehto, Khalil Small sekä Ray Nixon. Loukkaantumisensa jälkeen Osku Heinonen on ollut loistavassa vireessä ja etenkin parissa viime pelissä Pyynikin-sniper ei ole kovin montaa kertaa ohi heittänyt.

Lahti Basketballin kokoonpano koki pieniä muutoksia viime viikolla, kun sentteri Desmond Hubert korvattiin aiemmin Korisliigassa Karhu Basketin riveissä pelanneella Taylor Johnsilla. Lahden päävalmentaja Petri Vellingillä on käsissään potentiaalinen nippu, josta löytyy terveenä ollessaan 8 – 9 varmaa rotaatiopelaajaa. Amerikkalaiset Jerry Evans Jr. (19.2/7.5), Courtney Stockard (18.8/6.6) ja joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa huimat 36 pistettä tehnyt Devante Wallace (14.0/3.9) sopivat ryhmään erinomaisesti. Pitkään Kouvoissa Korisliigaa pelannut Tuomas Hirvonen 14.3/4.1/5.8) pelaa tilastollisesti yhtä parhaista kausistaan. Kokenut Vesa Mäkäläinen (11.8/5.0) on löytänyt hyvän vireen ja kotimaisen osaston täydentävät Arttu Saarijärvi (5.4/2.0), Aleksanteri Ahola (2.7/2.3) ja Sami Ikävalko (1.5/0.8).

”Joukkueesta löytyy ennen kaikkea korintekovoimaa jokaiselta pelipaikalta. Monipuoliset jenkit mukaan luettuna uusin vahvistus Taylor Johns takaavat sen, että hetkeksikään meidän puolustus ei saa herpaantua. Tähän kun lisätään liigan eliittiä olevat Tuomas Hirvonen ja Vesa Mäkäläinen sekä loukkaantumiset selättänyt Arttu Saarijärvi, niin kova työ vierasvoiton hakemiseen on tiedossa.”, Toiviainen kommentoi lauantain vastustajaa.

Hyökkäyksellisesti Pyrintö ei varmasti suuria muutoksia halua lauantaina tehdä. Kotisallissa kolmoset ovat uponneet hyvällä 40% keskiarvolla, mutta vieraissa prosentti on ollut selvästi heikompi 31%. Heitot ovat pääosin olleet melko vapaita ja hyvin rakenneltuja, joten luultavasti on vain ajan kysymys, kun prosentti vieraskentällä paranee. Puolustuksessa pallonskriinipuolustaminen ja mies miestä vastaan puolustaminen ovat suuressa roolissa. Lahti juoksee Hirvosen kanssa paljon pallonskriiniä ja etenkin amerikkalaiset ovat atleettisia ja hyviä yksi vastaan yksi pelaajia. Sami Toiviaisella on ollut joukkueineen muutama päivä aikaa muokata puolustustaan, joten lauantaina nähdään millaisia muutoksia harjoituksissa on tehty. Joukkueen terveystilanne alkaa olla parantunut ja se saa Toiviaisen tyytyväiseksi:

”Joukkue alkaa tervehtyä pikkuhiljaa ja Lassi Kilpinen onkin palaamassa kokoonpanoon alkuviikosta. Sen myötä pääsemme toivottavasti vihdoin siihen tilanteeseen, että koko joukkue Pete Heinosta lukuun ottamatta olisi vihdoin kasassa.”

Lahti Basketball – Pyrintö, Lahti Energia Areenalla klo 17. Ottelu nähtävissä Elisa Viihde Sport tuotantona.

Artikkelikuva: Antti Harju