Viime perjantaina takaisin voittojen teille palannut Pyrintö lähtee hakemaan jatkoa voitokkaalle kululleen keskiviikkona Uudestakaupungista Korihaiden vieraana. Pyrintö lähtee varmasti kaikkien papereissa ennakkosuosikkina otteluun, sillä Korihaiden voittotili on edelleen tämä kauden osalta avaamatta.

Pyrintö ja Korihait ovat jo kertaalleen kohdanneet tällä kaudella, kun sarjan avauskierroksella Pyynikillä Pyrintö oli vahvempi lukemin 87 – 78. Tuolloin Korihait osoitti kuitenkin pirteitä otteita ja haastoi Pyrintöä kunnolla. Tuon ottelun jälkeen Korihait on kuitenkin ollut enemmän tai vähemmän vastaantulija ja voittosarake osoittaa edelleen nollaa. Kauden avausottelussa hailaumasta erottuivat Saksasta täksi kaudeksi Suomeen palannut Vesa Heinonen (9.2/2.1) ja amerikkalaistakamies Casey Benson (12.3/6.7). Korihaiden kokoonpano on muokkaantunut kauden aikana jo useampaan otteeseen, kun Andre Berry ja Luke Meikle ovat jättäneet joukkueen. Heidän korvaajansa Jalen Henry (13.0/7.0) ja Ernest Zeigler III (13.3/7.3) ovat tuoneet uutta energiaa joukkueeseen. Takki auki Pyrintö ei voi otteluun lähteä, sillä kotikenttä on aina kotikenttä ja juuri siellä Korihait haluaa varmasti katkaista pitkän tappioputkensa.

”Korihait esiintyi kauden ensimmäisessä kohtaamisessamme pirteästi ja haastoi meidät toden teolla. Nyt joukkueeseen on tuotu kaksi uutta amerikkalaista, joten on mielenkiintoista nähdä miten joukkue pelaa.”, päävalmentaja Sami Toiviainen kommentoi tulevaa ottelua.

Pyrintö saa mukavia uutisia otteluun, kun pienestä loukkaantumisesta toipunut Justus Kilpinen palaa joukkueen kokoonpanoon. Kilpisen lisäksi myös vammoista kärsinyt Ville Haapoja saatetaan nähdä kokoonpanossa keskiviikkona. Vastaavasti Osku Heinosen pelikunto on kysymysmerkki, Lassi Kilpinen ja Petri Heinonen ovat edelleen varmuudella poissa kokoonpanosta. Itse ottelussa Pyrintö haluaa varmasti iskeä kiinni Korihaiden ahdinkoon ja heikkoon vireeseen. Aktiivinen pelaaminen molemmissa kenttäpäädyissä on varmasti asia, jota valmennusjohto haluaa nähdä. Pyrintö on viime otteluissa saanut peliään hyvin raiteilleen ja näyttänyt kuinka hyvin joukkue oikeasti pystyy pelaamaan. Viimeiset pari viikkoa Khalil Small (16.6/6.8) on ollut kovassa vedossa, saaden tulitukea kokeneelta kaartilta Antero Lehto (14.1/2.7), Ray Nixon (14.6/6.4) ja BJ Raymond (18.0/5.8). Raymond ja Small lienevätkin ne paksuimmalla tussilla merkatut pelaajat Korihaiden pelisuunnitelmassa, kun mietitään kenet heidän Pyrinnön yksilöistä eritoten täytyy pysäyttää.

Oman mausteensa Pyrinnön puolelle tuo varmasti, useamman pelaajan Korihait-tausta. Kapteeni Antero Lehto, Justus Kilpinen ja Panu Peltokangas ovat kaikki edustaneet haiparvea uransa aikana. Nuoremman kaartin Eero Lehtonen sen sijaan on Korihaiden kasvatti, joten hänelle ottelu voi ainakin olla hieman muita otteluita tärkeämpi.

”Mukava saada Justus Kilpinen takaisin kokoonpanoon. Meiltä tuota Korihait-taustaa löytyy joukkueesta jonkin verran, tosin harmiksi joudun ”Ukin” yleisölle paljastamaan, ettei rehtori Ilpo Rantanen työkiireiltään pääse reissuun mukaan.”, Toiviainen toteaa pilke silmäkulmassa. Rantanenhan toimi Korihaiden päävalmentajana kaudella 2006 – 2007.

Uudenkaupungin Korihait – Pyrintö 13.11. klo 18:30 Uusikaupunki Areenalla. Ottelu nähtävissä Elisa Viihde Sport tuotantona.

Artikkelikuva: Antti Harju