Lauantaina hyvän pelin jälkeen saappaat jalassa Salon Vilppaalle Pyynikillä kaatunut Pyrintö jatkaa nopeasti jälleen otteluitaan Korisliigassa, kun joukkue matkaa Helsinkiin Seagullsin vieraaksi. Yhdeksi liigan ennakkosuosikeista laskelmoitu Seagulls tarjoaa toisen peräkkäisen erinomaiseen haasteen Pyrinnölle. Helsinkiläiset ovat aloittaneet kautensa vahvasti voittaen 9 pelaamastaan ottelusta 7. Tappiot ovat tulleet myös Pyrinnön tällä kaudella kellistäneille Kouvolan Kouvoille vieraskentällä, sekä sarjakärki Vilppaalle viime viikolla kotiottelussa.

Keskiviikon otteluun Pyrintö ei vieläkään täydellä kokoonpanolla pääse. Molempien Kilpisten veljesten, sekä Ville Haapojan ollessa sivussa saa päävalmentaja Sami Toiviainen tarkkaan suunnitella oman pelisuunnitelmansa.

”Seagulls on ollut hyökkäyspäässä jäätävän kova ja siinä meille on iso haaste vastattavana. Hiukan vajavaisella kokoonpanolla pääsemme matkaan, koska sivussa 2 x Kilpinen ja Haapoja.”, Toiviainen kommentoi.

Poissaoloista huolimatta on turha painaa päätä pensaaseen, vaan Pyrintö marssittaa varmasti iskukykyisen joukkueen Töölön Kisahallin parketille. BJ Raymond (18,8/5,7) on viime otteluissa tehnyt aika ajoin ikävää jälkeä hyökkäyspäässä, kokenutta pelimiestä ovat säestäneet hyvin joukkueen ikänestori kaksikko Antero Lehto (13,6/2,6) ja Ray Nixon (15,2/7,1). Khalil Small (14,5/6,5) on löytänyt pikkuhiljaa roolinsa joukkueessa ja mies tuo paljon energiaa puolustukseen ja omanlaistaan arvaamattomuutta sekä ratkaisukykyä hyökkäykseen. LJ Rose (9,8/6/5,5) sen sijaan on osoittanut loukkaantumisen jälkeensä olevansa yksi liigan parhaita pelintekijöitä. Vaihtopenkiltä Panu Peltokangas (6,4/4,6) on koko alkukauden ollut varma suorittaja. Osku Heinonen (5/0) teki lupauksia herättävän paluun lauantaina ja onkin mielenkiintoista nähdä miehen vire ensimmäisessä reissupelissä. Poissaoloista johtuen nuoret Jonne Saarinen (1,8/0,4) ja Eero Lehtonen (2,3/1,7) voivat myös saada mukavasti peliminuutteja, joten on mielenkiintoista nähdä nuorten miesten vire.

Kun katsotaan paperilla, on keskiviikon isäntäjoukkue Seagulls varmasti yksi kovimpia, ellei kovin joukkue tämän kauden Korisliigassa. Joukkue sai kaksi erittäin nimekästä paluumuuttajaa, kun Susijengi-kasvot Shawn Huff (10,3/5,5) ja Antti Kanervo (13,7/2) palasivat Suomeen. Lisäksi joukkueesta löytyy jo useamman kauden lokkiparvessa pelanneet Timo Heinonen (10,1/3,9) ja Tuukka Kotti (10/5,8). Nimekkäiden suomalaisten lisäksi joukkueesta löytyy 4 laadukasta amerikkalaisvahvistusta, sekä muutama nälkäinen tulevaisuuden pelaaja, joten helpolla Pyrintö ei varmasti pääse keskiviikkona. Täydellä kokoonpanolla Seagulls-valmentaja Jussi Laakso ei kuitenkaan välttämättä otteluun pääse. Shawn Huff on ollut viime otteluista sivussa, eikä miehen pelikunnosta vielä ole tarkkaa tietoa.

”Meidän on onnistuttava saamaan kättä heidän heittäjiinsä mahdollisimman paljon, oltava viisikkotasolla hyviä palloskriinipuolustuksessa sekä hallittava korinalustoja. Näissä jos onnistumme, niin voitto on mahdollinen.”, Toiviainen kertoo reseptistä, jolla voitosta taistellaan keskiviikkona.

Keskiviikkona on varmasti luvassa hieno koripalloilta. Ottelua pääsee seuraamaan Elisa Viihde Sportilta, mikäli paikan päällä lehtereillä ei ole.

Helsinki Seagulls – Pyrintö, ke 6.11. klo 18:30 Töölön Kisahallissa.

Artikkelikuva: Antti Harju