Lauantain voitokkaan Korihait-ottelun jälkeen Pyrintö jatkaa kauttaan vieraskentällä, kun ensimmäiseen reissupeliin matkustetaan Turkuun Kupittaalle Kaarinan Ura Basket eGameStarsin vieraaksi.

Pyrintö siis avasi kautensa kotona voitolla, mutta peli oli tamperelaisille melko vaikean oloinen ja nuori haiparvi tarjosi todellisen haasteen. Vaikeasta ottelusta huolimatta paljon positiivisiakin asioita parketilla nähtiin. Kokeneet amerikkalaiset BJ Raymond ja Ray Nixon osoittivat, että heihin voidaan ratkaisuhetkillä luottaa. Takamies LJ Rose osoitti olevansa monipuolinen pelimies ja Lassi Kilpinen näytti, ettei lopullisen läpimurron odottelu ole täysin huuhaa-puhetta. Kilpisen lisäksi kotimaisesta osastosta kippari Antero Lehto osoitti edelleen olevansa rautaisessa kunnossa ja valmis 20. kauteensa.

Ura aloitti kautensa Helsinki Seagullsin vieraana. Pääkaupunkivisiitiltä kaarinalaisille ei paljoa kotiin tuomisiksi jäänyt, kun lokkiparvi vei ottelun selvin 97 -80 lukemin. Tilastoista esiin pomppaavat etenkin amerikkalaiset Stephaun Branch sekä Tyrell Bellot-Green. Molemmat miehet kokosivat itselleen 22 pistettä, Branchin napatessa myös 12 levypalloa ja Bellot-Greenin laitettua 6 kolmen pisteen heittoa sisään. Kotimaisesta osastosta esiin on nostettava viime kauden Korisliigan vuoden tulokkaaksi valittu Trey Niemi, sekä Korihaista siirtynyt Marius van Andringa. Merkille pantavaa Uran avausottelusta on, että peräti kolme pelaajaa pelasivat yli 33 minuuttia. Korihaiden tapaan Ura Basket haluaa pitää vauhtia ja tämä on Pyrinnöllä tiedossa:

”Ensimmäinen vierasmatsi vauhdikkaan Ura Basketin vieraana. Ura Basket pelaa koutsilleen tyypillisesti kovalla vauhdilla ja ainakin ensimmäisen pelin perusteella monella pelaajalla on vihreä valo kolmen pisteen viivan takaa”, Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen kommentoi keskiviikon vastustajaa.

Pyrinnön kokoonpanosta avausottelusta puuttui vielä Khalil Small, mutta mies pukee Pyrinnön paidan päälleen keskiviikkona. LJ Rosen pelikunto sen sijaan on epävarma pienen vamman vuoksi.

”Meillä on uusi mies Small kehissä ja puolestaan todennäköisesti sitten takamies Rose sivussa. Mielenkiintoista nähdä miten valmiita pystymme olemaan, kun joukkueessa on näitä pieniä muutoksia ja loukkaantumisia”, Toiviainen valottaa.

Vauhdikasta ilotulitus koripalloa pelaava Ura Basket tarjoaa mielenkiintoisen haasteen vierailleen. Lauantaina vauhdikkaan vastustajan kanssa ajoittain vaikeuksissa ollut Pyrintö haluaa varmasti saada hyviä heittoja hyökkäyspäässä, joka helpottaa puolustuksessa kontrollin saamista ja vapaiden heittojen eliminoimista. Toiviaisella onkin selkeä suunnitelma, kuinka Kupittaan palloiluhallista poistutaan kahden sarjapisteen kera.

”Meidän on saatava ottelun tempo meille sopivaksi sekä maltettava hyökätä, vaikkei kaikki varmasti vielä suju kuin siellä Strömsössä.”

Ura Basket eGameStars – Pyrintö, Kupittaan palloiluhallissa ke 2.10. klo 18:30. Ottelu nähtävissä Elisa Viihde Sportin tarjoamana.