Tampereen Pyrinnön härkäviikot Korisliigassa jatkuvat tänään lauantaina, kun se kohtaa vieraskentällä pitkän bussimatkan jälkeen joensuulaisen Kataja Basketin.

Korisliigan pitkäaikaisiin kestomenestyjiin kuuluva Kataja on tällä hetkellä sarjataulukossa seitsemännellä sijalla 8-7 rekordillaan. Kataja on kuitenkin europelikiireidensä vuoksi pelannut useamman pelin vähemmän kuin muut joukkueet, joten tulostaulukko ei kerro täysin totuudenmukaista kuvaa ja voittoprosenttien mukaan Katajan tulisi olla muutamaa pykälää korkeammalla.

Katajan pistetilastoa johtaa tällä hetkellä upean alkukauden pelannut Susijengissäkin läpimurtonsa tehnyt Pyrintö-kasvatti Topias Palmi 17,8 pisteellään. Palmin lisäksi kaksinumeroisiin pistekeskiarvoihin Katajalta ovat yltäneet Daniel Mullings (15,6 pistettä), Ilari Seppälä (12,8 pistettä) sekä Vincent Simpson (10,5 pistettä ottelua kohden).

Pyrintö ja Kataja ovat kohdanneet tällä kaudella kerran aikaisemmin Korisliigassa joulukuun alussa pelatussa ottelussa; tällöin Pyrintö oli parempi kotikentällään lukemin 109-93.

Kyseisen ottelun jälkeen Pyrinnön peliesityksiin tuli pienimuotoinen notkahdus, joka näkyi tuloksissa neljän ottelun tappioputkena, mutta sittemmin joukkue on jälleen saanut parannettua esityksiään ja voittanut kolme viimeisintä otteluaan.

Pyrinnön päävalmentaja Sami Toivianen odottaa lauantaisesta kamppailusta laadukasta, mutta erittäin vaikeaa ottelua.

-Vastassa on yksi sarjan laadukkaimmista joukkueista heidän kotikentällään, siinä on jo itsessään haastetta meille. Kataja juoksee kenttää erinomaisesti ja liikuttaa kivasti palloa puolen kentän hyökkäyksissään.

-Meille isoja asioita tänään on saada Kataja pelaamaan mahdollisimman staattisesti, kamppailla kaikki mahdolliset irto- ja levypallot meille sekä jaksaa liikuttaa palloa laadukkaasti hyökkäyksessä, Toiviainen ennakoi.

Korisliigan runkosarjan ottelu Kataja Basket vs. Pyrintö lauantaina 12.1. klo 18.30!