Tampereen Pyrintö otti murskavoiton Uudenkaupungin Korihaista lukemin 84-58.

100120-korihait-1

Korihaiden agressiivinen puolustus tuotti tamperelaisille ensimmäisellä jaksolla paljon hankaluuksia ja isännät helpottivat Korihaiden peliä olemalla täydellisessä unessa koko ensimmäisen jakson, jonka vierasjoukkue vei lopulta nimiinsä lukemin 17-26.

Toisella jaksolla kotijoukkue Pyrintö keräsi pelihuumorinsa ja samalla Korihaiden liike loppui täydellisesti hyökkäyskorilla. Pyrintö vei toisen jakson ensimmäiset 6,5 minuuttia peräti 17-0 (34-26) ja peli oli nopeasti kääntynyt täydellisesti Pyrinnön hyväksi. Pyrintö vei toisen jakson lopulta lukemin 26-6 ja tauolle mentiin Pyrinnön 43-32 johtolukemissa.

Kolmas jakso jatkui Pyrinnön näytöksenä ja kun kolmatta jaksoa oli pelattu 5,5 minuuttia oli Pyrinnön johto 53-39. Korihait kuitenkin yritti kiriä johtoa kiinni ja AZ Reidin kolmosella se kävi jo hätyyttelemässä Pyrintöä tilanteessa 53-46, mutta Damon Williamsin vaparilla kolmas jakso päättyi lukemiin 59-50.

Neljäs ja viimeinen jakso menikin sitten toisen jakson uusintana. Pyrintö vei jakson ensimmäiset 7 minuuttia jälleen  lukemin 17-0 ja oltiin lukemissa 76-50.  Ottelu päättyi lopulta Pyrinnön 84-58 murskavoittoon.

Ottelun alku ei mairitellut Pyrintöä ja Korihait esitti todella ihailtavaa agressiivisuutta puolustuspäässä. Vierasjoukkueen paukut taisivat kuitenkin loppua täysin ensimmäisen jakson jälkeen, koska ensimmäisen jakson puolustuksesta ei loppupelissä ollut tietoakaan ja Korihaiden hyökkäys, joka oli myös hyvää ensimmäisellä jaksolla puuroutui pahasti.

Pyrinnön pelistä ensimmäinen jakso oli kaukana kärkijoukkueen tasosta ja koko joukkue kärsi jonkinsortin kipsistä. Mukavaa oli kuitenkin nähdä, että joukkue onnistui keräämään itseluottamuksensa ja nousemaan tappioasemasta komeasti ohi ja voittoon.

100120-korihait-2

Damon Williams oli Pyrinnön paras tilastollisesti (23/12), mutta sortui ajoittain liialliseen yksinyrittämiseen. Chris Hester oli tänään hyvä ja viimeisteli nopeista hyökkäyksistä ja muutamasta hienosta yksilösuorituksesta 16 pistettä, Kenny Lowe säesti 18 pisteellä ja 300 Korisliigaottelua täyteen kasannut kapteeni Lehto 6 pistettä. Ottelun hahmo oli kuitenkin Olli Ahvenniemi, joka viimeisteli 8 pistettä, otti 10 levypalloa ja keräsi peräti 5 torjuntaa. Osku Heinonen merkkautti myös Korisliigaennätyksensä tekemällä 6 pistettä.

Korihaiden paras oli AZ Reid 22 pisteellä. Muut vierasjoukkueen pelaajat eivät yltäneet yli 10 pisteen.

Tilastot osoitteesta Basket.fi

Ottelun tähdet:

*** Olli Ahvenniemi

** Chris Hester

* Jussi Kumpulainen