Vaikka viimeksi lauantaina vierasreissulta oli tuomisina tappio, ei Pyrinnölle kotisalissa näytä tällä hetkellä löytyvän pysäyttäjää. Sarjanousija Lahti Basketball oli luvalla sanoen vastaantulija keskiviikkona, kun Pyrintö murskasi vastustajansa lukemin 101 – 65.

Ensimmäinen kymppi pelattiin vielä suhteellisen tasaisissa merkeissä, etenkin ensimmäisen viisiminuuttisen aikana joukkueet hakivat heittopeliään ja tilanne oli niukka 6 – 5. Pyrintö onnistui nopeammin heittojyvänsä löytämisessä BJ Raymondin johdolla. Lopulta ensimmäinen tauko oli edessä tilanteessa 24 – 17. Toisen neljänneksen alun Pyrintö vei lukemin 19 – 4 ja repi eron yli 20 pisteeseen. Tämän huiman runin aikana pääsi Pyynikin kotiyleisö nauttimaan muutamista näyttävistä ja lennokkaista suorituksista. Puoliajalle mentiin hieman paremman Lahden neljänneksen myötä lukemissa 51 – 32.

Toisella puoliajalla Pyrintö jatkoi vahvaa pelaamistaan, eikä Lahdesta ollut käytännössä minkäänlaisen kirin esittäjäksi vaan ero kasvoi koko ajan. Lopulta kotiyleisön suurimmaksi jännitettäväksi jäi Pyrinnön mahdollinen 100 pisteen ylitys ja Ravintola Hookin alennuskuponkien mahdollinen arvonta. Yleisö saikin haluamansa, kun Justus Kilpinen nosti hyökkäyslevypallon jälkeen kaksi pistettä ja siirsi Pyrinnön pistemäärän kolminumeroisiin lukemiin.

”Tasaista työtä tänään molemmissa päissä. Puolustuksessa onnistuimme Devante Wallacen, Tuomas Hirvosen ja Courtney Stockardin kanssa. Logan McLane hieman pääsi yllättämään, mutta se ei isossa kuvassa ollut kovin merkityksellistä. Kaikki jätkät tänään yli 10 minuuttia peliaikaa ja pisteille. Se kertoo tasaisuudesta ja siitä, että päävalmentaja myös tajusi peluuttaa kaikkia. Nyt terveystilanne kuitenkin alkaa näyttää siltä, että kymmenikköön alkaa olla tunkua.”, coach Toiviainen kommentoi ottelun jälkeen.

Pyrintö onnistui kokonaisuutena erinomaisesti ja pelasi ehkä ehjimmän 40-minuuttisen tällä kaudella. Petri Heinonen näytti heti ensimmäisessä pelissään olevan tärkeä lisä pelaavaan kokoonpanoon. Kaikki joukkueen pelaajat saivat minuutteja yli 10 ja korintekokin onnistui kaikilta. Tilastoissa suuri huomio kiinnittyy menetys sarakkeeseen. Pyrinnöllä oli ainoastaan 7 menetystä, joista Lahti rokotti 9 pisteellä, kun taas vierailijoille kertyi 15 hassia ja niistä kotijoukkue rokotti 24 pisteellä. Koko joukkueen onnistuttua on vaikea yksittäisiä pelaajia nostaa esiin, mutta hieman pelinsä kanssa tuskaillut Nick Kellogg sai varmasti ainakin hyvää puhtia tästä illasta.

Nyt edessä on pidempi tauko kotiotteluissa, kun seuraavan kerran Pyynikillä pelataan sunnuntaina 9.2. Salon Vilpasta vastaan. Seuraavaksi Pyrintö matkaa Kotkaan ensi viikon tiistaina KTP Basketin vieraaksi.

Pyrintö – Lahti Basketball: 101 – 65

Antero Lehto 11/2/7, BJ Raymond 21/4, Khalil Small 19/7/4 riistoa, Osku Heinonen 6/3, Ray Nixon 11/7, Nick Kellogg 11/3, Panu Peltokangas 4/7, Petri Heinonen 4/1, Justus Kilpinen 11/4, Eero Lehtonen 3/3

Artikkelikuva: Antti Harju