Pyrintö pääsee maaottelutauolle mieluisasta lähtökohdasta, kun se voitti BC Nokian jo toisen kerran tänä syksynä. Vakuuttavasti pelanneet hallitsivat vierasottelua lähes alusta loppuun ja numerot 75-97 (39-46) ovat täysin oikeudenmukaiset. Maajoukukuetauon lisäksi joukkue pääsee siiville napattuaan kolmesta edellisestä ottelusta kolme voittoa.
Mihin ottelu ratkesi?

Pyrintö pelasi ehjän ottelun kontrolloiden peliä fiksusti ja kurinalaisesti. Pyrintö pyrki alusta asti systemaattisesti sisään ja Nokia luotti tunteeseen ja kaukoheittovoimaansa. Nokia joutui virhevaikeuksiin jo ensimmäisellä puoliajalla, kun sentteri Daniel Dolenc sai 3.virheensä jo 2. jakson alussa. Nokian päävalmentaja Ville Tuominen peluutti luottosentteriään kuitenkin rohkeasti ja hienosti mies pysyikin kentällä ottelun loppuun asti. Miettiä sitten voidaan kuinka paljon Nokia tai Dolenc joutui muuttamaan puolustustaan virheiden välttämiseksi, sillä Pyrintö hyökkäsi röyhkeästi ja jatkuvasti Dolencia vastaan.
Toisaalta, eipä Tuomisella ollut juuri vaihtoehtojakaan, kun Pyrinnöllä sekä Devonne Giles että Petri Heinonen olivat pelikunnossa. Ilman Dolencia Nokia olisi jäänyt armotta lyhyeksi.
Kolmannen jakson alussa Nokialla oli vielä hetkensä päästä tasoihin kun Hammond kahdella kolmosellaan nosti henkeä täydessä Nokian palloiluhallissa. Pyrintö viimeisteli hetken huolimattomasti ja peli kävi jo tasoissa, mutta 3. jakson lopussa Pyrintö sai jälleen eroa hallitulla pelaamisellaan.
4. jakson alussa Pyrintö karkasi sitten lopullisesti ja nokialaisten selkärangan katkeaminen kuului Nastolan ABC:lle asti. Peli ohi ja Pyrintö rallatteli kiistattoman Pirkanmaan herruuden kera harjoitustauolle.

Ottelun hahmot:

Pyrinnön amerikkalaiset olivat tänään pykälän parempia kuin Nokian ulkomaalaiset. Brian Asbury (26/6) ja Devonne Giles (11/3) loivat sisäuhan joka koitui Nokian kohtaloksi. Kenneth Manigault (17/8) pelasi hyvän pelin ja Juanya Green (16 pist/6 syöttöä) johti Pyrinnön peliä ja otti kovia ratkaisuja hyökkäyspäässä.
Lassi Kilpinen (7 pistettä) puolusti erinomaisesti Nokian takamiehiä ja viimeisteli 3 .jakson ratkaisuhetkillä, kun Nokia yritti vielä rynnistystä, ensin kolmosen ja sitten kovan lay-upin lähes peräjälkeen.
Antero Lehto teki ottelussa suomalaista koripallohistoriaa kun hän kaikkien aikojen 3. pelaajana ylitti 600 pelatun runkosarjaottelun rajan. Aiemmin vain Kotkan legenda Jarkko Tuomala ja Seagullsin Timo Heinonen ovat yltäneet moiseen. Anteron suoritusta juhlistetaan Pyrinnön seuraavassa kotiottelussa.
Tänään kapteeni Lehto (8/1/2 syöttöä) oli nokialaisten tarkassa vartioinnissa ensimmäisen puoliajan. Olivat oppineet ensimmäisestä kohtaamisesta Pyynikillä. Mutta toisella puolikkaalla Lehto säkitti taas muutaman tärkeän korin ja johti Pyrinnön hyökkäystä kuin vain osaa.
Pyrintö oli tänään ennen kaikkea joukkue ja vei sillä tavalla myös voiton, joukkueena.

Nokian parhaita olivat ankarasti taistelleet Daniel Dolenc (21/5) ja fyysisesti puolustanut Niko Mattila (8/2).

Henri Hirvikoski, BC Nokia
Meillä on aikaisemmin ollut tiettyjä pelaajia, jotka ovat onnistuneet, niin tänään ne olivat vähissä. Puolustuspäässä hetkittäin hyvää tekemistä, mutta päällimmäisesti luokatonta. Hyökkäyspää taas oli aika tukossa.

Topias Palmi, Pyrintö:
Pelasimme neljännen erän todella hyvin. Kaikki muut erät oli tasaisia, ensimmäisellä vähän yskähteli, mutta sitten saatiin pelistä kiinni. Neljännessä näytettiin, että mitä parhaimmillaan pystytään tekemään. Saamaan stoppeja ja juoksemaan kenttää.

Ville Tuominen, BC Nokian päävalmentaja:
Ensimmäinen puoliaika ihan ok taistelua, mutta lopun swingi toi johdon vieraille. Toinen puoliaika oli yhtä huono kuin viime keskiviikon peli. Emme voittaneet yhtään 1-1-tilannetta. Jos lähdemme tässä vaiheessa kautta träppäilemään ja tuplailemaan, niin se on semmoinen tie, josta ei voi tulla takaisin. Pistää pystyä voittamaan yksi vastaa yksi. Jatkossa ratkaisuja joudutaan miettimään, koska trendi on ollut se, että jokaisessa pelissä meitä satutetaan korin alta pahasti. Alkukauteen olen muuten tyytyväinen, mutta viimeinen viikko on ollut pannukakku. Tauko tulee hyvään paikkaan.

Sami Toiviainen, Pyrinnön päävalmentaja:
Pelin alussa annoimme muutamia asioita, joita ei olisi saanut. Sitten kun tehtiin asiat kuten harjoiteltu ja sovittu, niin pelaaminen aukesi. Plus ensimmäisellä puoliajalla Nokialta vähän yli puolet pisteistä tuli nopeista tai siirtymistä, niin ne väheni toisella jonkin verran. Maltti hyökätä on tällä hetkellä meidän juttu. Ei kauheasti lähde nopeita heittoja ja nyt Asburyllekin on saatu päähän, että syöttää, niin hyökkääminen on aika paljon parempaa. Tämän viikon pelaaja on ollut Lassi Kilpinen, joka on tuonut energiaa kentälle.

Nyt alkavan maaottelutauon jälkeen Pyrintö pelaa seuraavan kerran Ke 29.11. klo 18.30 Korikobria vastaan. Ottelussa juhlitaan Antero Lehdon 600. runkosarja ottelun rajapyykin rikkoutumista. Samoin ottelussa julkaistaan Pyrintö-pelikortit ja ottelua on teemoitettu #suomi100 malliin.

Liput ennakkoon tiketti.fi/pyrinto
ja Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H

Kuva: Antti Harju