8 viimeistä Korisliiga-kamppailua Pyrinnön ja Kouvojen välillä olivat päättyneet Kouvojen voittoihin. Kaikki putket kuitenkin päättyvät joskus ja keskiviikkona oli aika päättää tämäkin putki, kun Pyrintö kaatoi Kouvot kotiparketillaan lukemin 101 – 94.

Pyrinnön alku otteluun oli erittäin vakuuttava, kun se vei veteraanien BJ Raymondin, Ray Nixonin ja Antero Lehdon johdolla ensimmäisen kymmenminuuttisen lukemin 25 – 14. Pyrinnölle tällä kaudella vaikeana vastustajana näyttäytynyt Kouvot kuitenkin sisuuntui toiselle jaksolle huomattavasti vieden sen vastaavasti numeroin 13 – 22. Puoliajalla Pyrintö johti siis kahdella pisteellä lukemin 38 – 36.

Kolmannella jaksolla alkoikin sitten melkoinen ilotulitus. Molemmat joukkueet upottivat 31 pistettä ja sekaan mahtui toinen toistaan näyttävämpiä hyökkäyssuorituksia. Pyrinnön ilotulitevastaavina toimivat 5 kolmosta mieheen upottaneet Nixon ja Osku Heinonen. Vastaavasti Kouvoilta koreja lähes liukuhihnatuotantona nakkelivat Avery Woodson ja David Gonzalvez. Neljännellä jaksolla sama meno jatkui ja koreja vaihdettiin päikseen koko ajan. Lopulta kotijoukkue sai ne tarvittavat muutamat stopit ja vei viimeisen jakson lukemin 32 – 27 ja koko ottelun 101 – 94.

Kova pistetehtailu ei täysin puolustuksellisesti kumpaakaan valmentajaa miellyttänyt, mutta coach Toiviainen antoi myös hieman synninpäästöä omilleen: ”Hieno koripallo-ottelu hyökkäyksellisesti, puolustuksellisesti vastaavasti paljon asioita, joita molemmat joukkueet olisivat varmasti halunneet tehdä paremmin. Siinä vaiheessa, kun Kouvot teki korin ja me teimme korin, niin eivät ne kaikki olleet vain huonoja puolustuksia.”

”Iso asia tänään oli pallonskriinipuolustuksemme muuttaminen viimeiselle 5-6 minuutille, sekä Derrick Bardenin pitäminen kurissa, siinä Ray Nixon teki huiman työn. Neljäs peräkkäinen voitto ja paljon asioita, joita tästä voimme ottaa mukaan.”, Toiviainen kehui ottelun jälkeen.

Pyrintö pelaa seuraavan kerran lauantaina Joensuussa Kataja Basketin vieraana. Kotisaliin palataan ensi keskiviikkona 22.1., kun vieraaksi saapuu Lahti Basketball. Toiviaisella oli kaikille Pyrintö-kannattajille mieluisia uutisia tuohon otteluun liittyen:

”Ensi viikon keskiviikkona Petri Heinonen tekee paluun pitkän loukkaantumisen jälkeen kokoonpanoon ja pelaamaan, jos mitään ihmeellistä ei viikon aikana tapahdu. Peten tuleminen on iso asia ja näkynyt jo treeneissä, kun Pete on pari viikkoa joukkueharjoituksia vetänyt. Se tuo molempiin kenttäpäätyihin uusia positiivisia juttuja, kiva nähdä mitä sen jälkeen saamme aikaiseksi”

Pyrintö – Kouvot: 101 – 94
Antero Lehto 15/1, BJ Raymond 22/4, Khalil Small 15/4, Osku Heinonen 19/5, Ray Nixon 20/2/7, Nick Kellogg 8/2/9, Panu Peltokangas 2/2, Justus Kilpinen 0/5.

Artikkelikuva: Antti Harju