Tampereen Pyrintö pelaa viimeisen Korisliiga-ottelunsa ennen edessä olevaa maajoukkuetaukoa huomenna perjantaina kotikentällään, kun se kohtaa sarjataulukossa kahdeksantena olevan Lapuan Kobrat. Huomisillan joukkueet ovat pelanneet tällä kaudella kerran aiemmin vastakkain; lokakuun puolessa välissä pelatussa ottelussa Pyrintö oli vieraskentällä Kobria parempi lukemin 90-108.

Lars Ekströmin valmentama Kobrat aloitti kauden positiivisissa merkeissä. Viime kaudella Korisliigan viimeiseksi ja vasta putoamiskarsintojen jälkeen liigapaikkansa säilyttänyt lapualaisryhmä on pelannut yhteensä kymmenen ottelua, joista sillä on kasassa neljä voittoa ja kuusi tappiota. Etenkin lokakuun peleissä lapualaiset yllättivät monet ennakko-odotuksiin nähden ja hakivat kovia voittoja muun muassa Karhusta, Seagullsista ja KTP-Basketista.

Marraskuun pelit ovat sujuneet Kobrilta hieman mollivoittoisemmin ja joukkue onkin nyt kolmen ottelun tappioputkessa. Kaikki nämä pelit ovat tosin olleet alle kymmenen pisteen tappioita, joten hieman paremmalla onnella Kobrienkin voittosarakkeessa voisi olla enemmän merkintöjä. Esimerkiksi viimeisimmässä ottelussaan Kouvoja vastaan Kobrat johtivat ennen viimeistä neljännestä yhdeksällä pisteellä, mutta joutuivat lopulta taipumaan numeroin 91-88.

Kobrien amerikkalaispelaajat ovat tällä kaudella pääsääntöisesti vastanneet heidän pisteiden tekemisestään – joukkueen jenkkinelikko on nimittäin tehnyt peräti 75,9 prosenttia kaikista lapualaisten pisteistä. Kobrien jenkit eivät kuitenkaan missään nimessä ole itsekkäitä pelaajia, vaan kysymys on pikemminkin siitä että päävalmentaja Ekström on löytänyt joukkueelleen hyvät ja työteliäät amerikkalaisvahvistukset.

Pyrintö huomiseen otteluun täysin uudenlaisella miehistöllä

Pyrintö lähtee huomiseen kamppailuun ennennäkemättömällä kokoonpanolla – mukana seitsemästä liigakauden aloittaneesta kotimaisesta pelaajasta on vain kaksi.

Joonas Cavén ja Ville Haapoja ovat olleet poissaolijoista pisimpään sivussa, eivätkä he pelaa huomennakaan Kobrat-ottelussa. Keskiviikkona Ura-pelin jalkavamman vuoksi missannut Antero Lehto sekä koko viikon kuumeessa ollut Osku Heinonen ovat niin ikään sivussa huomisesta pelistä. Tämän lisäksi Lassi Kilpinen loukkasi nilkkaansa keskiviikkona, eikä hän tule myöskään pelaamaan Kobria vastaan.

Poissaoloista johtuen Pyrintö nostaa huomiseen otteluun uusia tulokkaita seuran akatemiajoukkueesta. Huomenna liigadebyytissään esiintyvät vuonna 1999 syntyneet seuran omat kasvatit Tommi Luojus sekä Tuomas Flinck.

-Toinen peli luvassa lyhyen ajan sisään. Meillä on paljon poissaoloja, joten akatemiajoukkueesta nostetaan lisää pelaajia liigaympyröihin. Haasteellinen peli luvassa kun joudutaan pelaamaan paljon sellaisilla hyökkäysviisikoilla, joilla ei ole yhtään treenattu, mutta katsotaan miten saadaan hyökkäystä rakennettua, Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen kommentoi joukkueen tilannetta.

Pyrintö-Kobrat perjantaina 23.11. klo 18.30 Pyynikin palloiluhallilla!