Tampereen Pyrintö pelaa huomenna torstaina kolmannen puolivälieräottelunsa veitsi kurkulla Pyynikin palloiluhallilla. Ottelusarjan molemmat pelit voittanut Kouvot johtaa siis puolivälieräsarjaa 2-0 ja heillä on siis ensimmäinen katkon paikka ja mahdollisuus edetä välieriin.

Molemmat puolivälieräottelut kahdeksalla pisteellä voittanut Kouvot on saanut tähän mennessä pienimuotoisen yliotteen Pyrinnöstä. Pyrinnön täytyykin huomisessa pelissä löytää keinot joilla haastaa etenkin vastustajan kokoylivoimaa – Kouvot pääsi eritoten maanantain game 2:ssa juhlimaan korin alla nostellen kolmen sekunnin alueelta 50 pistettä ja ottaen 17 hyökkäyspään levypalloa.

Myös vapaaheitot ovat nousseet tähän mennessä ottelusarjassa isoon osaan kummassakin pelissä. Kahden ottelun jälkeen Kouvot on heittänyt vapaaheittoviivalta yhteensä 57 kertaa Pyrinnön vastaavan lukeman ollessa vain 24. On päivänselvää kun piste-eroltaan tasaisissa peleissä vapaaheittojen määrä joukkueiden välillä on näin iso, niin sillä erittäin suuri vaikutus otteluiden lopputulokseen.

Oli Kouvojen selvästi isommat vapaaheittomäärät ansaittuja tai ei, niin Pyrinnön tulee siitä huolimatta löytää viimeistään huomiseksi keinot jolla saada nämäkin lukemat käännettyä. Hyökkäyksessä joukkueelta vaaditaan siis vielä enemmän koria kohti hyökkäämistä, jotta vastustaja saadaan pakotettua ottamaan virheitä.

Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen vaatiikin huomenna omiltaan vieläkin kovempaa intensiteettiä. Maanantain vierasottelu Kouvolassa oli jo selkeä parannus viime perjantaihin verrattuna, mutta voittoon asti se ei kuitenkaan riittänyt.

-Nyt on vaan lisättävä höyryä koneeseen! Kouvojen sisäpeli toisessa pelissä oli yksi ratkaiseva tekijä heidän voitolleen – meidän pitää parantaa etenkin sisäpuolustuksessa, jotta voimme kamppailla voitosta.

-Lisäksi meidän noin 15 helppoa pallonmenetystä ja Kouvojen 17 hyökkäyslevypalloa satuttivat meitä viimeksi. Myös nämä ovat niitä asioita joita meidän tulee saada paremmaksi.

Korisliigan puolivälierien 3. ottelu Pyrintö-Kouvot torstaina 25.4. klo 18.30 Pyynikin palloiluhallilla!