Tampereen Pyrintö palaa 1,5 viikon tauon jälkeen jälleen kotikentälle, kun se kohtaa Helsinki Seagullsin tänään keskiviikkona klo 18.30 alkavassa ottelussa.

Seagullsin kausi on ollut tähän mennessä aikamoista vuoristorataa, jos niin voi sanoa. Viime kausina mitalipeleissä pelannut seura on tällä hetkellä Korisliigassa kahdeksannella sijalla.

Seagulls aloitti kauden hieman nihkeästi, paransi otteitaan kauden edetessä, mutta nyt on jälleen menossa vähän heikompi jakso. Joukkue on voittanut viimeisestä viidestä ottelustaan vain yhden.

Helsinkiläiset ovat hakeneet kauden aikana myös lopullista kokoonpanoaan pitkään kasaan, mutta nyt se näyttäisi viimein löytyneen. Yhteensä kahdeksaa eri amerikkalaispelaajaa kauden aikana peluuttaneen Seagullsin jenkkinelikon tällä hetkellä muodostavat Juwan Staten, Wayne Blackshear, Alexander Ruoff sekä Christopher Ortiz. Kotimaisista pelaajista joukkueen suurimmat nimet ovat yksinoikeutetusti kokeneet Tuukka Kotti sekä Timo Heinonen.

Pyrintö lähtee keskiviikon kamppailuun tappio allaan – viime perjantain Kouvolan vierasreissusta oli tuliaisina vain 94-75 vierastappio.

Asetelmat tämän päivän otteluun ovat valmistautumisen kannalta jälleen kuitenkin positiiviset. Edellinen ottelu pelattiin perjantaina, joten valmistautumisaikaa on ollut rutkasti.

Pyrintö ei saa kuitenkaan vielä Seagullsia vastaan helpotusta sairastuvalta; Petri Heinonen on edelleen sivussa KTP-Basket-ottelussa sattuneen loukkaantumisen vuoksi ja etenkin Lassi Kilpisen sekä Joonas Cáven paluut lähenevät, mutta ei silti vielä ihan läpimurtoa.

Päävalmentaja Sami Toiviaisen kommentit tulevasta Seagulls-ottelusta:

-Keskiviikkona jälleen mielenkiintoinen ottelu edessä kun Seagulls saapuu Pyynikille. Emme ole kohdanneet paria heidän pelaajaansa, joten siinä on uudenlainen haaste meille.

-Voittaaksemme meidän on saatava oman hyökkäyksen pallonliike takaisin sekä pärjättävä molempien korien läheisyydessä. Hyppyheittämällä harvemmin koko ottelua tullaan voittamaan.

Korisliigan runkosarjan ottelu Pyrintö-Seagulls keskiviikkona 6.2. klo 18.30 Pyynikin palloiluhallilla!