Korisliigassa kolmen ottelun voittoputkessa kulkeva Pyrintö hakee neljättä perättäistä voittoa huomenna keskiviikkona, kun Pyynikille saapuu Kouvolan Kouvot. Viime kausina Kouvot on ollut Pyrinnölle ikävä vastus ja tämän kauden kaksi aiempaa kohtaamista ovatkin päättyneet kouvolalaisten juhliin. Pyrinnön peli on ollut vakuuttavaa joulun jälkeen, joten kauden ensimmäiseen voittoon kymiläisistä on kaikki ainekset.

Lokakuussa Kouvot oli Pyynikillä murskaavan hyvä lukemin 69 – 94 ja vastaavasti marraskuun lopulla sarjapisteet jäivät Kouvolaan lukemin 102 – 86. Molemmissa otteluissa Pyrintö on pelannut kolmella amerikkalaisella, kun Nick Kellogg ei ollut joukkueen vahvuudessa ja miehen edeltäjä LJ Rose kärsi loukkaantumisesta. Kouvojen joukkuehyökkäys on jyllännyt keskinäisissä kohtaamisissa hyvällä tasolla ja Pyrintö on ollut ongelmissa etenkin pallonskriinipuolustuksensa kanssa. Kouvot on onnistunut melko hyvin Pyrinnön avainyksilöiden pysäyttämisessä, kun lokakuussa BJ Raymond jäi vain 9 pisteeseen ja vastaavasti marraskuussa Ray Nixon teki vain 5 pistettä. Kokeneet Raymondit ovat olleet viime otteluissa hyvässä iskussa, joten toivoa tietynlaisen ”Kouvot-peikon” karistamisesta on.

”Ihan hetkeen emme ole Kouvoja voittaneet, joten nyt pitää saada parempi ote heidän hyökkäyspään pallon liikuttamiseen.”, coach Toiviainen toteaa.

Kouvojen kokoonpano on kokenut marraskuusta pari muutosta, kun Pyrintöä vastaan vakuuttavasti esiintynyt Duke Shelton sai lopulta lähteä joulukuun lopulla. Kouvojen pisteykkönen Silas Melson sen sijaan parantelee loukkaantumista ja on ainakin ilmeisesti tammikuun sivussa. Sheltonia korvaa tällä hetkellä Korikouvoissa kauden aloittanut James Suber ja Melsonin korvaajaksi saapui viime kaudelta Ura Basketista tuttu Avery Woodson. Kotimaiselta osastolta Teemu Knihtinen on sivussa loukkaantumisen johdosta.

Atleettinen laituri Derrick Barden on ollut kahdessa aiemmassa kohtaamisessa ollut Kouvojen syömähammas. Kokenut David Gonzalvez tiedetään Tampereellakin vaarallisena pelaajana. Severi Kaukiainen on tehnyt lopullista läpimurtoaan pelinjohtajana ja muut nuoret Tomi Lommi, Oscar Storgård sekä Vili Nyman ovat käyttäneet lisääntyneen vastuun hyvin. Isossa päässä Mika Nuolivirta antaa huiliminuutteja Suberille.

Pyrinnöltä keskiviikkona puuttuvat edelleen Petri Heinonen, Lassi Kilpinen ja Ville Haapoja. Peli on kuitenkin näistä poissaoloista huolimatta rullannut hyvin. Kouvot on saanut Pyrinnön hyökkäyksen molemmissa tämän kauden kamppailuista raiteiltaan, joten viilauksia on coach Toiviainen joukkueensa hyökkäyspeliin luultavasti tehnyt. Puolustuksessa Kouvot pelaa hyvin organisoitua joukkuepeliä. Severi Kaukiainen on saanut pallonskriinin kautta satutettua Pyrintöä, joten on mielenkiintoista nähdä, kuinka Pyrintö lähtee noita tilanteita puolustamaan.

”Aktiivisen koko kentän pelaamisen kautta uskon meidän olevan lähellä voittoa keskiviikkona. Tähän kuuluu mm. aktiivinen pallon paine koko kentällä, viisikon toimiva palloskriinipuolustus sekä aktiivinen hyökkääminen kohti koria. Jos näissä onnistumme, niin eiköhän Pyrinnön ole aika voittaa Kouvot.”, Toiviainen valottaa pelisuunnitelmaansa.

Pyrintö – Kouvot ke 15.1. klo 18:30 Pyynikin palloiluhallissa. Liput ennakkoon Tiketistä tai Pyrinnön toimistolta (Klingendahl). Viime lauantain Suomen cupin ottelun pääsylipulla saat kaksi lippua keskiviikon otteluun yhteishintaan 13€.

Artikkelikuva: Jani Virolainen