Huomenna se sitten alkaa! Korisliiga-kausi 2019 – 2020 pyörähtää Pyrinnön osalta käyntiin kotiyleisön edessä, kun lauantaina Pyynikille Länsi-Suomen vesistöistä uiskentelee parvi tiettävästi Suomen ainoita haita eli Korihait. Lähtökohdat uuteen kauteen ovat mielenkiintoiset ja Pyrinnöllä on hieman hampaankolossa mitä tulee viime kauden päätökseen:

”Viime kausi päättyi pettymykseen ja siitä on yritetty ottaa opiksi ennen kaikkea niitä asioita, joita meidän pitää tehdä paremmin. Kauden aloitus aina joka vuosi yhtä herkullinen, koska kesän ja alkusyksyn aikana harjoittelemamme asiat saadaan konkreettisesti testiin”, Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen toteaa.

Pyrintö lähtee hakemaan hyvää starttia siis viime kaudella sarjassa kymmenenneksi sijoittuneen Uudenkaupungin vieraiden kustannuksella. Viime kaudella Korihait oli Pyrinnölle mieluisa vastus, kun tamperelaiset veivät keskinäiset kohtaamiset puhtaasti 4 – 0. Korihaiden joukkue on uudistunut rankalla kädellä viime kaudesta, kun varsinaisista rotaatiopelaajista on jäljellä vain Pyrintö-kasvatti Miikka Marttinen. Espanjalainen Jordi Juste otti joukkueen komentoonsa ja on haalinut pelaajapakkaan mielenkiintoisia nuoria nimiä. 24-vuotias 207-senttinen Henri Ventoniemi tekee paluun Suomeen useamman USA:ssa vietetyn yliopisto vuoden jälkeen. Samoin 28-vuotias Vesa Heinonen tekee paluun Korisliigaan parin Saksassa vietetyn vuoden jälkeen. Muista kotimaisista Elias Lahdensuu, Elias Eerikinharju ja Valtteri Leino ovat pelanneet viime kaudella 1A divisioonassa ja saavat nyt näytön paikan Korisliigassa. Korihaiden amerikkalaisista takakentällä hääräävät Casey Benson ja Anton Cook. Isolla osastolla Luke Meikle on enemmän kaarella levittävä iso pelaaja, kun taas Andre Berry tavanomainen sentteri.

”Korihait on uudistunut totaalisesti. Vanhoista pelaajista sieltä löytyy Pyrinnön kasvatti Miikka Marttinen ja siinä ne yhtäläisyydet viime kauteen sitten ovatkin muutamaa nuorta pelaajaa lukuun ottamatta. Heidän kokoonpanossaan on mielenkiintoisia nimiä kuten Ventoniemi, Heinonen, Eerikinharju jne. Näihin nälkäisiin ja ennen kaikkea näytönhaluisiin suomalaispelaajiin kun lisätään jenkkinelikko, niin varmasti saamme tehdä täyden iltapuhteen heidän kanssaan”, Toiviainen analysoi lauantain vastustajaa

Pyrinnöltä pre-season sujui varsin mukavasti tuloksellisesti, kun neljästä ottelusta voittoja tuli kolme. Tulosten lisäksi otteet kentällä olivat aika ajoin erittäinkin lupaavan oloisia. BJ Raymond näytti, ettei hän ole vieraantunut Pyynikin koriraudoista ja tuntuu ottaneen paikkansa myös fanien suosiossa. Raymondin aisapari Ray Nixon on osoittanut olevansa rautainen ammattilainen ja oli välillä melko pysäyttämättömän oloinen parketilla. Nixon ja Raymond tulevat varmasti asettamaan haasteen Korihaiden puolustukselle. LJ Rosen otteet hyökkäyspäähän olivat myös lupauksia herättäviä ja miehen saatua jälleen yhden harjoitusviikon lisää vyölleen parannusta voidaan odottaa.

Suomalaisista jo 20. kautensa Korisliigassa aloittava Antero Lehto ei tunnu ikääntyvän ollenkaan. Lapualta saapunut Panu Peltokangas osoitti olevansa todella hyvä vahvistus isoon päähän ja tulee Pohjanmaalaisella vaatimattomuudellaan ja ”duunari”-pelityylillään varmasti saamaan Pyynikkiä syttymään. Lassi Kilpinen oli hyvässä vireessä viimeisessä harjoitusottelussa Umeå Basketia vastaan ja Ville Haapoja sekä Justus Kilpinen näyttivät, että kehitysaskelia on jälleen otettu eteenpäin kesän aikana. Pyrinnön rosteri onkin tälle kaudelle mukavan laaja ja kuku vaan kentälle laitetaan, on varmaa, että pelaaja pystyy joukkuettaan auttamaan.

Aivan täydellä kokoonpanolla Pyrintö ei vielä kauden alkuun pääse molempien Heinosten (Osku ja Petri), sekä Ahmad Thomasin korvanneen Khalil Smallin vielä puuttuessa. Se ei coach Toiviaista kuitenkaan huoleta: ”Meillä on hieman vajaa kokoonpano johtuen loukkaantumisista ja yhden jenkin puuttumisesta vielä tästä ottelusta. Onneksi tämänkin vuoden Pyrinnön kokoonpanosta löytyy laajuutta ja nyt onkin taas uusilla pelaajilla hieno mahdollisuus näyttää omaa osaamistaan, kun muutama avainpelaaja on sivussa.”

Koska harjoitusotteluissa keskittyminen on ollut vahvasti omassa tekemisessä ei Toiviaisella vielä täysin tarkkaa analyysiä vastustajasta ole antaa, mutta selkeitä suuria linjoja videonauhalta on tarttunut: ”Se vähän mitä olen saanut kaivettua Korihait-nauhoja pre-seasonilta kertoo sen, että he pyrkivät pitämään vauhtia ja olemaan aktiivisia koko kentällä. Tähän meidän pitää pystyä vastaamaan eikä ihmetellä missä mennään.”

Omaan pelaamiseen kokeneella valmentajavelholla on selkeät sävelet: ”Omassa hyökkäyksessä pitää pystyä liikuttamaan palloa huolella, hyökkäämään kovaa kohti koria ja olemaan kaikella lailla kollektiivinen.”

Nyt on siis aika kaivaa punaista kaapista päälle ja saapua Pyynikille lauantaina kaatamaan haiparvea! Liput saat kätevästi hankittua etukäteen Tiketistä (tiketti.fi/pyrinto).

Pyrintö – Korihait 28.9. klo 18:00 @Pyynikin palloiluhalli

Seuraa heitä:

BJ Raymond: Väkivahva, jopa hieman katujyrän lailla tilaa tekevä Raymond palaa takaisin Tampereelle. Kokenut amerikkalainen tuo voittamisenkulttuuria joukkueeseen aimo kaupalla ja aiheuttaa varmasti fyysisyydellään ja taidoillaan harmaita hiuksia vastustajalle.

Henri Ventoniemi: Viimeksi kotimaassa kaudella 2014 – 2015 pelannut Ventoniemi on ehkä Korihaiden mielenkiintoisin kotimainen pelaaja. Saa nyt kunnollisen tulikasteensa Suomen pääsarjassa, millaisen pelimiehen ovat vuoden rapakon takana hänestä koulineet.