KTP yllätti Pyrinnön vauhdillaan heti alussa vaikkei sinällään yllätyksestä pitänyt olla kysymys. Sarjapisteet kotkalaisille selvin numeroin 101-77 (56-33).
Ottelun ratkaisu:

Ottelu ratkesi käytännössä heti. Pyrintö ei saanut minkäänlaista otetta puolustuspäässä vaan kotkalaiset tekivät lähes jokaisesta hyökkäyksestä korin.  KTP heitti hyvin ja ajoi heittämällä ohi pelitempoa kummastelevista tamperelaisista.
Kun lisäksi Pyrinnön oma hyökkäys oli tolaltaan, tamperelaiset menettivät pallon ensimmäisen jakson aikana peräti 10 kertaa ja täysin vapaatkin heitot kolisivat rautoihin, eivät 1. jakson loppuluvut 28-14 valehtele yhtään.

2. jaksolla Pyrintö yritti paikkaprässin kautta päästä peliin mukaan ja hetkellisesti peli tasoittuikin eikä ero enää kasvanut, mutta kotkalaiset olivat karkumatkallaan keränneet sellaisen itseluottamuksen, että vähän haastavammatkin heitot upposivat ja vapauttavat syötöt löysivät perille, kun Pyrinnön syötöt nopeassakin hyökkäyksessä teloivat katsojia, jotka eivät olleet valmiita ottamaan kiinni. Pian ero kasvoi taas entisestään ja puoliajalle mentiin lohduttomissa 56-33 numeroissa.

Puoliajan jälkeen Pyrintö siirtyi paikkapuolustukseen, mutta kotkalaiset heittivät sen päreiksi. Sitten viimeistään alkoi olla selvää, että KTP voittaa ottelun ja viimeiset 15 minuuttia pelailtiin loppuun.

Sinällään tilastot eivät kerro pelistä, josta melkein puolet vaan pelaillaan, juuri mitään, mutta kuuluu kai asiaan kertoa, että Pyrinnöstä eniten pisteitä teki Brian Asbury (13/4) sekä Lassi Kilpinen (11/0/6 syöttöä).
KTP:stä eniten keräsi Dion Edwin (27/4), James Sinclair (17/7/5 syöttöä) ja myös isojen miesten kamppailun KTP:lle vienyt Timothy Williams (22/4). Antto Nikkarinen (10/4) pilkkoi Pyrinnön puolustusta 9 koriin johtavalla syötöllään.

Positiivista Pyrinnön kannalta on, että joukkue saa nopeasti mahdollisuuden osoittaa tasonsa, kun lauantaina Pyynikille saapuu vähän tavallisempaa korista pelaava Seagulls. Tällä kaudella Pyrintö on pelannut sikäli kummallisesti, että se on välillä kompastellut häntäpään joukkueille, mutta pelannut yleensä erinomaisesti kärkipään joukkueita vastaan. Onneksi Pyrinnön loppuohjelma on tässä mielessä ”helppo”, koska seuraavat vastustajat ovat Seagulls (sarja 4. tasapisteissä Pyrinnön kanssa), Vilpas (1.), Kauhajoki (2.) ja Kataja (5.).

Pelaajien ja valmentajien ottelunjälkeiset kommentit voit lukea Korisliiga.fi-sivustolta.

Pyrinnön seuraava kotipeli:

Pyrintö – Seagulls
lauantaina 17.3. klo 17.00 Pyynikin palloiluhallissa.

Liput ennakkoon tiketti.fi/pyrinto
ja Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H.