Pyrintö joutuu palaamaan tyhjin käsin Joensuusta, sillä Kataja vei voiton numeroin 82-67 (40-26).
Edelleen kaikki runkosarjan sijat haitarilla 4.-7. ovat mahdollisia, mutta kotiedun saavuttaminen (sija 4.) puolivälieriin vaatisi Pyrinnön omien voittojen lisäksi myös muiden apua.

Ottelun kulku:

Ottelun ensimmäinen 5 minuuttia pelattiin kori korista. Brian Asbury ( ) oli liikkuvuutensa ansiosta odotetun hankala puolustettava Katajan isoille pelaajille. Kataja alkoi saada puolustuspeliään kuntoon jakson loppupuoliskolla ja kuroi muutaman pisteen eron. 1. jakso 19-15 kotijoukkueelle.
2. jakso meni samalla kaavalla, hyvin tasaisesti ensimmäiset 5 minuuttia, sitten Kataja pääsi kasvattamaan johdon hissukseen 8 pisteeseen ja kun Pyrintö sössi viimeiset 2 minuuttia niin ero pitkälle tauolle venyi 14 pisteeseen (40-26).
Pyrintö ei antanut kuitenkaan periksi. Tamperelaiset taistelivat, mutta Katajan puolustus oli betonia eikä Pyrintö pystynyt luomaan hyökkäyksessä etua, jonka vuoksi Kataja olisi joutunut pois puolustuskonseptistaan ja avaamaan vapaita syöttöjä tai syöttöketjuja. Hyvän prosentin kaukoheitot vaativat useimmiten juuri sisäuhan johon vastustaja joutuu auttamaan. Vaikka sentteri Devonne Giles (17/8) pelasi tänään kelpopelin, hänen heittonsa tulivat pääosin puolimatkan hyppyheitoista, jotka Kataja selvästi hyväksyi. Sarjan parhaaksi puolustajaksi jo vuosia arvostettu Vesa Mäkäläinen (2/3) teki jälleen hyvää työtä Pyrinnön isojen pelaajien kanssa.
Edellisestä johtuen, ja välillä ihan muuten vaan, Pyrinnön kaukoheitot kolisivat korirautoihin (1 onnistunut/17 yritystä). Silloin pelaaminen muuttuu väistämättä selviytymistaisteluksi.
Mutta Pyrintö ei antanut vieläkään periksi. 4. jakson alkuun tamperelaiset ottivat Juanya Greenin (7/0/5 syöttöä) johdolla 5-0 pisteputken ja kirivät eron jo 4 pisteeseen (59-55). Katajan aikalisän jälkeen tappavan tarkasti heittänyt Eric Garcia (23/3/4 syöttöä) tykitti kolmosen ja huolimatta Topias Palmin (7/6) kahdesta peräkkäisestä korista Kataja repi Wesley Sandersin (15/10/5) ja Kenneth Simmsin (14/7) koreilla eron uudestaan yli 10 pisteeseen. Game over.
Kataja voitti levypallot (35-31), mutta hukkasi vastaavasti pallon useammin (18-12). Pyrintö sai tässäkin pelissä pelitilanneheittoja enemmän kuin vastustaja ja sai pisteitä niin 2p heitoista kuin vapareistakin enemmän, mutta tänään ottelu ratkesi 3 pisteen kaaren takaa. Kataja heitti kaukoheitot kotikoreihin 9/19, kun Pyrintö osui siis vain kerran.

Sami Toiviainen, Pyrinnön päävalmentaja:
Molemmilta joukkueilta temmoltaan hidas startti. Ottelu ikään kuin ratkesi Katajan toisen neljänneksen aikalisän jälkeen, kun he rupesivat tekemään hyökkäyspäässä asioita tehokkaammin ja aktiivisemmin.

Greg Gibson, Kataja Basketin päävalmentaja:
Tyytyväinen suoritukseemme tänään. Hienoa, että saimme sairastuvalta ukkoja mukaan. Murphy ja Mäkäläinen toivat meille fyysisyyttä. Teimme hieman virheitä, mutta kokonaisuutena onnistuimme.

Pyrinnön seuraava kotiottelu pelataan jo lauantaina 31.3.2018 kun Pyynikille saapuu kovaa nousukuntoa esittänyt Espoo United.
Liput ennakkoon tiketti.fi/pyrinto
ja Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5.

 

Kuva: Antti Harju