Kobrat jaksoivat taistella loppuun asti ja ottivat kotivoiton väsähtäneestä Pyrinnöstä 86-81 (41-42).


Mitä tapahtui?

Kobrat otti komennon heti alkuun, kun Pyrintö suttasi ison määrän helppoja lay-uppeja. Alkuun Osku Heinonen piti Pyrintöä pystyssä. Huono viimeistely meni korvien väliin ja alkoi näkyä myös puolustuksessa.
Sami Toiviaisen aikalisän jälkeen, ensimmäisen jakson lopulla, Pyrintö alkoi myös puolustaa ja alkoi hissukseen ottaa tahtipuikkoa itselleen.
Toisen jakson alkuun Pyrintö näytti jo karkaavan, mutta sitten tamperelaiset alkoivat yrittää liian innokkaasti riistoja ja pelasivat itsensä ulos tilanteista. Kobrat kuittailivat helppoja pisteitä ja roikkuivat pelissä mukana. Puoliajalle 41-42 numeroissa.

Pitkä puoliaikatauko ei tehnyt Pyrinnölle hyvää. Joko jalat tai pää olivat väsyneitä. Kobrat tuli ärhäkästi ja suurella sydämellä. Jussi Turja tykitti kaukaa ja hissukseen Kobrien sentteri Terence Jennings (14 pist/8 lev./4 torjuntaa) alkoi ottaa otetta korinaluspelistä.
Kobrat alkoi voittaa 1 vs. 1 tilanteita liian helposti ja kotijoukkue pääsi joko viimeistelemään helpon lay-upin korin alta tai pakotti Pyrinnön isot pelaajat auttamaan, jolloin Kobrien isot pelaajat pääsivät donkkailemaan palloa koriin. Apupuolustuksella ja sen rotaatiolla ei ole juuri mahdollisuuksia ehtiä mukaan, jos 1 vs 1 tilanteet hävitään liian helposti. Myöhästelyn seurauksena Kobrat pääsivät myös vapaaheittoviivalle, josta peli ainakin numerojen valossa ratkesi.  Vapaaheitot: Kobrat 18 onnistunutta/28 yritystä, Pyrintö 6/10.

Pyrintö pääsi vielä lopussa 3 pisteen päähän ja sai hyvän puolustuksen jälkeen myös pallonhallinnan 13 sekuntia ennen loppua. Aikalisän jälkeen Pyrintö ei saanut kuitenkaan luotua kunnon heittoa, sillä Kobrien oli helpohko puolustaa, kun sai keskittyä nimenomaan 3 pisteen heiton poisottamiseen.
Juanya Greenin pakkoheitto jäi epätoivoiseksi sutaisuksi ja käytännössä peli päättyi siihen.

Pyrintö voitti levypallot peräti 37-49 ja menetyksiäkin Pyrinnöllä oli tänään vain 10 kpl. Sikäli selvää parannusta Nokia peliin, mutta kuten todettua, ottelu ratkesi vapaaheittoviivalla.

Ottelun hahmot

Pyrinnöllä kukaan ei varsinaisesti loistanut tänään. Osku Heinonen (11/5/3 syöttöä) erottui, paitsi alun pistetehtailun ansiosta, myös siksi että hän oli niitä harvoja, jotka olivat valmiita ottamaan mustelmia ja menemään tilanteisiin kovaa. Ei ihme, että valmennusjohto antaa Heinoselle paljon vastuuta (tänään toiseksi eniten 28:09 min).
Antero Lehto (7/2/6 syöttöä) johti peliä varsinkin 1.puoliajalla erinomaisesti ja piiskasi kapteenina joukkuettaan. Brian Asbury (21/11) ja Devonne Giles (16/9) olivat Pyrinnön tehokkaimpia tänään.

Ottelun varsinaiset hahmot olivat tänään kotijoukkueessa. Maurice Greek (21/8) ja Jussi Turja (17/4) tykittivät kaukaa, Terence Jennings hallitsi ratkaisuhetkillä korin alustaa.

Jussi Turja, Kobrat:
Tänään yritettiin ja taisteltiin joukkueena. Panun puuttuminen teki meistä vähän pienen joukkueen tänään ja se näkyi levypalloissa.

Osku Heinonen, Pyrintö:
Meillä ei toiminut tänään perusasiat. Puollustuksessa auttaminen ja 1vs1 oli heikkoa. Hyökkäyspäässä pallo ei liikkunut niin paljon kun voisimme sitä liikuttaa.

Lars Ekström, Kobrien päävalmentaja:
Pelaajat heitti tänään hyvin. Tekeminen oli tänään jossain vaiheessa sellaista miltä sen pitää näyttää. Tönkköpaikkakin saatiin toteutettua heti alussa tänään.

Sami Toiviainen, Pyrinnön päävalmentaja:
Valmistautuminen ja vähäiseksi tähän peliin ja alkukaudesta se näkyy. Toteutus molemmissa päissä oli tänään osaksi heikkoa.  Kobrat meni korille ja pääsi vapaaheittoviivalle.

Pyrintö palaa kotiyleisön eteen lauantaina 14.10. kun Pyynikille saapuu KTP.

Liput ennakkoon tiketti.fi/pyrinto
ja Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H.

Puoliajan Foodcornerissa Kauppahallin Pyörykkäbaari!

Kuva: Antti Harju