Pyrintö nosti olennaisesti tasoaan toisella puoliajalla ja vei Kouvot jatkoajalle Kouvolassa. Kouvot käänsi sen kuitenkin edukseen viimeisellä minuutilla numeroin 100-95 (48-37). Joukkueet kohtaavat uudestaan jo perjantaina Pyynikillä.
Mihin ottelu ratkesi?

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli Pyrinnölle vaikea. Oma hyökkäys koostui alkuun pelkistä keskimatkan hyppyheitoista eikä hyökkäyslevypallojen perään kukaan edes yrittänyt mennä. Coach Sami Toiviaisen aikalisän jälkeen Pyrintö sai pidettyä eron siedettävänä panostamalla hyökkäyslevypallopeliin.
Vaikka Kenneth Manigault (17/10) ja Brian Asbury (31/7) tekivät kovia koreja, oli odotettavissa, ettei peliä voiteta pelaamalla jatkuvasti 1 vs 1 organisoitua joukkuepuolustusta vastaan.

Toisella puoliajalla Kouvot yritti pariinkin kertaan karkuun, mutta Pyrintö otti aloitteen prässäämällä Kouvoja koko kentällä. Pyrintö sai muutettua pelin rytmiä eikä Kouvot päässyt pelaamaan hyvää joukkuehyökkäystään. Pyrintö katkoi syöttöjä ja juoksi nopeita. Kouvoilla ottelussa peräti 20 pallon menetystä ja Pyrinnöllä 12 riistoa.
Kouvot ei antautunut kotiyleisönsä edessä vaan kapteeninsa Ville Kauniston (20/10) esimerkillä se taisteli itsensä aina uudestaan johtoon. Pyrintö tasoitti pelin 10 sek ennen varsinaisen peliajan loppua. Hyökkäyslevypallosta, kuinkas muuten.
Jatkoajalla näytti alkuun hyvältä, mutta kun Devonne Giles (8/9/2 torjuntaa) loukkaantui ja kohta perään Antero Lehto (12/1) sai 5. virheensä, alkoi vain 8:lla pelaajalla liikkeellä ollut Pyrintö joutua taas vaikeuksiin.
23 sekuntia ennen loppua Pyrintö joutui 3 pisteen taka-asemaan eikä onnistunut pakkoheitossaan.
Ottelun hahmot:

Tuomas Hirvonen (14/3/8 syöttöä!) näytti vievän selkävoiton Pyrinnön takamiehistä ensimmäisellä puolikkaalla, samoin Thomas Gibson III hallitsi korinalustaa. Toisella puolikkaalla Pyrinnön taktinen muutos auttoi ja samalla myös Giles otti niskalenkin isojen miesten painissa.
Kouvojen James Sinclair (25/7) sekä Pyrinnön Manigault ja Asbury olivat näkyvässä roolissa hyökkäystehojensa ansiosta. Juanya Green (13/2/3) on osoittanut pystyvänsä ottamaan pallollista vastuuta ja viimeistelemän myös kovia koreja. Toisaalta, juuri siihen hommaan Pyrinnössä pelaajia kyllä riittää, joten puolustuspelin parantaminen on se tärkein kehitysaskel Greenin pelaamisessa.

Jälleen työteliäästi ja hyvin pelannut Osku Heinonen (8/6) sekä Kouvojen Ville Kaunisto toimivat joukkueittensa selkärankana. He pystyvät puolustamaan melkein ketä tahansa, esim. Osku puolusti tänään paritalon kokoista sentteri Gibsonia ja yhtä lailla takamies Sinclairia. Kaunisto ja Heinonen pistävät kaikkensa peliin, pelaavat joukkueelle ja molemmat saivat vähän siipeensäkin tänään, mutta arvethan toimivat kunniamerkkinä. Ja molemmat viimeistelivät myös tarkasti, kun omaa ratkaisua tarvittiin.

Petri Heinonen puuttui Pyrinnön kokoonpanosta alaraajavamman takia, Devonne Giles loukkaantui siis pelin kesken. Positiivista sen sijaan oli Topias Palmin paluu kentälle. Palmi heittikin komean kolmosen ja mies tulee vielä, vaikka tänään pelirytmin kanssa oli ajoittain ymmärrettäviä vaikeuksia.

Ottelun jälkeiset kommentit ovat myöhemmin luettavana Korisliiga.fi sivustolla:
http://korisliiga.fi/game/?game_id=3163831&season_id=97711

Jo perjantaina Pyynikillä pelataan uusinta. Tämän päivän perusteella asetelma on erittäin mielenkiintoinen ja nyt jos koska kannattaa suunnata Pyynikille!
Tapparan kausikortilla veloituksetta pe 10.11. otteluun. Rekisteröidy osoitteessa pyrinto.fi/tappara

Pyrintö – Kouvot Pyynikin palloiluhallissa perjantaina 10.11. klo 18.30
Liput ennakkoon tiketti.fi/pyrinto
ja Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H.

Kuva: MJ Pitkänen