Vierasvoitto on Korisliigassa aina arvossaan. Se oli ehdottomasti paras ja tärkein asia Pyrinnön Espoon reissulla, kun tamperelaiset hakivat sarjapisteet Unitedilta 99-104 (44-50).
Mihin ottelu ratkesi?

Jo ensimmäinen neljännes lupasi runsaskorista peliä (25-26). Yleensä tällaiset pelit voittaa joukkue joka saa ensin puolustuspelinsä kuntoon, nyt sen voitti joukkue, joka teki vielä enemmän koreja kuin toinen. Pyrinnöllä oli pahoja ongelmia erityisesti levypallopelinsä kanssa. EU haki 3 hyökkäyslevypalloa siinä, kun Pyrintö sai kasaan 4 puolustuslevypalloa. Tamperelaisten kova heittopeli ja Brian Asburyn juonikkuus hyökkäyspäässä (peräti 20 pistettä 20 minuutissa) johtivat Pyrinnön pitkälle tauolle 44-50 johdossa.

Toisella puoliajalla Asbury jatkoi siitä mihin jäi. Hän piti puolustajaansa lähes pilkkanaan ja teki koreja edelleen solkenaan. Pyrintö karkasi 5 minuutissa jo 51-65 johtoon, mutta sen jälkeen EU vei voitontahtoisen Jeb Iveyn ja Pyrinnön hölmöilyn vuoksi 2 minuutissa 8-0 jakson ja peli alkoi uudestaan.
Sami Toiviaisen aikalisän jälkeen Pyrintö sai EU:n putken poikki ja istui uudestaan kuskin paikalle.

Viimeiselle jaksolle Pyrintö pääsi 70-77 johdossa. Viimeistään tässä vaiheessa kaikki odottivat ratkaisun löytyvän puolustuksesta, mutta molemmat joukkueet tehtailivat vielä viimeiselläkin jaksolla 29 ja 27 pistettä!  Ivey oli todella kova viimeisille sekunneille asti ja yritti voittaa pelin yksin. Pyrinnöltä Juanya Green vastasi voittamalla oman puolustajansa toistuvasti.

Numeroitten valossa ottelu ratkesi vapaaheittoviivalla.  Pyrintö heitti vaparit tänään tarkasti ja sai niistä 8 pistettä enemmän kuin kotijoukkue EU.
Puolustuksen lisäksi korjattavaa on ennen kaikkea levypallopelissä, jonka Pyrintö hävisi jo toisen kerran peräkkäin selvin numeroin (35-28).

Ottelun hahmot:

Ottelun juhlakaluja olivat Petri Heinonen, joka pelasi 400.  ja Osku Heinonen 200. runkosarjaottelunsa.
Molemmat Pyrinnön työmyyrät taistelivat ansiokkaasti ja ottivat vastaan mustelmia, menivät tilanteisiin ja tekivät haalarihommia. Osku (9 pist/6 lev.) ja Pete (4/3) eivät huilaa puolustuksessa tai levypallotilanteessa.
Devonne Gilesin (11/3/4 syöttöä) pelaaminen oli edeltävien päivien kuumeilun takia epävarmaa, mutta mies oli ratkaisevan paljon parempi kuin Kataja pelissä. Giles löysi Asburyn erinomaisesti aina kun EU yritti puolustaa Gilesiä kahdella. Gilesillä tänään myös Pyrinnön paras +/- tilasto.
Antero Lehto (17/2/4) otti omat ratkaisunsa kutakuinkin juuri silloin kun joukkue hänen hyökkäyspanostaan tarvitsi.
Tämä ottelu ratkaistiin siis hyökkäämällä ja siksi Brian Asbury (34 pist/7 lev/2 syöt) ja Juanya Green (24/4/5 syöttöä) olivat ehdottomasti ottelun hahmot. EU:n parhaita olivat samoilla kriteereillä Jeb Ivey (23 pist/ 4 lev/ 4 syöttöä/peräti 6 pallon menetystä) ja Omar Calhoun (23/2).

 

Ottelun jälkeiset kommentit ovat myöhemmin luettavana Korisliiga.fi sivustolla:
http://korisliiga.fi/game/?game_id=3163831&season_id=97711

Pyrinnöllä on edessä back to back, perättäiset, pelit Kouvoja vastaan, ensin Kouvolassa 8.11. ja sitten Pyynikillä perjantaina 10.11.
Pyrintö – Kouvot Pyynikin palloiluhallissa perjantaina 10.11. klo 18.30
Liput ennakkoon tiketti.fi/pyrinto
ja Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H.