Pyrintö otti vakuuttavan voiton Kouvoista ja johti peliä alusta loppuun. Keskiviikon jatkoaikatappio kääntyi Pyynikillä Pyrinnön 88-79 (48-35) voittoon.

Mihin ottelu ratkesi?

Pyrinnöllä tossu nousi parketista heti alusta lähtien ihan eri malliin kuin keskiviikon vieraspelissä Kouvolassa. Pyrintö otti ärhäkällä puolustuksella ja liikkuvalla hyökkäyksellä 5 minuutissa 14-4 johdon.
Ensimmäisellä jaksolla ainoa huolen aihe oli Devonne Gilesin 2 nopeaa virhettä ja sen myötä korostui massiivisen Thomas Gibsonin (17 pist./12 lev./7 menetystä!) puolustus. Pyrintö kuitenkin vastasi toisessa päässä, jossa sen isot miehet pääsivät rullaamaan korille aputilanteissa ja nopeudella voittamaan vastaavasti tilanteita.
Parhaimmillaan ero venyi jo 20 pisteeseen, mutta Kouvot kuroi puoliajalle eron iskuetäisyydelle 13 pisteeseen 48-35.
Pitkältä tauolta Pyrintö tuli huonosti keskittyneenä ja sähläsi alkuun Kouvoille 6-0 pisteputken.  Sami Toiviainen reagoi nopeasti ja pian aikalisän jälkeen palattiin ottelun käsikirjoitukseen: Pyrintö otti ottelun haltuun, vaikka Kouvot kävi jo 4 pisteessä. Viimeiselle jaksolle lähdettiin taas 69-57 numeroissa.
Viimeisen 5 minuutin aikana Kouvoilla oli pieni mahdollisuus päästä voittotaisteluun, kun erinomaisen pelin pelannut Jamie Skeen (27/10) tykitti kaksi kolmosta ja Pyrintö järjesti pari pientä härdelliä, kun pallo poltteli käsissä.  Juanya Green pelasi vahvasti ottelun lopun ja otti Pyrinnön viimeiset ratkaisut kylmäpäisesti.
Pyrintö voittoon 88-79.

Tilastojen valossa joukkueiden ero oli selvä. Kouvot heitti 11 kolmosen yritystä enemmän, Pyrrintö saman verran enemmän 2 pisteen heittoja. Pyrinnön kakkosissa sen verran parempi osumatarkkuus kuin Kouvojen kaukoheitoissa, että voitto ratkesi korin alta, kun muut tilastot menivät kohtuullisen tasan.

Ottelun hahmot:

Brian Asbury (28/12/4) oli Kouvoille selvästi molemmissa peleissä hankala puolustettava. Iso mies liikkuu hyvin ja oikea-aikaisesti. Pienemmän puolustajan yli Asbury vääntää korin läheltä, isommilla on vaikeuksia ehtiä mukaan.
Devonne Gilesin peliminuutit jäivät alun virhevaikeuksien takia vain 21 minuuttiin, mutta silti mies hätyytteli taas tupla-tuplaa 10 pist/9 lev. Ja pystyi luonnollisesti parhaiten puolustamaan Gibsonia.
Tasaisen Pyrinnön Kenneth Manigault ja Antero Lehto viimeistelivät 12 pistettä mieheen ja Juanya Green 14.
Topias Palmi (9/1) pelasi loukkaantumisensa jälkeen toisen pelin, nyt jo lähes normaaleilla minuuteilla (21 min) ja ansaitsi ne komeasti taistellen molemmissa päissä kenttää. Palmin +/- saldo tänään kentän selvästi paras +25 p.
Lassi Kilpinen toi jälleen puolustukseen energiaa ja pystyi puolustamaan Kouvojen takamiehiä kenties parhaiten.
Kouvojen parhaita olivat siis ehdottomasti aiemmin mainitut Skeen ja Gibson.

James Sinclair, Kouvot:
Tämä oli kova ja fyysinen peli, vaikka palautumisaika oli keskiviikon kohtaamisen jälkeen lyhyt. Meillä on erittäin hyvä huoltotiimi ja fysioterapeutit, palautuminen hoidetaan hyvin. Lopussa saimme vielä mahdollisuuden taistella voitosta.

Antero Lehto, Pyrintö:
Olen tyytyväinen meidän taisteluilmeeseen. Keskiviikkona meillä oli vaikeuksia päästä rytmiin, mutta tänään pelattiin hyvin alusta loppuun, pois lukien 3. jakson alku joka oli meiltä todella heikko. Maukas voitto.

Jyri Lehtonen, Kouvojen päävalmentaja:
Molemmat joukkueet varmaan tyytyväisiä näihin kahteen peliin, kun saimme molemmat voitot. Meidän  olisi pitänyt lopussa arvostaa pallonhallintoja hieman enemmän. Organisoidulla hurlumheillä pääsimme peliin mukaan vielä lopussa ja Skeenin kolmosilla saimme mahdollisuuden pelata voitosta. Pyrintö on meille inhottava joukkue, kun heillä on asettaa Gibsonia vastaan useampia isoja miehiä. Ei minua harmita mitenkään tavattomasti, tämä peli tarjoaa meille hyvät lähtökohdat Saloon.

Sami Toiviainen, Pyrinnön päävalmentaja:
Johdimme peliä käytännössä koko pelin, ensimmäisestä korista lähtien. Siihen täytyy olla tyytyväinen, kun vastassa noin tasokas joukkue. Tänään pelissämme oli enemmän energiaa. Ainoa muutos minkä teimme, oli että puolustamme Ville Kaunistoa aktiivisemmin, jo ennen kuin hän saa pallon.

Pyrinnöllä edessä, ennen maaottelutaukoa, kaksi vieraspeliä. Ensi keskiviikkona Pyrintö matkustaa Justus Kilpisen vieraaksi Uuteenkaupunkiin ja sunnuntaina 19.11. edessä toinen Pirkanmaan paikallisderby BC Nokiaa vastaan.
Kotikentällä Pyynikillä Pyrintö pelaa seuraavan kerran Ke 29.11. klo 18.30 Korikobria vastaan.

Liput ennakkoon tiketti.fi/pyrinto
ja Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H.

Kuva: Antti Harju