Pyrinnöllä on tiistaina kova haaste, kun voitokkaassa vireessä pelaava KTP isännöi tamperelaisia Steveco-areenalla Karhuvuoressa. Kotkalaisilla on alla 2 voiton putki, Pyrinnön voittoputki on jo 5 pelin mittainen.
Odotettavissa siis vauhdikas ottelu jossa voitosta pelataan ylös heitosta loppusummeriin.  Ja kenties pitempäänkin.

Lähtökohdat:

KTP:n joukkue on elänyt kauden mittaan ja ennen siirtorajan umpeutumista helmikuun lopulla Kotkassa oli tapahtumia kuin salkkareissa. Kapteeni Michael Pounds joutui pelikieltoon Uudessakaupungissa pikku rähinän vuoksi. Kotiottelussa BC Nokiaa vastaan lopusta tuli sellainen sotku, että oikeudenmukaista voittajaa siihen ei löydä kukaan, mutta sääntöjenmukaista lopputulosta pohditaan kai lopulta urheilun oikeusturvalautakunnassa.
Näiden jälkeen vauhti vain kiihtyi! Joukkueeseen hankittiin huipputakamies Antto Nikkarinen Ruotsista sekä Kouvoista siviilihölmöilyjen takia poispotkittu James Sinclair. Ja kaiken huipuksi KTP teki historiallisen sentterivaihdon päikseen Katajan kanssa, jossa Kenneth Simms lähetettiin Joensuuhun ja vaihtarina Karhuvuoreen saapui Katajan sisäpelaaja Timothy Williams.
KTP:n valmentaja Ray Ailus rusikoi joukkueen pelitapaa pienten ja nopeiden pelaajien suuntaan ja siihen konseptiin Williams sopii Ailuksen mukaan Simmsiä paremmin. Virallisen tiedon mukaan sillä, että Ailus ja Simms ottivat suusanallisesti yhteen juuri ennen, ei ollut vaikutusta asiaan.

KTP:n kovimmat luut ovat takamiehet Nikkarinen, Pounds, Sinclair sekä Deon Edwin ja Mandell Thomas, jotka ovat olleet joukkueen korintekovastaavia. Isoja pelaajia joukkueessa on vain Williams sekä Mikael Kallio, joka pelaa lähinnä silloin kun Williams tarvitsee huiliminuutteja. Pyrintö on siis selvästi kookkaampi joukkue ja se luo kotkalaisille ongelmia heidän puolustuskorillaan. Mielenkiintoista nähdä kuinka Pyrintö pyrkii ja onnistuuko se sitä hyödyntämään.

Koska vastassa on siis erittäin nopea ja suoraviivainen kotijoukkue, Pyrinnön suurin haaste on päästä itse rytmittämään peliä, saada konseptin mukaisia heittoja joista päästään levypalloihin ja/tai vähintään organisoituun puolustukseen.
Toinen avainkysymys on levypallopeli. KTP on koko Korisliigan parhaita hyökkäyslevypallojoukkueita ja vaikka koko kauden tilastoon on osittain vaikuttanut Katajaan siirretyn Simmsin kova henkilökohtainen panos, on selvää, että hallitessaan ottelun rytmiä, kotkalaisilla on paremmat mahdollisuudet ehtiä myös irtopalloihin.

KTP asettaa taatusti pallolliselle pelaajalle ja syöttölinjoille sellaisen paineen, ettei sisään syöttämisestä tule helppoa.  Siksi huolellisuus pallon kanssa ja riittävä röyhkeys ajaa korille on säilytettävä. KTP voi tasakokoisena vaihtaa useimmat screenit aika huoletta, joten se mahdollistaa vielä ylimääräisen aggressiivisuuden puolustuksessa, kun ei tarvitse kikkailla. Vain sentteri Williamsin he haluavat todennäköisesti pitää lähellä omaa koriaan. Williamsin liikkuvuus riittäisi kaarella puolustukseen, mutta ainoana isona miehenä häntä tarvitaan Gilesiä, Asburya ja Petri Heinosta vastaan, sekä apupuolustajana ja levypallojen luutijana.

Erittäin mielenkiintoinen peli tulossa.

Sami Toiviainen, päävalmentaja, Tampereen Pyrintö
KTP on viime peleissään ollut erittäin aktiivinen puolustuspäässä ja hyökkää kovaa kohti koria. Heidän pienempi viisikko antaa eväät tähän ja siinä meidän suurin haaste. Pallon liike ja siitä huolehtiminen ovat niitä isoja asioita, joihin meiltä on löydyttävä riittävästi laatua. Kokoonpano: Green, Manigault, Lehto, Kilpinen, Heinonen, Giles, Heinonen, Palmi, Asbury

Ray Ailus, KTP:n päävalmentaja:
Haasteena tulee olemaan Pyrinnön koko low postissa, sekä tietenkin levypallot. Olemme pelanneet viime pelit hyvää koripalloa ja toivotaan, että sama trendi jatkuu. Kokoonpano: Sinclair, Vekkilä, Aalto, Herrala, Pounds, Lehtoranta, Nikkarinen, Edwin, Thomas (GTD 50%), Williams, Kallio.

 

Pyrinnön seuraava kotipeli:

Pyrintö – Seagulls
lauantaina 17.3. klo 17.00 Pyynikin palloiluhallissa.

Liput ennakkoon tiketti.fi/pyrinto
ja Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H.