Kasvojen pesu ja ryhtiliike olivat tilattuina keskiviikkoillan menusta ja niitä myös saatiin, kun Pyrintö oli tyly isäntä vierailleen Ura Basket eGameStarsille. Erittäin iloista ja hyvää hyökkäyspeliä esittänyt kotijoukkue naputti kauden ennätyspisteensä ja murskasi kaarinalaiset 127 – 88.

Vielä ensimmäisellä jaksolla Ura pysyi Pyrinnön tahdissa jollain tasolla mukana Marius van Andringan hyvän heittopelin johdolla. Pyrintö oli kuitenkin löytänyt sunnuntain pelin jälkeen hyökkäyspeliinsä sujuvuutta ja ennen kaikkea iloa. Jokainen pelaaja sai tasaisesti vastuuta ja hyökkäyspäässä pisteitä syntyi tasaiseen tahtiin. Pyrintö hurjastelikin ensimmäiseen puolikkaaseen 62 pistettä ja Uran jäätyä 36 pisteeseen oli peli lähes taputeltu.

Toisella puoliajalla Pyrintö jatkoi hyvää hyökkäyspeliään, mutta ymmärrettävästi puolustuksessa ote alkoi herpaantua ja peli muuttui nopeasti kori korista pelailuksi. Pyynikin yleisö sai nauttia koko pelin ajan upeasta heittopelistä, kun kotijoukkue upotti kolmen pisteen heittonsa huimalla 54,8% tarkkuudella. Hyvän heittopelin lisäksi Pyrintö jakoi yhteensä 35 koriin johtanutta syöttöä ja menetti pallon vain kuudesti, joten hyökkäyspeli oli kaikilta osin mallillaan keskiviikkona. Ottelussa kertyi komeita tilastorivejä monille pelaajille, mutta ehkäpä ne komeimmat olivat BJ Raymondin 21 pistettä ja 5 levypalloa sekä kapteeni Lehdon hurjastelema tupla-tupla 16 pisteellä ja 10 syötöllä. Lassi Kilpinen jakoi ottelussa 7 syöttöä, joka oli miehen Korisliiga-ennätys, saman tempun teki myös Osku Heinonen, jonka uraennätykseksi kirjataan nyt 6 syöttöä.

”Tänään näytettiin, että ollaan ihan hyvä joukkue, kun vaan tehdään niitä asioita missä ollaan hyviä ja tehdään ne täysillä. Toki parannettavaa jäi, mutta tämä oli meiltä hyvä näyte, kuinka hyviä voidaan olla.”, Lassi Kilpinen totesi ottelun jälkeen.

Myös päävalmentaja Sami Toiviainen oli otteluun tyytyväinen:

”Pelaajilla oli eilen oma palaverinsa ja siellä puhuttuja asioita nähtiin tänään kentällä. Hyökkäyspeli oli läpi ottelun erinomaista ja 35 syöttöä on varmasti suurin lukema minun urallani. Toinen puoliaika meni kori korista pelailuksi, mutta täytyy olla tyytyväinen siihen mitä jätkät tänään kentällä näyttivät. Me olemme parempi joukkue mitä viime ajat ovat näyttäneet, ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.”

Todellakaan kauaa ei Pyrintö saa tästä esityksestä nautiskella, sillä jo heti perjantaina on edessä reissu Kouvolaan Kouvojen vieraaksi. Tämän kauden kohtaamiset ovat kymiläisille 2 – 1 ja pelin on oltava jälleen todella hyvää, mikäli Kouvolasta vieraspisteet halutaan hakea.

Pyrintö – Ura Basket eGameStars: 127 – 88

Antero Lehto 16/4/10, BJ Raymond 21/5, Khalil Small 15/7, Lassi Kilpinen 11/2/7, Osku Heinonen 16/3/6, Ville Haapoja 3/2, Ray Nixon 17/4, Nick Kellogg 2/2, Panu Peltokangas 6/3, Petri Heinonen 6/5, Justus Kilpinen 14/2

Artikkelikuva: Antti Harju