Pyrintö haki odotetun, mutta aina arvokkaan vierasvoiton Lapualta. Kotijoukkue Kobrat rimpuili sisukkaasti mukana 23 minuuttia, mutta sitten Pyrintö karkasi hötkyilemättä 69-88 (33-42) voittoon.

Ottelun ratkaisu:

Pyrintö oli niskan päällä 1.jakson lopusta alkaen.  Vaikka 2. jaksolle lähteissä eroa oli vain 4 pistettä (16-20) niin Pyrintö oli pelin päällä, sillä se sai ilmeisen haluttuja heittoja, kun taas Kobrat oli alkupuolella pitkälti Jussi Turjan (10/1) kovien, mutta häirittyjen heittojen varassa.
Toisella jaksolla Kobrat sai tärkeitä pisteitä Terence Jenningsin (10/5) vahvan screen-pelin ansiosta, josta mies donkkaili palloa koriin useamman kerran peräkkäin, Pyrinnön puolustus ei ollut keskenään pelikirjan samalla sivulla. Kun puolustuksen ratkaisumalli löytyi, Pyrintö vei ottelua peruspelillä etenkin Topias Palmin (14 /0/ 5 syöttöä) ja Antero Lehdon (13/1/5) erittäin vahvan pelaamisen ansiosta.
Myös puoliajan jälkeen Pyrintö vei ihan tavallista peruspeliä ja pääsi viimeiselle jaksolle 14 pisteen johdossa. Kobrat yritti löytää kikkoja jotka yksittäisissä tilanteissa toimivatkin, mutta Pyrinnön pelaajamateriaali ja taitotaso olivat selvästi edellä.
Viimeiselle jaksolle Kobrat tuli peliin paikkaprässillä, joka hetkeksi sekoitti Pyrinnön peliä, mutta siihenkin löytyi Sami Toiviaisen aikalisältä ratkaisumalli ja sen jälkeen Pyrintö karkasi jo parhaimmillaan 21 pisteen johtoon. Joukkueet pelasivat ottelun tyylikkäästi loppuun asti, vaikka olikin selvää, että tässä vireystilassa Pyrintö ei hukkaa selvää johtoaan enää.

Pyrintö oli parempi lähes kaikissa tilastokategorioissa: heittoprosenteissa, levypalloissa, syötöissä, riistoissa, Pyrinnöllä oli vähemmän pallonmenetyksiä… Vain vapareissa 100% tarkkuudella heittäneet lapaulaiset olivat niukasti edellä, vaikkei Pyrinnölläkään ole häpeämistä hyvällä 83%:n tarkkuudella.

Jo mainitut Lehto ja Palmi olivat tänään kovia niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessä. Brian Asbury palasi tasolleen ja ansaitsi kovilla tehoilla tupla-tuplan 26 pist – 11 lev. – 3 syöttöä. Petri Heinonen (4/2) hoiti jälleen oman tonttinsa erinomaisesti.  Pyrintö oli jälleen vakuuttavan tasainen. Jälleen jokainen pelaaja pääsi pisteille, joka kertoo siitä, että kaikilla pelaajilla on rooli molemmissa päissä kenttää. Se lupaa hyvää.

Kobrista kovimmille pisteille ylsivät Maurice Creek 20/4/6 syöttöä sekä Christopher Ortiz 19/4.
Joukkueen otteluvalmennusta näytti hoitavan Derrick Crayton ja pelaajavalmentaja Ville Turja.

Sami Toiviainen, päävalmentaja, Tampereen Pyrintö
Lyhyellä valmistautumisella peliin. Maltettiin pelata hyökkäypäässä ja puollustuksessa onnistuttiin hyvin. Tänään onnistuttiin monesssa asiassa.

Ville Turja, pelaajavalmentaja, Kobrat:
Näkyi jo alkulämmittelyssä että tänään puttuu asennetta pelaamisesta. En tiedä mistä johtui. Enemmän oltaisiin voitu heittää kaarentakaa. Tämän päivän esitykseen olen todella pettynyt.

Tuomas Viertola, Kobrat:
Ei ollut meidän hyökkäyspäivä. Joukkueelta puuttui terävin kärki pelaamista tänään. Se näkyi molemmissa päissä tänään.

Topias Palmi, Pyrintö:
Hyvä peli meiltä. Puolustettiin hyvin ja kaikille aukesi hyökkäyksessä hyviä heittopaikkoja.

 

 

Pyrinnön seuraava ottelu on jo perjantaina, kun Pyynikille saapuu KTP, joka taistelee pääsystä pudotuspeleihin. Pu0liajan foorcornerissa Kauppahallin pyörykkäbaari.

Pyrintö-KTP Pyynikin palloiluhallissa Pe 19.1. klo 18.30

Liput ennakkoon tiketti.fi/pyrinto
ja Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H.