Pyrintö päätti Espoo Unitedin ensimmäisen Korisliiga-kauden tappioon, kun tamperelaiset ottivat Pyynikillä vakuuttavan voiton numeroin 107-87 (50-46).

Ottelun kulku:

Ensimmäiset 2 minuuttia molemmat joukkueet heittivät helppojakin heittoja ohi, mutta sitten Pyrinnön kapteeni Antero Lehto (14/1/7 syöttöä) otti komennon. Lehto syötti Petri Heinosen (10/1) pallo-screenin jälkeisiin rullauksiin tai pussitti itse Pyrinnön orastavalle karkumatkalle.
Mutta myös espoolaisten pallo-screen hyökkäys tuotti tulosta. Saatuaan pallot viimein koriin, EU alkoi kiriä rinnalle ja summerin soidessa 1. jakson loppumisen merkiksi, oli Omar Calhounin (13/7/4 syöttöä/5 menetystä) lay-up jo ilmassa. Vieraat pikkutauolle 24-25 johdossa.
Pyrinnöllä oli ongelmia puolustuksen kanssa ja United sai hengen päälle kirien parissa minuutissa 26-34 johtoon, jolloin päävalmentaja Sami Toiviainen kutsui joukkueensa aikalisälle.
Devonne Gilesin (10/3), Topias Palmin (6/2) ja Juanya Greenin (16/2/8 syöttöä/3 pallonriistoa) koreilla Pyrintö pääsi taas peliin mukaan, vaikka Jeb Ivey (17/1/4 syöttöä/peräti 10 menetystä) ja Samuel Haanpää (16/6) olivat ajoittain hankalia match-uppeja kotijoukkueelle.
Pyrinnön päästyä 16 minuutin pelin jälkeen 38-42 lukemiin, Espoo Unitedin päävalmentaja Ville Neva otti aikalisän. Sen aikana Pyrintö muutti puolustustaan ja jakson loppu meni Pyrinnölle 12-4 ja yleisö pääsi nauttimaan food-cornerin Maka sushin herkkuja 50-46 johdossa.

Toiselle puoliajalle Pyrintö tuli terävästi ja jatkoi siitä mihin oli jäänyt. Puolustus oli aggressiivista ja pakotti EU:n peräti 23 pallon menetykseen. Pienen loukkaantumisen jälkeen kentälle palannut Kenneth Manigault (15/2), Green ja Brian Asbury (16/5) pääsivät mielipuuhaansa ja ottivat ottelussa 3 pallonriistoa mieheen.
Kun mainion pelin pelannut Osku Heinonen (13/2) pussitti EU:n aikalisän jälkeen Pyrinnön 17 pisteen johtoon 2 minuuttia ennen 3. jakson päättymistä, kuului vierasjoukkueen penkiltä vieno naps-ääni, kun selkäranka katkesi. Espoolaiset olivat jo aiemmin varmistaneet sarjapaikan eikä pudotuspeleihin ollut enää mahdollisuuksia, joten heille merkityksettömään peliin ei tämän jälkeen löytynyt enää sitä ylimääräistä latausta ja uskoa, jota he olisivat Pyrinnön ylivoimaa vastaan tarvinneet.
Viimeisellä jaksolla Pyrintö repi eron jo parhaimmillaan 25 pisteeseen (83-58) josta sitten hyvähenkisen ja sinänsä viihdyttävän palloilun päätteeksi päädyttiin lukemiin 107-87.

Tilastoista silmään pistää, että Espoo United voitti levypallot peräti 22-40. Suuri ero levypalloissa syntyi jo 1.puoliajalla kun Pyrintö ei edes mennyt hyökkäyslevypalloihin ja kun varsinkin alussa heitot pomppivat ulos raudoista. Oli mitä ottaa.
Pallonhallinnat tasoittuivat kuitenkin, kun EU menetti pallon 23 kertaa, Pyrintö vain 7 kertaa. Näiden seurauksena Pyrintö sai 11 pelitilanneheittoa enemmän. Koska Pyrinnön pisteistä 28 tuli vastustajan pallonmenetyksen jälkeen, selittyy samalla miksi Pyrinnön prosentit ovat espoolaisia korkeammat.
Isoa piste-eroa selittää myös Pyrinnön vaihtopenkiltä peliin tulleiden tekemät 45 pistettä (EU 25).

Pyrinnön osalta runkosarja päättyy vasta ensi keskiviikkona Kouvolassa. Kaikki sijoitukset välillä 4.-7. ovat mahdollisia. Kotietu puolivälieriin, siis sijoittuminen runkosarjan neljänneksi, vaatii Kouvojen voittamisen lisäksi Seagullsin kotitappion KTP:lle.  Jos Seagulls voittaa Kotkan, Pyrintö sijoittuu Kouvot voitollaan viidenneksi.
Tappio Kouvolassa tuo sijan seitsemän, oletuksella, että Kataja voittaa kotonaan Korihait.

Jeb Ivey, Espoo United:
Onnittelut Pyrinnölle. He pelaavat play-offeissa, meidän vuoro on ensi vuonna. Harmittaa, että kausi päättyi jo nyt. Pelasimme mielestäni alle mahdollisuuksiemme ja se antaa lisää motivaatiota ensi kauteen.

Antero Lehto, Pyrintö:
Hyvä voitto. Tärkeää saada homma taas radalle ennen pudotuspelejä. 1.puoliajalla olimme puolustuksessa vähän passiivisia, kokeilimme puolustuksessa uusia juttuja joita ei olla ehditty tarpeeksi harjoittelemaan. 2. puoliajalla palasimme vanhaan puolustukseen ja se alkoi sitten 3. jaksolla näkymään.

Sami Toiviainen, Pyrinnön päävalmentaja:  
1. puoliaika kokeiltiin ja harjoiteltiin pelitilanteessa uusia juttuja. Sitten palattiin vanhaan ja hyvä nähdä, että se toimi. 3. jakso pelattiin hyvin ja päästiin tekemään niitä asioita, joissa olemme hyviä. Olen tosi iloinen siitä, että meillä oli toisen kerran tällä kaudella se kokoonpano, joka olisi voinut olla koko kauden, kun Joonas Caven palasi kokoonpanoon. En vielä peluuttanut häntä, mutta varmaan keskiviikkona Joonas ottaa ensimmäiset minuuttinsa.

Ville Neva, Espoo Unitedin päävalmentaja:
Ottelu oli kuin kuvaus meidän koko kaudesta. Meillä oli hetkemme. Kentällä oli paljon sinnikkyyttä ja kamppailimme 23 minuuttia uskottavasti ottelun voitosta. Hyökkäyksessä tapahtui parhaimmillaan tosi hienoja juttuja. Sitten 3. jaksolla meni heittoja ohi ja tänään peli loppui ehkä siihen. Koko kautta ajatellen, tämä oli sarjanousijan opettelua kauteen. On fiilis, että olisimme pystyneet parempaankin, mutta tämä on nyt se missä me ollaan. Turvassa sarjapaikan osalta, mutta nyt seurataan kun 8 muuta joukkuetta jatkaa pudotuspeleissä.

Pudotuspelit alkavat sunnuntaina 8.4.
Vielä ei ole siis tiedossa sen paremmin vastustaja kuin se, aloittaako Pyrintö pudotuspelit kotona Pyynikillä vai vieraskentällä. Kannattaa seurata uutisia täällä Pyrinnön sivulla sekä mediassa.

Pudotuspelien ohjelman selvittyä, lippuja saa ennakkoon osoitteesta tiketti.fi/pyrinto
tai Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H.

Kuva: Janikuvaa