Tampereen Pyrinnön kokokoonpano lokakuussa alkavaan Korisliigakauteen on valmis. Pyrinnön kokoonpanon täydentää 25-vuotias Kelvin Lewis. 195-senttinen combo-takamies siirtyy Pyrinnön riveihin Ruotsin Basketliganista, jossa hän edusti viime kaudella Solna Vikingsiä.

Kuva: SolnaVikings.se

Kuka: Kelvin Lewis

Syntymäaika: 12.4.1988

Pituus: 195 cm

Paino: 92 kg

Pelipaikka: 2/3

Yliopisto: Houston ’10

Aiemmat seurat: Solna Vikings (Basketligan), Rio Grande Valley Vipers (D-League)

 

Lewis edusti ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan Euroopassa ruotsalaista Solna Vikingsiä, joka sijottui Basketliganin runkosarjassa kuudenneksi (20-13). Puolivälierissä Solna laittoi Södetälje Kingsin tiukille, mutta lopulta Ruotsin mestaruuden voittanut Södertälje oli vahvempi voitoin 3-2.

Suomen maajoukkuetakamies Roope Ahosen seurakaverina pelannut Lewis oli Vikingsin paras pistemies heitettyään 16,2 pistettä ottelua kohden. Vikingsin tasaisuudesta kertonee se, että peräti kahdeksan pelaajaa teki kaudella vähintään kahdeksan pistettä ottelua kohden. 44 prosentin (96/218) tarkkuudella kaaren takaa osunut Lewis oli myös yksi sarjan tarkimmista kaukoheittäjistä.

Ennen siirtymistään Ruotsiin Lewis ehti edustaa NBA:n kehitysliiga D-Leaguessa pelaavia Rio Grande Valley Vipersia ja Texas Legendsia. Kaudella 2011-2012 Lewis pelasi Vipersin paidassa peräti 50 ottelua ja takoi niissä 12,6 pistettä ottelua kohden upottaen heittonsa kaaren takaa 39 prosentin tarkkuudella.

Texasista kotoisin oleva Lewis on Houstonin yliopiston kasvatti. Viimeisellä yliopistokaudellaan hän kirjautti 15,5 pistettä ottelua kohden heittäen kaaren takaa 40 prosentin tarkkuudella. Tilastollisesti hänen paras yliopistokautensa oli 2008/09, jolloin Lewis heittii 18,1 pistettä per ottelu.

 

Kommentit

Pieti Poikola, päävalmentaja Pyrintö

– Kelvin sopii erinomaisesti pelaajapalettiimme. Hän on nuori ja kovaa kyytiä urallaan eteenpäin menevä, mutta silti jo kannuksensa ammattilaiskentällä hankkinut pelaaja. Keskinäisen jutustelumme, ottelutallenteiden ja Ruotsista tulleiden lausuntojen perusteella saamme erinomaisen joukkuepelaajan ja hyvän harjoittelijan joukkueeseemme. Kartoitin enemmän tai vähemmän vakavasti varmaan pariasataa eri pelaajaa tälle paikalle. Viimein Kelvinissä persoona, osaaminen, pelikäsitys, koko ja talous kohtasivat.

– Kelvin on hyvä pallonkäsittelijä, joka osaa ajaa korille ja viimeistellä monipuolisesti, mutta on myös huippuluokan kaukoheittäjä. Hän pystyy pelaamaan tehokkaasti pallollisena, eikä tarvitse liian montaa pomppua tilanteiden päättämiseen. Kelvinin kaukoheittovoima on omiaan luomaan tilaa muille pelaajille. Kaiken kaikkiaan voisi sanoa, että kyseessä on erinomainen kolmiohyökkäyspelaaja, joka ei tarvitse liikaa palloa, mutta pystyy tarvittaessa pelaamaan myös pointguardina.

– Puolustuksessa Kelvin pystyy puolustamaan pelipaikkoja 1-3 pystyen lisäämään puolustuksen aggressiivisuutta. Hänen kokonsa mahdollistaa pienen viisikon käytön suomalaisella takakentällä, mutta myös todella ison viisikon käyttämisen.

– Kaiken kaikkiaan olen nyt erittäin tyytyväinen rosteriimme. Se on tasapainoinen, jokaiselle pelipaikalle on useita vaihtoehtoja ja pelaajien monipuolisuus mahdollistaa hyvin eri näköisten viisikoiden käyttämisen. Pystymme hyvällä joukkuetekemisellämme kilpailemaan mestaruudesta ja samalla kehittämään omia pelaajiemma – yhtälö jonka toteutumisesta Pyrintö voi olla ylpeä.

Highlights

Solna Vikings (Basketligan) 2012/13

httpv://www.youtube.com/watch?v=M2Lb3cnqgb8

Rio Grande Valley Vipers (D-League) 2011/12

httpv://www.youtube.com/watch?v=C5MvsaNJHew

 

Lewisin sopimuksen myötä Pyrinnön kokoonpano tulevalle kaudelle on valmis. Pyrinnön sopimuspelaajat kaudelle 2013/14 ovat Damon Williams, Antero Lehto, Benjamin Raymond, Antti Nikkilä, Kelvin Lewis, Petri Heinonen, Alex Vaenerberg, Topias Palmi, Osku Heinonen, Ville Pekkola, Michael Myllyniemi ja Henri Välimaa