Pyrintö kaatoi kotihallissaan keskiviikkoiltana Kauhajoen Karhun selvin numeroin 106-85.Ottelun alkuasetelma oli selvä: Pyrintö johtaa sarjaa ja Karhu on toiseksi viimeisenä, joten kotijoukkueelle ei voinut kelvata mikään muu kuin voitto. Kauhajokelaisten toiveissa oli lähinnä päästä iskemään, mikäli Pyrinnölle olisi sattunut huono päivä.

hester

Ensimmäinen jakso mentiin melko tasaisissa ja myös hieman sekavissa tunnelmissa. Molemmille joukkueille sattui ensimmäisen viiden minuutin aikana pallonmenetyksiä ja helppojen heittopaikkojen hassailuja. Pyrintö kiristi kuitenkin otettaan erän loppua kohden ja nykäisi yhdeksän pisteen kaulan.

Toinen jakso mentiin samanlaisissa tunnelmissa. Peli oli ajoittain sekavaa ja Pyrinnön hieman lepsu puolustuspelaaminen salli Karhun tehdä koreja tasatahtia, ja tauolle mentiin Pyrinnön johtaessa edelleen yhdeksällä pisteellä.

Ensimmäisellä puolikkaalla valokeilassa oli ennen kaikkea Karhun Reginald Golson, jolla oli jatkuvasti asiaa tuomareille ja myös yleisölle: kauhajokelaisten vahvistus näytti katsomon suuntaan jopa epäilyttävästi kansainvälistä käsimerkkiä muistuttavan eleen. Golson kunnostautui myös hyvässä tehden 20 minuuttiin peräti 19 pistettä.

Tauon jälkeen Pyrintö lähti ratkaisemaan ottelua, ja sai apuja myös Kauhajoen Jeremiah Woodilta: mies otti muutaman minuutin pelin jälkeen peräkkäiset kaksi teknistä virhettä ja sai painella suihkun puolelle. Pyrintö ei kuitenkaan saanut revittyä kunnollista piste-eroa, joten pelattavaa riitti vielä viimeiselle neljännekselle.

Viimeisen kymmenen minuutin aikana joukkueiden tasoero materialisoitui lopulta kotijoukkueen selkeäksi voitoksi. Karhulta ei riittänyt ratkaisijoita kirimään eroa umpeen Woodin ollessa sivussa ja Maurice Hortonin pelatessa surkeaa iltaa (2 pistettä). Golson kävi edelleen ylikierroksilla, vaikka tehtailikin lopulta 30 pistettä.

Ottelussa jaettiin puolisen tusinaa teknistä virhettä. Väliin näytti, että peli saattaisi karata tuomareilta hansikkaasta, mutta lopulta kolmikko klaarasi homman kotiin kohtuullisesti. Ottelussa oli muutoinkin aistittavissa väliin tiettyä hurlumhei-tunnelmaa, mistä kielivät varsin korkeat pistemäärätkin. Molemmissa päissä olivat melko avoimet ovet.

Pyrinnöltä on vaikea nimetä illan parasta pelaajaa, sillä joukkue onnistui laajalla rintamalla. Parhaat pistemiehet olivat Chris Hester (25) ja Kenny Lowe (22). Damon Williams teki 18 pinnaa ja noukki 13 levypalloa. Antero Lehdolla, J-P Väänäsellä ja Joni Harjulalla oli puolestaan hyvä ilta kolmosten suhteen: kolmikko upotti kaaren takaa yhteensä 24 pistettä.

Karhun paras oli Golson, 30/5. Huomionarvoista on, että kaikki vierasjoukkueen pelaajat kampesivat itsensä pisteille, vaikka pitkän aikaa näytti siltä, ettei pallo uppoa kuin Woodin tai Golsonin käsistä. Illan toisena tilastorivinä olkoon levypallot, jotka Pyrintö vei show-tyyliin 41-22.

Viihdearvo: 8/10
Parhaat pelaajat:
Kenny Lowe ***
Reginald Golson **
Antero Lehto  *