Pyrinnön ja Karhubasketin toinen kohtaaminen vuorokauden sisään näytti menevän vahvasti kauhajokilaisille, mutta tamperelaiset onnistuivat kääntämään pelin suunnan uusien sankarien voimin. Pyrintö päätti siis vuoden 2017 kahteen voittoon Karhubasketista, jälkimmäisen pelin Pyynikillä numeroin 79-73 (33-43). Ottelun ratkaisu ja hahmot

Karhubasket hallitsi ottelun ensimmäistä puoliskoa fyysisyytensä ansiosta varsin selvästi, vaikka Pyrintö roikkui mukana urhoollisesti. 3. jaksolla Pyrintö pääsi hiljakseen peliin mukaan löydettyään toimivan viisikon, jolla riitti jalkoja ja nopeutta vastaamaan Karhubasketin kokoetuun.
Sinänsä erikoista, että ottelun tärkein pelaaja tekee 3 pistettä ja pelaa vain 11 minuuttia, mutta juuri Lassi Kilpinen oli se pelaaja, joka käänsi ottelun suunnan. Kilpinen näytti eteen, mitä taistelu tarkoittaa.

Kilpinen sytytti etenkin Juanya Greenin (21/1) ja Kenneth Manigaultin (21/6/3 syöttöä) liekkeihin.
Vauhtiin päästyään parivaljakko oli Karhubasketille pysäyttämätön.
Myös Devonne Giles (6/7) syttyi muiden mukana ja alkupuoliskon haluttomuus ja epäuskoisuus muuttui voitontahdoksi jonka ansiosta Pyrintö alkoi pärjätä myös korin alla.
Topias Palmi heitti 8 pistettä. Lopussa kentälle tullut Antero Lehto 5 pistettä.
Tässäkin pelissä kaikki Pyrinnön 9 pelaajaa pääsivät pisteille. Karhubasketista 6 pelaajaa onnistui korinteossa.

Erikoista ottelussa oli se, että Pyrinnön ottaessa eron kiinni, vaihtopenkillä istuivat mm. Antero Lehto ja huonosti pelannut Brian Asbury, joka istui siellä loppuun asti, viimeiset 14 minuuttia.  Kova liike Pyrinnön valmennusjohdolta.

Karhubasketin ehdottomasti paras oli Gregory Mangano (22/8) sekä eilisestä selvästi sisuuntunut Bojan Sarcevic (10/7/8 syöttöä).

Tilastojen valossa Pyrintö voitti ottelun vapaaheittoviivalta sekä Karhubasketin pallonmenetyksistä juostuilla koreilla. Vaikkei joukkueiden menetysmäärissä ole niin suurta eroa (Pyrintö 11-Karhubasket 14), Pyrintö juoksi kenttää niiden jälkeen selvästi paremmin, sillä se viimeisteli niistä peräti 17 pistettä. Pyrintö palasi myös hyvin puolustukseen, sillä Karhubasket sai Pyrinnön pallonmenetysten jälkeen vain 5 pistettä.
Vapaaheittoja molemmat joukkueet heittivät 17 kpl, mutta Pyrintö oli niissä selvästi tarkempi pussittaen 14 pistettä (82%), kun Karhubasket osui koriin vain 7 kertaa (41%).

Lassi Kilpinen, Pyrintö:
Tärkeä voitto ja siitä tietenkin hyvä mieli. Bojan Sarcevic on haastava puolustettava, koska hän on niin kokenut ja fiksu. Tiesin, että minulta halutaan kentälle nimenomaan energiaa ja päätin pistää kaiken peliin.

Gregory Mangano, Karhubasket:
Teimme 35 min hyvää työtä ja hallitsimme peliä, mutta emme pystyneet ratkaisemaan peliä. Pyrintö on yksi sarjan kovimpia joukkueita ja back-to back pelit heitä vastaan olivat hyviä otteluita.

Sami Toiviainen, Pyrinnön päävalmentaja:
Back to back, peräkkäiset pelit, olivat hienoja tapahtumia. Niin eilen Kauhajoella kuin tänään Pyynikillä 1100 katsojaa, tunnelma oli hieno. Siitä kiitos myös Karhubasketin faneille joita oli paikalla 2 bussilastillista.
Karhubasket oli 1.puoliajalla pelikovuudessa selvästi edellä. Sitten Green ja Manigault  päättivät ruveta pelaamaan.
Lassi Kilpinen pelasi 11 min ja +/–tilastossa on +13. Antero Lehto sanoi pukukopissa, että oli helppo mennä lopussa kentälle, kun Lassi oli näyttänyt pelille uuden suunnan. Ja totta on, että meille oli suurta etua siitä, että pystyimme vaihtamaan Bojanin puolustajaa, sillä eihän hänkään voi olla mikään robotti joka pelaa samalla tasolla alusta loppuun minuuteista (37:55 min) riippumatta.

Jussi Laakso, Karhubasketin päävalmentaja:
Kaksi tiukkaa tappiota ottaa tietysti päähän. Etenkin 5-5 pelissä puolustuksemme oli erittäin hyvää ja saimme Pyrinnön vaikeuksiin. Sitten Pyrintö juoksi kuitenkin kenttää paremmin ja sai sen kautta helppoja koreja lay-upeista. 35 min peli suli pois ja annoimme lopulta pelin pois. Se harmittaa, sillä pelasimme tänään paremmin kuin eilen.

Pyrinnön osalta Korisliiga jatkuu tammikuussa peräti 5 kotiottelun voimin. Kolme seuraavaa peliä ovat kaikki Pyynikin palloiluhallissa:
Pe 5.1. klo 18.30   Pyrintö-Korihait
Ke 10.1. klo 18.30 Pyrintö- Espoo United
La 13.1. klo 17.00  Pyrintö BC Nokia

Liput ennakkoon tiketti.fi/pyrinto
ja Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H.

Tammikuun loppuun asti voimassa kuuden lipun tarjous:

Tilaa lippupakettisi täältä

Kuva: Antti Harju