Mainiosti pelannut Pyrintö kukisti Karhun joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa Kauhajoella 81-83 (32-40). Trilleri ratkesi Juanya Greenin kahden pisteen heittoon summerin soidessa. Joukkueet kohtaavat uudelleen jo sunnuntaina, uudenvuodenaaton päiväpelissä klo 15.00 Pyynikillä.

Mihin ottelu ratkesi?

Ottelun loppu oli melkoinen trilleri. Pyrintö siirtyi Antero Lehdon vapaaheitoilla jo 3 pisteen johtoon vain 7 sekuntia ennen loppua. Karhun päävalmentaja Jussi Laakso otti aikalisän ja piirsi taktiikkataululle heiton  Juho Lehtorannalle joka tykitti tasoittavan heiton sisään vain 4 sekuntia ennen loppua. Nyt oli Sami Toiviaisen vuoro ottaa aikalisä, jonka avulla Pyrintö sai siirrettyä sisäänheiton hyökkäyspäähän.
Pyrintö sai pallon Antero Lehdolle, joka jatkoi suoraan Juanya Greenille. Loistavasti tänään pelannut Green yritti ensin ajaa, mutta joutui tyytymään vaikeaan häirittyyn keskimatkan 2-pisteen heittoon, joka tamperelaisten riemuksi putosi komeasti sukkaan summerin soidessa.

No siihenhän ottelu lopulta ratkesi. Sitä ennen voidaan katsoa ottelussa olleen kuitenkin muutama kulminaatiopiste tai asia, jotka antoivat Pyrinnölle voittoheiton.

  1. Pyrintö vei peliä yhtenäisyytensä ansiosta niukasti, vaikka johtoaseman vaihdoksia oli 7 kpl ja tasatilanteessakin pelattiin peräti 8 eri kertaa. Hyvin kuvaavaa, että tamperelaisista kaikki 9 kokoonpanossa ollutta pelaajaa ehtivät avaamaan pistetilinsä jo ennen puoliaikaa.
  2. Pyrinnöllä oli hyvä asenne levypalloissa. Vaikka Karhu voitti levypallot 39-35, sai Pyrintö niitä riittävästi, että se pystyi muilla pelin osa-alueilla kuittaamaan edun. Karhu on sarjan parhaita levypallojoukkueita, joten itsestäänselvyydestä ei ole kysymys. Pyrinnöstä 8 pelaajaa onnistui hakemaan levypallon.
  3. Pyrintö osui tänään viivojen takaa paremmin. Karhu heitti huonosti sekä kolmoset 25% ja vaparit 58%, kun Pyrintö oli hyvässä heitossa (3p 47% ja 1p 75%).
  4. Karhua välillä pelissä mukana pitänyt Rene Rougeau (21/9) sai 4. virheen jo 3. jakson puolivälissä.

Ottelun hahmot

Oli vain oikeudenmukaista, että voittoheiton heitti Juanya Green, sillä hän oli parin vaisumman pelin jälkeen tänään erinomainen:  18 pistettä / 7 levypalloa / 8 syöttöä!
Pyrinnön kannalta positiivista oli myös Devonne Gilesin paluu:  11 pistettä kovilla prosenteilla ja 8 levypalloa.
Lassi Kilpinen (2/1/2) pelasi tänään erinomaisesti ja painosti Karhun pelättyä pelintekijää Bojan Sarcevicia (8/2/5 syöttöä/3 menetystä) liki 14 min ollen jälleen joukkueen parhaimmistoa joukkueen +/- tilastossa (Lassi +11, edellä vain Giles +13).
Myös Antero Lehto (12/3/4 syöttöä) oli jälleen vireessä, etenkin alussa sekä ratkaisuhetkillä lopussa.
Topias Palmi (9 pist.) on löytänyt jälleen heittonsa ja tykitti 3 kolmosta ja puolusti aika ajoin oikein mallikkaasti.

Karhun korinteosta vastasivat Rougeaun lisäksi Gregory Mangano (16/10/3), Stephen Maxwell (14/6) ja Marcus Allen (11/1/3).

Sunnuntaina edessä tulikuuma ottelu josta syytä odottaa samanlaista trilleriä!

Antero Lehto, Pyrintö:
Hallitsimme ottelua alussa ensimmäiset 15 minuuttia. Sitten Kauhajoki pääsi peliin mukaan ja tauon jälkeen olimme köysissä. Lopussa veimme ottelua muutamat viime minuutit Osku Heinosen kolmosen jälkeen. Juho Lehtoranta heitti ison kolmosen kuppiin, mutta tällä kertaa kolikonheitto kääntyi meille.

Bojan Sarcevic, Karhu:
Onnittelut Pyrinnölle, he pelasivat tänään paremmin kuin me ja ansaitsivat siten voiton. Meidän toiisen puoliajan hyvät hetket eivät riittäneet voittoon. Alussa olimme vielä joululomalla, ja loman jälkeen on aina vaikea palata kentälle.

Sami Toiviainen, Pyrinnön päävalmentaja:
Ekalla puoliajalla saimme puolustuksen toimimaan kuten halusimme. Erityisesti teimme hyvää työtä Bojania vastaan. Toisella puoliajalla alkoi jalka vähän painamaan, emmekä toteuttanut peliämme niin hyvin. Kauhajoki myös muutti pelisysteemiä yksinkertaisemmaksi, joka hieman sekoitti meitä. Toteutimme pelisuunnitelmaa pitkästä aikaa niin, että meillä oli mahdollisuus voittaa. Ehkäpä myös se auttoi meitä, että meidän edellinen peli oli 22. päivä joulukuuta. Onnistumia tuli laajalla rintamalla ja takamies Green toi meidät takaisin peliin, sekä lopulta voittoon.

Jussi Laakso, Karhun päävalmentaja:
Olimme hyvin valmistautuneita, mutta loman jälkeen ei ole helppoa löytää pelirytmiä. Kaikki meidän korit ensimmäisellä puoliajalla tulivat hankalista paikoista. Se kertoo siitä, että Pyrintö onnistui puolustuksessa. Toisella puoliajalla yksinkertaistimme peliä ja saimme sitä kautta parempia paikkoja. Meillä ei ollut tänään paras heittopäivä, kun emme osuneet kaukaa tai vapaaheittoviivalta. Mutta huomenna on uusi päviä ja uusi peli.

Pyrintö-Karhu sunnuntaina 31.12. klo 15.00 Pyynikin palloiluhallissa
Food cornerissa isäntänä ravintola Hook!

Liput ennakkoon tiketti.fi/pyrinto
ja Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H.