Hyvään vireeseen päässyt Pyrintö saa lauantaina kovimman mahdollisen haasteen, kun Teemu Rannikko tuo Salon Vilppaan Tampereelle.
Lähtökohdat:

Vaikka sarjan ehdoton ennakkosuosikki Vilpas on tänä syksynä kärsinyt odotuksiin nähden vähän yllättäviäkin tappioita (4 voittoa/3 tappiota), on se viimeisissä kahdessa pelissään ollut erinomainen. Kova vierasvoitto Joensuussa ja ylivoimainen voitto (113-62) Espoo Unitedista keskiviikkona, todistavat joukkueen päässeen yhteiselle sivulle.

Pyrintö (voitot 3-tappiot 2) näyttäisi niin ikään päässeen pelissään eteenpäin.  Selvä 30 pisteen kotivoitto KTP:sta ja etenkin perään otettu vierasvoitto Seagullseista Helsingissä luovat uskoa mahdollisuuksiin jopa Vilpasta vastaan.
Seuraa näitä:

Teemu Rannikko on vastustajien ja yleisön silmätikku aina kun hän pelaa. Taikuriksi nimetty takamies saa joukkueensa pelaamaan paremmin (6,7 syöttöä/peli) ja on mielenkiintoinen seurattava etenkin niille, jotka haluavat oppia mitä pallo-screen pelaaminen tarkoittaa ja mitä etua siitä voi saada.
Vilppaan muita profiilipelaajia ovat joukkueen piste- ja levypallokärki, sentteri Aaron Jones (17 pist./10 lev.), tarkkakätinen takamies Tobin Carberry (16,1 pist/4,9 lev./3,3 syöt.) ja tietysti taikalanne Juho Nenonen jonka haaveena on tanssittaa Vilppaan faneja myös Pyynikillä lauantaina.

On mielenkiintoista nähdä, kenet Vilpas laittaa Pyrinnön kovassa vireessä olevan Brian Asburyn vartijaksi.
Vastustajilla on ollut vaikeuksia löytää toimivaa match-uppia häntä vastaan, nyt nähdään löytyykö mestarisuosikilta sellainen.  Samoin Antero Lehto on varsinkin Pyynikillä ollut todella kova ja pystyy luomaan heittoja itselleen ja etua joukkuekavereilleen.
Minkälaisia taistelupareja peli tarjoaa, kumpi joukkue onnistuu luomaan joukkuepelillään etua?
Näihin kysymyksiin saadaan vastauksia lauantai-iltapäivän herkkupalassa Pyynikin palloiluhallissa klo 17.00 alkaen.

Ja puoliajalla herkkupaloja Food Cornerissa tarjoaa ravintola Tom&Crill.

Sami Toiviainen, Pyrinnön päävalmentaja: 
Vilpas otti keskiviikon kierroksella murskavoiton, joten se kertonee paljon joukkueen tasosta tällä hetkellä. Meidän on onnistuttava erityisesti siirtymäpuolustuksessa, jotta kenties sarjan parhaiten juokseva joukkue ei pääse tässä voittamaan meitä. Palloskriinipuolustus ja levypallopeli ovat myös niitä elementtejä, joiden onnistuessa meillä on
mahdollisuus kaataa sarjan suurin ennakkosuosikki Oman joukkueen terveystilannetta tarkkaillaan vielä pelipäivän aamuun saakka.
Kokoonpano:Green, Manigault, Lehto, Harju, Nurmi, Kilpinen, O.Heinonen, Cavén (GTD 50%), Giles, P.Heinonen, Palmi (GTD 50%), Asbury

Joonas Iisalo, Vilppaan päävalmentaja:
Pyrintö Pyynikillä on aina erinomainen haaste. He ovat kaikilla mittareilla mitattuna erinomainen joukkue. Heiltä löytyy laajuutta, takakentältä taitoa, isokokoisia ja fyysisiä laitureita sekä sisäpeliuhkaa. Heidän hyökkäyksen pysäyttämiseen tarvitaan koko joukkueen onnistuminen. Me olemme pikku hiljaa saaneet kiinni omasta tekemisestämme ja kemia sekä roolit alkavat joukkueen sisällä löytyä. Nyt avainasemassa on rutiinitason löytäminen jotta vaihtelut otteluiden sisällä eivät ole niin suuria. Hienoa että saamme faniryhmän mukaan tueksemme! Kokoonpano: Carberry, Hawkins, Koivisto (GTD 25%), Luosmaa (GTD 75%), Nenonen, Rannikko, Jordan, Kivimäki, Laine, Kuukkanen, Jones

Pyrintö – Vilpas
lauantaina 21.10. klo 17.00 Pyynikin palloiluhallissa.

Liput ennakkoon tiketti.fi/pyrinto
ja Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H.