Korisliiga-kauden ensimmäinen neljännes on nyt Tampereen Pyrinnön osalta pelattu ja otteluohjelma pyörähtää alusta alkaen liikkeelle. Pyrintö jatkaa pelejään siis huomenna keskiviikkona vierasottelulla Ura Basketia vastaan. Joukkueet kohtasivat lokakuun alussa kauden avauskierroksella Pyynikillä – voitto tästä ottelusta merkattiin Pyrinnölle murskalukemin 110-73.

Sarjanousija Ura Basketin pelit ovat sujuneet alkukaudesta vaihtelevasti. Vain kolmella amerikkalaispelaajalla kauteen lähtenyt Ura Basket on kärsinyt loukkaantumishuolista – joukkueen avainpelaajaksi kaavailtu Eldar Skamo ei ole pelannut tällä kaudella vielä otteluakaan pre-seasonilla sattuneen nilkkavamman vuoksi. Lisäksi kaarinalaisten takamies Stephen Croone on ollut jo yli kuukauden sivussa ja viimeisimpänä sairastuvalle joutui laituri Pyry Rainamaa.

Osittain loukkaantumisista johtuen Ura Basketin alkukausi lähti siis hitaasti liikkeelle, mutta sittemmin korvaavien pelaajien tullessa tilalle Ura on parantanut otteitaan ja onkin nyt kahden ottelun voittoputkessa. Viime lauantaina kaarinalaiset kävivät hakemassa kovan vierasvoiton Joensuun Katajan vieraana lukemin 80-88.

Etenkin Avery Woodson on ottanut viime aikoina vahvaa roolia Uran joukkueessa. Avauskierroksella Pyynikillä vain viisi pistettä tehnyt Woodson on ollut marraskuun otteluissa väkevässä vireessä tilastoiden niissä keskimäärin 26,5 pistettä, 6,8 levypalloa ja 2,5 syöttöä ottelua kohden. Woodsonin kolmoset ovat marraskuussa uponneet peräti 52,9 prosentin tarkkuudella.

Pyrinnöllä poissaolohuolia – kokoonpano keskiviikon otteluun vielä kysymysmerkki

Pyrintö lähtee keskiviikon otteluun vahvasti kysymysmerkkipitoisella joukkueella. Pitkäaikaispotilaista Joonas Cavén on sivussa ainakin joulutaukoon asti ja Ville Haapoja ainakin marraskuun loppuun asti.

Tämän lisäksi Antero Lehdon ja Osku Heinosen pelaaminen huomisessa pelissä on vielä epävarmaa. Lehto on kärsinyt viime viikkoina alaraajavammasta, joka on häirinnyt hänen pelaamista ja treenaamista. Heinonen sen sijaan on ollut viime lauantain ottelun jälkeen kuumeessa, eikä ole harjoitellut joukkueen mukana alkuviikosta. Kummankin pelaajan pelaaminen Ura Basketia vastaan selviää vasta huomenna pelipäivänä.

-Meillä on pieniä loukkaantumishuolia, katsotaan ketä saadaan huomenna jalkeille. Olemme kuitenkin ottaneet Akatemia-joukkueesta pelaajia treeneihin, joten valmistautuminen Ura-peliin on saatu sujumaan hyvin.

-Ura Basket otti hienon vierasvoiton viime lauantaina Joensuusta. Heilläkin on riittänyt kokoonpanohuolia ja olikin mielenkiintoista seurata kuinka hyvin Uran small ball toimi silloin. Meille huomisen kaksi isointa teemaa tulevat olemaan palloscreen- sekä siirtymäpuolustus, Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen ennakoi tulevaa ottelua.

Ura Basket-Pyrintö keskiviikkona 21.11. klo 18.30 Kupittaan Palloiluhallilla!