Korisliigan runkosarjan viimeistä viikkoa viedään ja kevään ratkaisupelit lähestyvät. Pyrintö kohtaa huomenna keskiviikkona runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan Uudenkaupungin Korihait.

Huomisessa pelissä on edelleen isoa panosta – Korihait taistelee vielä tiukasti sarjapaikastaan ja Pyrintökin yrittää varmistaa runkosarjan kolmannen sijan itselleen.

Pyrintö ja Korihait ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa, joista kaikki pelit ovat päättyneet Pyrinnön voittoon. Mitään läpihuutojuttuja nämä ottelut eivät kuitenkaan ole olleet, vaan vastustaja on jokaisessa matsissa antanut kovan vastuksen ja isoin Pyrinnön saavuttama ero oli tammikuun alun 12 pisteen vierasvoitto.

Myös Korihaiden joukkueessa on tapahtunut tällä kaudella monien muiden tapaan muutoksia. Sarjataulukossa tällä hetkellä kymmenentenä tasapisteissä, mutta keskinäisissä otteluissa sarjajumbo Ura Basketia edellä oleva Korihait vaihtoi valmentajaa tammikuun lopulla, kun Damion Dantzler sai väistyä ja hänen tilalleen tuli portugalilainen Pedro Monteiro.

Korihait on pelannut Monteiron alaisuudessa nyt 13 ottelua, joista se on voittanut kolme ja hävinnyt kymmenen. Viimeksi joukkue pelasi viime sunnuntaina kotiottelun Lapuan Kobria vastaan, jossa se kärsi 80-93 tappion.

Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviaisen kommentit keskiviikon Korihait-kamppailusta:

-Vastassa on omasta sarjapaikastaan taisteleva Korihait. Myös meillä on panoksena runkosarjan kolmossija, joten pelissä on edelleen kovaa latausta.

-Korihait on ollut valmentajavaihdoksen jälkeen todella aktiivinen koko kentällä molempiin suuntiin, joten siinä on varmasti meidän suurin haaste huomenna. Eli miten saamme palloa liikkeelle viisaasti, hyökkäämme kohti koria ja tunnistamme heidän hyökkäyksen päätekijät sekä yksilöiden vahvuudet.

Runkosarjan viimeinen kotiottelu Pyrintö-Korihait keskiviikkona 10.4. klo 18.30 Pyynikin palloiluhallilla!