Tampereen Pyrintö käynnistää Korisliigan runkosarjan viimeisen neljänneksen tänään vierasottelulla Ura Basketia vastaan Turun Kupittaan Palloiluhallissa.

Taistelu sarjasijoituksista kovenee ja Pyrintö lähtee runkosarjan viimeiselle neljännekselle kolmannelta sijalta. Tämän illan vastustaja Ura Basket on parhaillaan Korisliigan viimeisenä.

Pyrintö ja Ura Basket ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti – kaikki kohtaamiset ovat päättyneet kotivoittoihin. Pyrintö voitti kaarinalaiset lokakuun ja tammikuun kotiotteluissaan selkein lukemin, mutta Ura Basket sen sijaan oli joukkueista parempi marraskuussa pelatussa ottelussa lukemin 83-75.

Ura Basket lähti kuluvaan kauteen kovin satsauksin, mutta kausi on toistaiseksi mennyt tuloksellisesti alakanttiin ja joukkue majailee tällä hetkellä siis liigassa viimeisellä paikalla.

Joukkue on kärsinyt kauden mittaan useista avainpelaajien loukkaantumisista ja jenkkivaihdoksista – myös tämän päivän ottelussa Ura Basket pelannee hieman vajaalla kokoonpanolla ainakin jenkkivahvistus Avery Woodsonin ollessa sivussa.

Myös Pyrintö lähtee illan kamppailuun vajavaisella kokoonpanolla. Uusia loukkaantumisia ei ole tullut, mutta Jaylon Tate, Lassi Kilpinen ja Petri Heinonen joutuvat olemaan sivussa Ura –pelistä sairastumisen vuoksi.

Lisäksi Joonas Cáven paluu lähenee, mutta ei tapahdu vielä tämän päivän ottelussa. Seuraava mahdollisuus Joonaksen pelaamiseen tulee ensi perjantain kotipelissä Kobria vastaan.

Pyrinnön kokoonpano Ura Basket –otteluun: Kenneth Manigault, Antero Lehto, Osku Heinonen, Ville Haapoja, Tuomas Flinck, Eron Harris, Justus Kilpinen, Kevin Johnson Jr., Jonne Saarinen

-Runkosarja sujahtaa kohti viimeistä neljännestä ja taistelu sarjasijoituksista on kovaa. Uraa vastaan meidän on pärjättävä etenkin 1vs1 –tilanteissa niin kaarella kuin sisälläkin ettemme joudu aputilanteisiin ja sitä kautta epäedullisiin rotaatioihin.

-Omaan hyökkäykseen olemme tuoneet hieman uusia juttuja, mutta niiden toteuttaminen pelitilanteessa vaatii vielä jonkin verran aikaa, päävalmentaja Sami Toiviainen ennakoi.

Ura Basket-Pyrintö keskiviikkona 6.3. klo 18.30 Kupittaan Palloiluhallilla!