Voitokkaan Joensuun reissun jälkeen Tampereen Pyrintö jatkaa pelejään huomenna tiistaina, kun se kohtaa Ura Basketin Pyynikillä klo 18.30 alkavassa ottelussa.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti – kauden avausottelussa Pyrintö oli selkeästi parempi lukemin 110-73, mutta Ura Basket haki marraskuussa revanssin voittamalla toisen kohtaamisen kotikentällään numeroin 83-75.

Sarjanousijana täksi kaudeksi Korisliigaan tullut Ura Basket on kohdannut kauden aikana kaikenlaisia vaikeuksia. Ura on kärsinyt kauden aikana muun muassa loukkaantumisista ja joutunut vaihtamaan myös ulkomaalaispelaajiaan, kun joukkueen tähtisentteri Malik Dime päätti lähteä kesken kauden Bulgariaan.

Tällä hetkellä kaarinalaiset ovat kuitenkin alkaneet samaan sairastupaansa tyhjäksi – joukkueen avainpelaajista loukkaantuneena on enää Pyry Rainamaa.

Alun perin kauteen kolmella ulkomaalaispelaajalla lähtenyt Ura on sittemmin tehnyt päätöksen jatkaa kauttaan neljällä vahvistuksella; joukkueen ulkomaalaisnelikon muodostaa tällä hetkellä Stephen Croone, Avery Woodson, Doug Wiggins sekä Karachi Edo.

Mielenkiintoisen Ura Basketin käyttämistä pelaajavalinnoista tekee se että kolme ensimmäiseksi mainittua pelaajaa ovat käytännössä takamiehiä Edon ollessa nelikon ainoa isompi pelaaja.

Kun tähän lisätään kaarinalaisten laadukas kotimainen osasto joiden vahvuudet ovat niin ikään takakentällä, niin Uralla saattaa välillä olla kentällä viisikoita joissa pelaa neljä takamiestä ja vain yksi isompi pelaaja. Myös tähän Ura Basketin käyttämään ”small balliin” Pyrintö joutunee huomenna kiinnittämään erityistä huomiota etenkin peluutuksellaan sekä viisikkovalinnoillaan.

Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen lähtee huomiseen otteluun luottavaisena.

-Palautuminen lauantain Joensuun reissusta on nyt avainasemassa. Ura on pelannut vuoden vaihteen jälkeen aikamoista small ballia, jossa saattaa olla samaan aikaan kentällä neljä takamiestä ja yksi isompi pelaaja. He heittävät sarjassa eniten kolmen pisteen heittoja ja juoksevat kenttää hyvin.

-Kunhan saamme oman siirtymäpuolustuksen, Woodsonin heittämisen sekä palloskriinipelaamisen hyvälle tasolle, niin uskon että meillä on hyvä mahdollisuus voittaa, Toiviainen ennakoi.

Korisliigan runkosarjan ottelu Pyrintö-Ura Basket tiistaina 15.1. klo 18.30 Pyynikin palloiluhallilla!