Keskiviikkona kannattaa hankkiutua Saloon tai vähintään avata Fanseat, sillä edessä voi hyvinkin olla syksyn mielenkiintoisin vierasottelu. Vaikka kotijoukkue Vilpas on ehdoton ennakkosuosikki, Pyrintö on osoittanut olevansa niitä joukkueita, jotka pystyvät haastamaan mestarisuosikin.
Lähtökohdat:

Korisliigan sarjakärki Vilpas on pelannut syksyn odotetun vahvasti, viimeiset 10 peliä saldolla 9 voittoa, vain 1 tappio. Kotonaan se ei ole hävinnyt kertaakaan (7/0).
Vilpas on vahva kentän kaikilla osa-alueilla.
Korin alla sentteri Aaron Jones on pelannut huimilla tehoilla: tilastokeskiarvot 17,9 pist./11.7 lev./2,3 syöttöä/2,2 torjuntaa.
Takakentältä löytyy kuitenkin joukkueen pistekärki Johnathan Jordan 19,7 pist/ 5,5 lev/3,5 syöttöä
Kaiken kaikkiaan Vilpas on onnistunut ulkomaalaisvahvistusten valinnassa ja kun lisäksi joukkueeseen on viime vuosina hankittu Mikko Koivisto, Juho Nenonen, Matias Ojala ja Teemu Rannikko, niin todella kova nippu on Salossa kasassa.

Kauden ensimmäisen kohtaamisen Pyynikillä vei lopulta Vilpas, vaikka Pyrintö näytti jo Devonne Gilesin huippupelin ja Vilppaan isojen miesten virhevaikeuksien myötä vievän ottelun hallitsemalla korien alustoja.
Lopulta Vilpas joutui pakosta pelaamaan pienellä viisikolla ja ongelma kääntyikin toisin päin, Vilpas juoksi ottelun tasoihin ja käänsi voitokseen viimeisellä sekunnilla vapariviivalta.

Sami Toiviainen, Pyrinnön päävalmentaja: 
Sarjaykkönen ja sarjan paras kotijoukkue Vilpas on tällä hetkellä todella vakuuttavassa kunnossa. Maailmanluokan joukkue on täynnä osaamista niin joukkue- kuin yksilötasolla. Monipuolinen hyökkäys yhdistettynä aktiiviseen puolustamiseen ovat meille hieno haaste. Vilpas tulee pieneltä tauolta otteluun, joten jotain yllätyksiä saattaa myös olla coach Iisalon toimesta luvassa.
Kokoonpano: Green,,Manigault,,Lehto, Kilpinen, O.Heinonen, Giles, P.Heinonen, Palmi, Asbury

Joonas Iisalo, Vilppaan päävalmentaja:
Pyrintö on kaikella tapaa laadukas joukkue. Heiltä löytyy laajuutta, kokoa, taitoa, kokemusta sekä erinomainen valmennus. Advanced-tilastoista selviää, että Pyrintö on jokaisella osa-alueella hyvä niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessä. Ei ole siis ihme, että heidän keskimääräinen voittomarginaali on suurin koko sarjassa. Meidän täytyy minimoida konseptivirheet sekä löytää kovuus korinalus kamppailuissa, jos haluamme säilyttää puhtaan kotisaldon. Kokoonpano: Carberry, Hawkins, Luosmaa, Nenonen, Ojala, Rannikko, Jordan, Kivimäki, Laine, Kuukkanen, Jones.

 

Vilpas-Pyrintö keskiviikkona 13.12. klo 18.30 Salohallissa.

Pyrinnön seuraava kotiottelu pelataan uudenvuodenaattona 31.12. klo 15.00,
jolloin Pyynikin palloiluhalliin saapuu Kauhajoen Karhu

Liput ennakkoon tiketti.fi/pyrinto
ja Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H.