Hieman pidemmän harjoitusjakson jälkeen Pyrintö jatkaa lauantaina otteluitaan Korisliigassa. Vastus ei tällä hetkellä varmasti kovin paljoa kovempi olla, kun sarjakärki Salon Vilpas saapuu Pyynikille. Viime viikon molemmat ottelunsa voittanut Pyrintö pääsee nyt todella testaamaan, millaisessa kuosissa joukkueen pelaaminen on tämän kauden osalta.

Alkukankeuden jälkeen Pyrintö on alkanut saamaan pelistään koko ajan paremmin kiinni ja viime viikon Karhu Basket ja BC Nokia ottelut antoivat hyvää osviittaa, mihin joukkue parhaimmillaan pystyy. Tärkeä pala Pyrinnön pelin paranemisessa on ollut takamies LJ Rosen (9,7/6,3/6,3) paluu pelinjohtajaksi. Amerikkalaistakamies on ottanut hyökkäyksen tahtipuikon vakaasti käteensä ja miehellä onkin 6,3 koriin johtanutta syöttöä jaettuna ottelua kohden. Rosen paluu on myös vapauttanut Khalil Smallin (14,1/6,6,) pelaamaan vielä enemmän vahvuuksillaan ja mies loistikin viime viikolla pelaten ylivoimaisesti parhaat ottelunsa.

Suurin ja mieluisin uutinen ottelun alla on varmasti heittokone Osku Heinosen paluu loukkaantumisesta. Heittäjä-ässä tuo todellisen kaukoheittouhan Pyrinnön hyökkäykseen ja osaltaan tulee varmasti vapauttamaan tilaa korin läheisyydessä, kun miehen puolustajan täytyy huomioida heittouhka kaarelta. Puolustuspäässä Heinonen on varmasti myös iso apu kyvyllään puolustaa useampaa pelipaikkaa etenkin kolmoskaarella. Päävalmentaja Toiviainen on mielissään Heinosen paluusta, mutta täysin parhaalla ryhmällä joukkue ei pääse Vilpasta horjuttamaan, kun Justus Kilpinen parantelee ylävartalovammaa ainakin lauantain ottelun. Myös muita pienempiä vaivoja joukkueessa on ollut ja lopullinen kokoonpano lienee tiedossa vasta pelipäivänä:

”Kulunut viikko on mennyt mielenkiintoisen vaihtelevasti. Osku Heinonen palasi sairastuvalta treeneihin ja onkin hienoa nähdä Osku tositoimissa lauantaina. Sen sijaan Justus Kilpinen on parannellut yläraajavammaansa ja joutuu huilaamaan ainakin Vilpas-ottelun. Muutama pelaaja on parannellut viikon aikana flunssaansa sekä muita pieniä vaivoja.”

Lauantain vastustaja Vilpas on siis aloittanut kautensa erittäin vahvasti. Kahdeksasta pelatusta ottelusta joukkue on voittanut seitsemän ja keskiviikkona kauden kärkiottelussa Helsinki Seagullsia vastaan joukkue esiintyi todella vakuuttavasti hoidellen vieraansa kotimatkalle lukemin 100 – 88. Vilppaan joukkue ei ole muuttunut viime kaudesta kotimaisen rungon osalta käytännössä lainkaan. Joukkueen pelin sieluna toimii tutusti Susijengi-ikoni Teemu Rannikko (9,6/1,8/5,9). Juho Nenonen (8,6/3,4) ja Mikko Koivisto (7,0/1,3) tuovat Rannikon lisäksi roimasti kokemusta ryhmään ja nuoret Aatu Kivimäki (5,5/1,1) sekä Henri Kantonen (10,1/4,8) ovat jälleen ottaneet kehitysaskelia. Valmentaja Ville Tuominen on peluuttanut ryhmäänsä melko tasaisesti eikä tilastojen perusteella kukaan pelaajista erotu suuresti joukosta. Jokainen Vilppaan vahvistusnelikosta on sopeutunut joukkueeseen hyvin ja auttavat joukkuetta omilla vahvuuksillaan.

”Vastassa alkukauden suvereeni ykkönen eli Vilpas Vikings. Salolaisten tekemisessä näkyy erinomainen toteuttaminen hyökkäyspäässä, joukkueena puolustaminen ja kymmenen pelaajan rotaatio. Keskiviikkona he kaatoivat Seagullsin vakuuttavan esityksen jälkeen.”, Toiviainen kommentoi.

Vaikka Vilpas onkin vakuuttavasti esiintynyt, ei joukkue täysin ylivoimainen ole ja Toiviainen on valmennusryhmänsä kanssa käyttänyt viikon keitelläkseen oikeat keitokset sarjakärjen pysäyttämiseen:

”Vilpas on hyökkäyspäässä erittäin monipuolinen, joten meidän puolustus saa kovan haasteen lauantaina. On iskettävä kiinni Rannikon pelinjohtamiseen, oltava aktiivisia pallon paineessa sekä uskallettava mennä syöttölinjoille koko ajan. Oman hyökkäyksen toteuttaminen heidän muuttuvaa palloskriinipuolustusta vastaan on myös yksi niistä tekijöistä, joihin meidän tulee keskittyä.”

”Lauantaiksi saamme kyllä iskukykyisen joukkueen mukaan ja toivottavasti yleisökin löytäisi tiensä tähän huippuotteluun sankoin joukoin!”, Toiviainen esittää toiveen myös kotiyleisölle.

Pyrintö – Salon Vilpas lauantaina 2.11. klo 18:00 Pyynikin palloiluhallissa. Pregame-showssa ennen ottelua vieraana valmentaja Ilpo Rantanen ja jälkipeleissä Ravintola Tuopissa Lassi Kilpinen. Liput ennakkoon hankit kätevästi Tiketistä.

Artikkelikuva: Jani Virolainen