Pyrintö ja Salon Vilpas tarjoilivat lauantai-iltana kiihkeän ja tunteikkaan koripalloelämyksen, jossa ei varmasti kukaan katsomoon tullut katsoja jäänyt kylmäksi. Pyrintö laittoi sarjakärjen erittäin ahtaalle, mutta lopulta sarjapisteet matkasivat Saloon lukemin 85 – 96.

Pyrintö aloitti ottelun pirteästi Khalil Smallin (17/6) johdolla ja ottelun ensitahdit näyttivät jo, että tiedossa olisi varmasti yleisöön menevä ottelu. Ensimmäinen jakso kirjattiin lopulta lukemin 26 – 23 kotijoukkueelle ja vaikutti vahvasti siltä, että Vilpas on Pyynikillä kaadettavissa. Toisella jaksolla Vilpas alkoi saada puolustuksessa Pyrinnön pelaamista hieman vaikeutettua ja kotijoukkue jäi vain 16 pisteeseen. Teemu Rannikko (6/2/11 syöttöä) johti Vilppaan hyökkäystä mestarillisesti ja miehelle kirjattiinkin 7 syöttöä ja ensimmäisellä 20-minuuttisella. Molemmat joukkueet heittivät erittäin hyvin, Pyrinnön kolmosprosentin ollessa puoliajalla 50% ja Vilppaan vastaava 45,5%, etenkin Juho Nenonen (14/3) oli vierailijoilta hyvässä heittovireessä. Tauolle mentiin Vilppaan 42 – 46 johdossa.

Toiselle puolikkaalle Pyrintö tuli jälleen vahvasti ja takoi Antero Lehdon (19/0) ja BJ Raymondin (20/13) johdolla 29 pistettä kolmannen 10-minuuttisen aikana, mutta Rannikon ja vahvan pelin pelanneen Tim Colemanin (28/10) johtama Vilpas jatkoi hyvää hyökkäämistään ja ero kutistui lopulta vain pisteellä lukemiin 71 – 74. Viimeisellä jaksolla Pyrintö löi vimmatusti viimeistä kirivaihdetta päälle, mutta ohiheitot ja Vilppaan muutamat hyvät puolustuspään stopit venyttivät eron lähes 10 pisteeseen, eikä Pyrintö enää päässyt iholle ahdistamaan vierailijoita ja taistelemaan voitosta. Lopulta Pyynikin taululla olivat lukemat 85 – 96 ja se merkitsi Pyrinnön toista kotitappiota tällä kaudella.

Ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa oli kuitenkin jokseenkin tyytyväinen Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen:

”Tämä oli varmasti hyvätasoinen peli, hieman siinä ehkä näkyi meidän rikkinäinen viikkomme. Paljon oli hyvää, mutta vastaavasti kuitenkin päästimme Vilppaan hieman liian monta kertaa niihin asemiin, jossa Vilpas on liigan paras ja siihen ehkä lopulta tämän pelin hävisimme. Tappio on aina tappio ja se harmittaa, mutta emme pelanneet huonoa koripalloa ja se on tietenkin minulle tärkeä asia.”

Pyrinnöltä onnistujiin voidaan varmasti laskea kokeneet Lehto ja Raymond, sekä rooliaan koko ajan paremmin löytävä Small. Myös LJ Rose (10/5) pelasi jälleen varman ottelun pelinjohtajana. Loukkaantumisesta palannut Osku Heinonen (5/0) haki vielä hieman sitä parasta virettään, mutta näytti että mies on tulossa varmasti hyvään kuntoon takaisin ja tulee olemaan iso osa Pyrinnön palapeliä.

”Tänään otin tietynlaisen testin Oskun kanssa ja halusin nähdä, miten paljon hän pystyy pelaamaan ja mikä hänen pelikuntonsa on. Tuossa saattoi nyt olla 5 – 6 minuuttia liikaa, mutta tästä on helpompi mennä ensi viikkoon ja hieman pienentää hänen minuuttejaan.”, Toiviainen kommentoi Heinosen tilannetta.

Pyrintö jatkaa otteluitaan ensi viikon keskiviikkona, kun se matkaa yhden sarjan ennakkosuosikeista Helsinki Seagullsin vieraaksi. Pyynikillä Pyrintö esiintyy seuraavan kerran perjantaina 8.11., kun vastaan tulee Kobrat Lapualta.

Pyrintö – Salon Vilpas 85 – 96:

Antero Lehto 19/0/5, LJ Rose 10/5, BJ Raymond 20/13, Khalil Small 17/6/5, Lassi Kilpinen 0/0, Osku Heinonen 5/0, Ray Nixon 7/2/6, Panu Peltokangas 7/4, Jonne Saarinen 0/0.

Artikkelikuva: Antti Harju