Pyrintö ei pystynyt toistamiseen voittamaan Seagullsia Helsingissä. Korisliiga-kierroksen kärkiottelun sarjapisteet jäivät Töölööseen numeroin 92-75 (40-41).
Ottelun ratkaisu:

Pyrinnön valmennusjohdon Sami Toiviainen-Ilpo Rantanen-Juri Heinämäki kunniaksi on sanottava, että tällä kaudella vanhoilla meriiteillä kukaan ei ole ansainnut automaattista paikkaa aloitusviisikossa, vaan valokuvaan ovat päässeet ne miehet joilla on katsottu olevan urheilullisin syin järkevintä ottelu käynnistää.
Erilaisia viisikoita on ollut monta.
Pyrintö aloitti ottelun jälleen uudenlaisella viisikolla: Lehto-O.Heinonen-Kilpinen-Giles-Asbury. Se toimikin mainiosti ja oli tamperelaisten paras viisikko pitkin ottelua.
Ottelun ensimmäinen puoliaika oli hyvää koripalloa, jossa molempien joukkueitten pallonliike oli nautittavaa katsottavaa. Jakson lopulla Pyrintö päästi Seagullsin pienelle karkumatkalle, kun se menetti pallon 3 kertaa reilussa 2 minuutissa. 1. jakso Seagullsille 24-17.

Myös 2.jakso oli hienoa koripalloa. Pyrintö oli taas keskittyneempi ja teki pallonhallintojen lisäksi muutenkin pelin yksityiskohtia huolellisemmin. Tamperelaiset tasoittivat pelin n. 5 minuutin jälkeen Topias Palmin (5/1) kolmosella ja Seagullsin valmentaja Mikko Larkas kutsui lokkiparven pesälleen. Aikalisän jälkeen peli eteni kori korista ja pitkälle tauolle päästiin Pyrinnön pisteen johdossa 40-41.

Pyrintö tuli kolmannelle jaksolle isommalla viisikolla, tai ainakin selvästi määrätietoisemmin se pyrki korin alle.  Välillä nähtiin nättejä high-low-pelejä jossa vapaaheittoviivalle noussut Devonne Giles syötti palloa Brian Asburylle korin alle, missä pienempi Seagulls puolustaja oli toistuvasti vaikeuksissa. Pyrintö pelasi kookkaampana joukkueena vahvuuksillaan. Välillä sisään pelaaminen meni kuitenkin pakottamiseksi ja pelistä katosi luonnollinen liike, joka ihastutti vielä 1.puoliajalla. Mutta jyrääminen tuotti tulosta ja Pyrintö pääsi jo pienelle 6 pisteen karkumatkalle.
Seagulls otti pelin kuitenkin haltuunsa rajulla puolustuksella 3. jakson loppupuolella. Nyt Pyrintö hukkasi pallon reilussa 3 minuutissa peräti 6 kertaa ja viimeiselle jaksolle jouduttiinkin 64-62 lukemissa.

Viimeisellä jaksolla Seagulls karkasi hallittuun voittoon. Vaikka jakson alku oli vielä numeroissa tasainen, Seagulls vei kenttätapahtumia ja karkasi pian 11 pisteen johtoon (81-70). Pyrintö taisteli ja pääsi välillä 6 pisteen päähän, mutta kotijoukkue irtosi loppukiriin Michael Caffeyn johdolla numeroin 92-75.

Ottelun hahmot:

Pyrinnöltä Brian Asbury teki hyvällä tarkkuudella suurimmat luvut 22 pistettä/11 levypalloa.
Toinen iso mies Devonne Giles (18/4) oli jälleen pirteänä. Samoin Pyrinnön kolmas torni Petri Heinonen (0/5), joka onnistui parhaiten Tuukka Kotin (19/8/4) vartioinnissa, vaikkei Petrin hyökkäystehot tänään häikäissetkään.
Antero Lehto (16/3/4 syöttöä) oli parhaimmillaan erinomainen ja aiheutti hämmennystä helsinkiläisten puolustukselle. Myös Lassi Kilpinen johti Pyrinnön peliä jälleen hyvin.

Seagullseista Jermaine Marshall teki kovilla prosenteilla 28 pistettä / 6 levypalloa. Michael Caffey teki 13 pisteestään peräti 11 viimeisen 6 minuutin aikana, kun peliä ratkottiin.

Sami Toiviainen, Pyrinnön päävalmentaja:  
Häviön jälkeen ei ikinä ole hyvä fiilis. Ottelu ei ollut huonoin Korisliiga-peli missä olen mukana ollut. Välillä oli vähän sählämistä. Kulminaatio piste oli 66-60 tilanteessa, kun johdimme. Kaksi helppoa koria Gullsille. Sen jälkeen ei saatu pakettia toimimaan. Tasaista oli kokoajan ennen sitä. Lopputulos ei kerro ihan koko totuutta ottelusta.

Antero Lehto, Pyrintö:
30 min oli oikein asiallista peliä ajoittain. 4. erässä Seagulls pisti vilkun päälle eikä pystytty vastaamaan siihen. Tyytyväinen olen ensimmäiseen 28-30 minuuttiin. 4. erään ratkesi ja kaikki kunnia heille. Heidän takamies pelasi isot pelit ottelun lopussa.

Mikko Larkas, Seagullsin päävalmentaja:
Pyrintö on ollut meille pitkään paha vastustaja ja tänään oli pitkään sama juttu. Ensimmäiset 25 min oli vähän sekavaa. Kun saatiin pallo liikkeelle, niin ottelu kääntyi meille. Meillä on paketti vielä vähän levällään mutta perjantaina on jälleen neljän pisteen peli Kouvolassa. Toivotaan, että hyvä ilme jatkuu!

Antti Niskanen, Seagulls:
Tiedettiin, että Pyrintö on iso ja fyysinen joukkue, joka pärjää korin alla. Välillä jäätiin tilanteissa altavastaajiksi mutta lopulta saatiin ottelu käännettyä. Caffey ja Marshall näyttivät, että ovat kovan luokan pelimiehiä.

 

Pyrinnön seuraava kotiottelu on lauantaina 27.1. klo 17.00 kun Pyynikille saapuu sarjakärki Vilpas Vikings Teemu Rannikon johdolla.

Liput ennakkoon tiketti.fi/pyrinto
ja Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H.