Kisahallissa nähtiin keskiviikkoiltana loistava koripallo-ottelu, kun Pyrintö vieraili sarjakakkosen Helsinki Seagullsin kotiluolassa. Jännittävien vaiheiden jälkeen sai yleisö herkkua koko rahan edestä, kun joukkueet venyttivät ottelun jatkoajalle saakka. Ylitöiden jälkeen isäntäjoukkue Seagulls oli vahvempi lukemin 103 – 89.

”Erinomainen koripallo-ottelu monella tapaa, tunteita ja tuoksuja sekä fyysistä peliä. Paljon hienoja suorituksia, etenkin Antero Lehdon hook-heitto joka nyt ei kuitenkaan osunut kuin levyyn. Onnittelut kuitenkin Jussi ja Seagulls ja kyllä se vaan niin on, ettei täysimiehistä Seagullsia vastaan voi tehdä virheitä tai he rokottavat saman tien.”, päävalmentaja Sami Toiviainen kommentoi ottelun jälkeen.

Ottelu lähti käyntiin vauhdikkaasti ja alusta asti oli selvää, että Pyrinnön pelin tulisi olla todella tarkkaa ja virheetöntä, sillä Seagulls rankaisi armottomasti vierailijoiden virheistä. Pyrintö sai omaa hyökkäystään rullaamaan melko hyvin alusta alkaen. Antero Lehto (19/2) ja Khalil Small (30/14) olivat jälleen erinomaisella pelipäällä. Nopeiden takamiestensä johdolla vauhdikasta koripalloa pelannut Seagulls otti kuitenkin ensimmäisellä puolikkaalla kuskin paikan. Elijah Stewart (18/5) upotti kovia heittoja, mutta muuten Seagulls hyökkäsi erinomaisesti joukkueena ja vastuu jakautui tasaisesti kaikille pelaajille. Pitkälle tauolle mentiinkin isäntien 55 – 45 johdossa.

Takaa-ajoasemasta toiselle 20-minuuttiselle lähtenyt Pyrintö onnistui terävöittämään puolustustyöskentelyään huomattavasti ja ero alkoi hiljalleen kaventua. Small jatkoi erinomaisia otteita hyökkäyspäässä Lehdon, sekä BJ Raymondin (11/5) ja Ray Nixonin (13/4) antaessa tulitukea. Pyrintö sai ottelun läpi melko hyviä heittopaikkoja rakennettua, Seagullsin aggressiivisesta puolustuksesta huolimatta. Etenkin kaaren takaa heitto kuitenkin tänään hieman takkusi ja muutama sisään mennyt kolmonen oikeassa kohtaa olisi voinut muuttaa ottelun suuntaa suurestikin. Viimeisellä neljänneksellä Pyrintö onnistui pitämään helsinkiläiset 13 pisteessä ja tuli varsinaisen peliajan lopussa toden teolla voittotaisteluun. Small tasoitti ottelun noin 30 sekuntia ennen peliajan päättymistä. Seagullsin Tuukka Kotti (17/5) kuitenkin nosti Richard Williamsin (4/9/7) tarjoilusta isännät kahden pisteen johtoon 4,2 sekuntia ennen loppua. Pyrinnön aikalisän jälkeen Antti Kanervo (8/3) joutui rikkomaan Nixonia ennen, kun palloa oli ehditty laittaa peliin, joten tilanteesta tuomittiin epäurheilijamainen virhe. Nixon upotti molemmat vapaaheittonsa ja tasoitti ottelun lukemiin 86 – 86. Tämän jälkeen Pyrinnöllä oli edelleen pallo ja kellossa 4,2 sekuntia aikaa. Nixon saikin heiton ilmaan, mutta se kolisi raudoista ulos ja luvassa oli jatkoaika.

”Toisella puoliajalla teimme pienen muutoksen pallonskriinipuolustukseemme ja pidimme Seagullsin 31 pisteessä ja se oli meiltä erinomainen suoritus.”, Toiviainen valotti puolustuksen parantumista toiselle puolikkaalle.

Jatkoajalla Seagulls löysi takaisin omaan rytmiinsä Stewartin ja erinomaisen pelin loukkaantumisen jälkeen pelanneen Shawn Huffin (21/5) johdolla. 5-minuuttinen kirjattiin lopulta suvereenisti kotijoukkueelle lukemin 17 – 3 ja sarjapisteet jäivät pääkaupunkiin. Ottelun jälkeen päävalmentaja Toiviainen oli kuitenkin jälleen tyytyväinen omiensa esitykseen:

”Lähellä voittoa, mutta kuitenkin aika kaukana. Oikea joukkue voitti, mutta olen hyvin tyytyväinen siihen missä menemme joukkueena tällä hetkellä. Erityisesti se, että hieman vajaalla joukkueella pystymme menemään eteenpäin koko ajan. Uskon, kun saamme Kilpisen veljekset ja Haapojan takaisin, että tästä tulee vielä hyvä.”

Pyrintö jatkaa taivaltaan Korisliigassa jo perjantaina, kun Pyynikille saapuu vieraaksi toinen loukkaantumisten ja vaivojen runtelema joukkue Kobrat Lapualta. Ottelu Pyynikillä alkaa klo 18:30, joten silloin punaista päälle ja Pyynikille kannustamaan Pyrintö takaisin voittokantaan.

Helsinki Seagulls – Pyrintö: 103 – 89 JA (86 – 86, 55 – 45)

Antero Lehto 19/2, LJ Rose 7/6/9, BJ Raymond 11/5, Khalil Small 30/14, Osku Heinonen 7/1, Ray Nixon 13/4, Panu Peltokangas 2/3, Jonne Saarinen 0/0, Eero Lehtonen 0/1.

Artikkelikuva: Antti Harju